Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 ноември 2012 г.

Наистина ме боли за българската Църква!

QUO VADIS, DOMINE?

Един нещастен и самотен пътник крачел в здрача по път, който не водел към Храма. Бил умен и знаел, че не отива наникъде, че се върти в един сляп и безнадежден кръг.

Насреща му се задал тъжен светлокос мъж с изранени боси нозе и бяла роба. Нашият пътник Го познал и коленичил в праха. После сподавено попитал:

- QUO VADIS, DOMINE?
- Отивам да ме разпнат отново - тихо отговорил учителят - защото тия, на които поверих стадото си, го изоставиха.

* * *

Високо, високо там, където облаците на болката и съмнението и отровните пари на злобата, егоизма и завистта не могат да докоснат човешката душа, се издига белият храм на Любовта и Вярата. Неговите съкровища не се нуждаят от пазачи - пази го Светлината. Портите му нямат нужда от решетки – брани го самото сияние, което блести дълбоко вътре. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Много се забавлявам на агонията на Църквата. Винаги е страшно весело, когато религиозните глави се хванат за гушите. Свински.

Ангел Грънчаров каза...

Мутрополитите нямат никакво отношение към религията. Те просто са ярки представители на кагебисткото материалистическо безбожие, пратени в Църквата за да унищожат религията... Сиреч, битката не е вътре в религията и църквата, а отново е израз на вечната битка между силите на Бога и силите на Сатана...

Анонимен каза...

Не разбрах, за каки заслуги Максим е добавен до патриарх Евтимий, Паисий Хилендарски, Йоан Екзарх, Софроний Врачански,може би за наследството от Мутрополити ченгета, което остави на църквата. "Цирка" предстои, дали ще сме живи да му видим края.

Анонимен каза...

Религията поначало е свинщина. По план, така да се каже. Четете Библията и ще разберете!

Ангел Грънчаров каза...

Другарю, говорим за това, че материалисто-комуно-ченгесаро-атеисто мутрополитите, нямащи никакво отношение към религията, които са овладели църквата ни по поръчение на ДС-КГБ, за да доубият религията, са изразителите и носителите на свинщината. Понял меня? Няма защо да увърташ, тия нямат абсолютно никакво отношение към религията, те са от "ваште", те са твои единомишленици... тъй че няма какво да шикалкавиш повече...

Анонимен каза...

Както кажеш.