Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 4 ноември 2012 г.

Хубаво е, че все пак имаме и един-двама свестни, честни, неподкупни журналисти; ето какво пише единият от тях

Да, наистина имаме един-двама такива журналисти. Нищо че са в немилост пред "виятелните", сиреч богатите медии, нищо че са изгонени отвсякъде, нищо че са "безработни", ги има; ето какво пише Иво Инджев в блога си в коментар под заглавие Виж кой (не) говори за скандала “Марковска”; давам началото на този текст, та да стигне и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ, а останалото можете да си го прочете при г-н Инджев:

Нашият пръв партиен и държавен ръководител Бойко Борисов, който е цитиран днес от в. „Труд” да се „шегува” в стила на своя образец за подражание от Правец, че щял да управлява още дълго (още 60 години - докато Живков ни заплашваше „само”, че ще остане на власт като столетник, какъвто е бил дядо му!), прави типична за предшественика си грешка: не разбира как пролуките в контрола над информацията могат да го дискредитират.

Борисов, трябва да се признае, е добър ученик на Живков - и направи доста за овладяването на „важните” медии. Но както съветската перестройка попречи на плановете на Живков да векува, така и несвършената и несъвършената работа на ГЕРБ по пълното запушване на всички пробойни в пропагандната китайска стена, с която са се обградили срещу всякакво волнодумство, на практика усилва впечатлението за провал в цензурата. Защото и малкия успех на пробилата истина се превръща в крещящ факт... (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Bacho Кольо каза...

Това е копи-пейст на мой коментар във форума на в-к СЕГА. Препечатвам го, за да покажа пълното си съгласие с казаното от Инджев:
Bacho Кольо
03 Ное 2012 07:10
Мнения: 2,155
От: Bulgaria

"Фидосова написа на Брюксел, че Марковска е безукорна"


Нищо подобно не пише в писмото. От него стават ясни две неща:
1. Че Марковска твърди, че е безукорна.
2. Че никой не иска да проверява твърденията - нейните и тези на източниците на сигнала.

П.С. Интересно на чия бланка е написано писмото. От името на коя институция излиза? В какво качество Фидосова кореспондира с Барозу? В качеството си на прадседател на правна комисия! Странно, меко казано, не му е от ранга. Това писмо би трябвало да бъде подписано от Борисов /който се скри в миша дупка и не еб@ава дума да обели по грандиозния евроскандал!/, или пък в краен случай от Ц. Цачева /само, че тя вече не смее да го играе Матросов след като се изложи с предишната кауза пердута - Р. Желева/ Именно затова изпълнението на гнусната поръчка е възложено на всеядната Фидосова.