Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 7 ноември 2012 г.

За идеалните мирогледни основания на истинската, отговарящата на понятието си политика

Заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев е написал в блога си текст под заглавие Защо (и къде) се кандидатирам за народен представител, на който току-що попаднах - в своето болнично безделие се отдавам отвреме-навреме на голямо ровене и четене из интернет. Признавам си, силно ме впечатли това, което е написал, струва ми се, че една такава откритост е похвална, затова ви съветвам и вие да прочетете мислите му по "щекотливата" тема. Долових в писанието му повеите на един съвършено нов тип отношение към политиката; затова и, за да го насърча, за да му кажа, че е поел по верен път, рекох да напиша в блога му ето този коментар:

Аз също желая успех на г-н Кънев и го подкрепям, но с едно условие: да не си и помисля било във, било извън Парламента да се "прехвърля" към друга, по-перспективна с оглед участието във властта партия - както сториха някои други видни млади членове на ДСБ. Ако има силата да устои на такива съблазни, той ще има и моята подкрепа. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

19 коментара:

Bacho Кольо каза...

Няма да гласувам за Р. Кънев. Аз съм в 23-ти МИР.

Анонимен каза...

Аман от дървени "дилософи" сатанисти,бе ви ще схванете ли какво ви се казва от Бог или не ,мисленето ,колко по сте "изучени" атейстично изучени,толкова по сте далеч от възможноста да тълкувата Божите Писания.И тръгнал да ми възхвалява др Михаилов ,дето го канеше Виолгин за редовен уплювач на "костовистите",дето и мен (без да упоменават Името ми да пояснява " по сатънински за "лудият".
Вие затъвате все повечве и повече в грях !"Философи" сатънисти ,много сте далече от Божията Истина,единстявената Истинска Истина.Безнадеждно опаки увредени мозъци,децата трябва да бъдат отделени от вас,да не ги въвличате повече в бесовските ви грехове !
Posted by sir sven | ноември 7, 2012, 18:56
http://ivo.bg/2012/11/06/след-съветизацията-следва-русификац/#comment-76500
Румен Бърцов

Анонимен каза...

НОВИЯТ ЗАВЕТ НА САТАНА

(ИДЕОЛОГИЯТА НА ИЛЮМИНАТИТЕ)


Ако стане дума за идеологията на илюминатите на Вайсхаупт, нужно е да се разгледа един документ, станал известен под заглавието “Новият Завет на Сатана”, който се пази от Баварските илюминати като съвършено секретен. За широката общественост този документ става достъпен едва през 1875 г., когато куриер на Баварските илюминати бива убит от мълния по пътя от Франкфурт за Париж. И оттогава, тази част от информацията за Заговора във всемирен мащаб става достъпна. Hека хвърлим поглед към онова, което предлага “Новият Завет на Сатаната”:

¬ Първата тайна в хода на управлението на хората, това е овладяване на общественото мнение, при което е необходимо да се посяват раздори, съмнения, както и да се насаждат противоречия между хората едни към други по повод техните възгледи, и така докато не загубят окончателно ориентация за външното вмешателство, докато самите те не се объркат и не решат, че най-добре е когато по политически въпроси въобще нямат собствено мнение. Необходимо е да се възбужда народно недоволство, да се разпространява бездуховна, “нечиста”, “жълта” и въобще противна литература. А след всичко това по-нататък, задача на пресата е да доказва неспособността на не-илюминатите (всички които не са илюминати) в управлението на държавния и религиозен живот.

¬ Втората тайна се състои в това, че начело се изкарват слабостите на хората, всички техни глупави привички, предизвикващи достойно съжаление, всички грешки - дотогава докато хората не престанат да се разбират един с друг.
Преди всичко е нужно да се борите със силата на отделната личност, защото няма нищо по-опасно от нея. Ако тази силна личност притежава творческа духовна енергия, тя би била в състояние да достигне до милиони хора.

Анонимен каза...

¬ Посредством завистта, ненавистта, раздорите и войната, чрез лишения, глад и разпространение на зарази всички народи трябва да бъдат доведени до ситуацияя, когато те не ще могат да видят никакъв изход, освен този който им се предлага - да се предадат в пълно подчинение на илюминатите.

¬ Ако някоя държава е разяждана от вероятност за революция или вследствие на гражданска война е изправена пред опасността от нападение от външен враг, то това се явява като благоприятен ход за събитията и всичко това работи в наша (на илюминатите) полза.

¬ Нужно е да се приучат хората към използването на квитанции като действителни монети, да се задоволяват с външната страна в гонитба на удоволствия и непрекъснато търсене на нещо ново, оплитайки се накрая в паяжината му и така да следват илюминатите - всичко това може да бъде постигнато чрез добро възнаграждение на масата срещу нейното подчинение, само по този начин може да се привлече нейното внимание.

¬ Посредством развращаване на обществото, хората ще бъдат лишени от всякаква вяра в Бога.

¬ Чрез последователна обработка на словото, устно и писмено, а също така и чрез специално разработени форми за измама, хората ще бъдат накарани да се подчиняват на волята на илюминатите.

¬ Способността да се мисли самостоятелно, трябва да бъде ликвидирана чрез внедряване преподаване на готови възгледи. Духовните сили на хората трябва да бъдат подкопани чрез използване на куха демагогия. Свободните мисли, издигани от партиите трябва да бъдат обезсилени и “провлачени” от ораторите на илюминатите, докато у хората се създаде умора от слушането им. И така да се изработи сред народа отвращение към ораторите с подобна ориентация. В замяна на това, държавно възприетото учение на илюминатите трябва да се поднася на гражданите в лека форма, така че да могат да го възприемат спокойно.

¬ Масите трябва да останат слепи, неразумни, лишени от собствено мнение, за да не бъдат в състояние да дискутират на тема държавното устройство. Трябва да ги управлява справедлива, но неуморима сила, на принципа на безусловното подчинение.

¬ Световното господство може да се постигне само по заобиколни пътища чрез целенасочено подриване действителните свободи - законодателство, организация и ред на изборите, преса, свобода на личността, а преди всичко система на възпитание и образование на народа - както и при строго съблюдаване тайната за всички мероприятия.

¬ Чрез целенасочено разбиване на държавното устройство, съответното правителство трябва да бъде принудено да се мъчи до тогава, докато само не осъзнае готовността си да предаде цялата си власт на илюминатите, в името на запазването на мира.

Анонимен каза...

¬ В Европа е нужно тепърва да се възбужда неразбирателство между хората и народа, расова и религиозна ненавист, за да се появят непреодолими раздори, които ни една християнска държава не ще може да превъзмогне, нито да намери поддръжка от съседните, защото по начало всички страни ще се боят, а в същото време всички съюзи против илюминатите ще се окажат безсмислени.

¬ В другите части на света трябва да се сеят раздори, безпорядък, враждебност, за да се приучат държавите към страх, както и да се стъпче всяка една възможност за оказване на съпротивление.

¬ По метода и пътя за делегиране права на президента - да обявява военно положение чрез цялата военна мощ, дадена му в ръцете, всичко това всъщност се оказва в ръцете на илюминатите.

¬ Т. нар. “непросветени държавници” следва да се отстраняват от власт чрез дворцови преврати и операции на агентурата, не позволяващи им повече да се занимават с държавни дела.

¬ Чрез създаване на продажност сред висшите държавни длъжности, правителствата трябва да бъдат поставяни в кредиторска задлъжнялост пред самите илюминати, след предоставянето им на поредица от заеми, което съществено да увеличи държавния дълг.

¬ Посредством специално режисирани икономически кризи в хода на които достъпните парични средства биват изземани от оборота и по този начин се предизвиква срив в паричното стопанство на съответната държава. Но това не се отнася за илюминатите (тъй като те са предупредени и са взели мерки).

¬ Силата на парите трябва да стане единствена сила, движеща търговията и производството, за да може посредством парите, бизнесмените да получават политическа власт. Редом с илюминатите в категорията на привилегированите би трябвало да попаднат и зависещите от Илюминатския елит милионери. А полицията и армията трябва да останат вън от кръга на имащите.

¬ Чрез въвеждане на всеобщ равен избирателен глас трябва да бъде установено господство на болшинството, което не дели хората помежду им. Чрез приучване уж на самостоятелност, се води до унищожаване на семейството и неговата възпитателна сила. Чрез образованието основано на фалшиви данни и лъжеучение, младежта трябва да бъде обезверена, отначало изведена на страна и после развратена.

¬ Във връзка с вече съществуващите, както и сега основани Нови ложи на Свободните зидари (масони и ротарианци), продължава делото по максималното посяване и разсейване на тези организации, докато се достигне до желанитe цели. Всъщност никой не ги знае тези цели и още по-малко пък глупците из редовете на не-илюминатите, които ще се стремят към членство в откритите ложи на свободните зидари и само за това очите им ще бъдат успешно посипани с пясък.

¬ Чрез всички тези мероприятия народите трябва да бъдат настройвани към съответното мислене, че след време да се доверят и поканят илюминатите в ролята им на Световно правителство. Новото Световно правителство трябва да се представя от ръководители, които са от типа благотворители или доброволци (виж служителите на ООН, - бел. авт.).

Анонимен каза...

¬ Ако някоя отделна държава възразява против това Световно правителство, тогава нейните съседи ще започнат война с нея. Създаването на такова правителство от този аспект изисква организация на световни войни.

(Коралф, “Майтрея - Мировият Учител на бъдещето”, изд. Кони-Ферлаг, 1991
По този завет сте се изучили,не по Божият.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Тоя интернет ви е изпилил мозъците.Три години пиша и неможах да открия нито едно разумно същество,само немислещи цитатчета.Зомбита без собствени мисловни способности.Наркомани влижзащи да си вземат дневната доза на празнодумство с умрели букви,човек няма.Само зомбита !
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Всички сте еднакво подлички,всички,всеки на всекиго не пропуска да врътне при всяка възможност подличко мръснишки "прекарай другарчето истъкни себе си" всички в кочинята БГ,за това така засмърдяло та се не трае,но свикнали сте си и не ви прави впечатление.Затънали сте и затъвате все повече уи повече в собстваната си гнусотия.За това на всинца ви АЗЪ съм нетазбираем,защото съм различен,не като вас,защото съм възпитан от Святата ми Майче Санда,която неможеше да помисли никому зло,и най много мразеше лъжата.
Та и за това беше убита "бавно и по особено жесток и мъчителен начин " от всички в най прогнилото селище,с най прогнилите сатънинсйки душици,селището дето писано в Новият завет на Исуса Христа.Новият завет по който не е лъже "православната" руска БГ църква и калимявки идолопоклонници еретици и сие вие .
АЗЪ Румен Бърцов "огледалният" сам съм с Бог,други няма.

Ангел Грънчаров каза...

Бърцов, пак се се олял, брате, последно предупреждение - и ако не си извадиш поука, ще почна да те трия! Или ще коментираш само по темата, или ще те трия без жалост. Страшен спамър си, а така не става, този блог не е боклукчийско кошче. Сто пъти ти казах: направи си собствен блог и си публикувай там каквото искаш, има свобода; но да мърсиш чуждите блогове никой няма да те търпи; само аз; но и на мен, както видиш, ми писна вече, щот от дума не разбираш. Това исках да ти каза. За последно. Наистина за последно...

Ангел Грънчаров каза...

Това е най-последното ми последно предупреждение. Вярвам ме разбра...

Анонимен каза...

Грънчаров поща е получи ли ?
Грънчаров ти както всички останали имаш мноооого голям проблем с "Що е това Истина " .Живееш във вуиртуална реалност ,не в рална !Нищо не схващаш ,троши си главата "преучена" ленинградаска !От там от ученето ти е проблема,мнооого нещица незнаеш !И проблемите ти здравословни са от това !
Бог да ти е на помощ,ако се покаеш де,иначе няма да стане !И ти неиздържаш на Истината,както всинца останали !
Н е в мен проблема !
"Образованието е единствено,което обърква познанието ми" - цитатче от чичко ти Айнщайн.не се однася за мен,щото съм се образовал по други "книжки" сам за всичко "в италия зад коша" както баща ми викаше преди много години !Неразбираеми са ти Божите работи,никак неса ти разбираеми !
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Цитатчета от "най новият завет" на АЗЪ "огледалният",дето три години помощ търся от псевдо ,нейстински такива "изучени" виртуални човеци,но както речено е "ситият на гладния не вярва".
46) kinsev 24 Юни, 2012 в 12:39 am
хленчещия месия врачански
Българи "юнаци","хленчещият месия" кай ви звучи!
http://proxy.stranabg.com/browse.php?u=Oi8vZS12ZXN0bmlrLmJnLz9wPTE0OTQ0JmNwPTE%3D&b=29#comment-239083
49) kinsev 24 Юни, 2012 в 12:47 am
Не народ ,а мърша,ама наистина мърша!
http://proxy.stranabg.com/browse.php?u=Oi8vZS12ZXN0bmlrLmJnLz9wPTE0OTQ0JmNwPTE%3D&b=29#comment-239086

Ангел Грънчаров каза...

Противоречиш си: щом проблемът ми се дължи на образованост, и точно на това основание няма да се спася, по същата логика излиза, че много, твърде много наши сънародници непременно ще се спасят, понеже хем са необразовани, хем са отдадени всецело на простотията, хем нямат този дефект, именно културност или възпитаност. Но в същото време сам твърдиш, че никой няма да се спаси, с изключение на теб самия, естествено - и какво излиза тогава? Нещо ти се губи логиката...

Анонимен каза...

Грънчаров 1989 г на 15 фефруари на път за пловдив претърпях тежка катастрофа като пътник до шофъора.Челен удар в "Шшкода" товарна асеновградска.Шофьора на място размазан.Мен на 17 в 7 часа сутринта по Хоризонт са ме обявили за починал.На 15-тият ден ме изписаха,след месец пак влязох за опереция по присаждане на кост на мястото на подрошената нд лявото ми око ,на третият ден се отлепи (лепилото било старо) ,аз си я намествах с мед (една госдина след това казах на доктора,а той се хвана за главата.От тази катастрофа ми се обърна живота наопъки и се забих тук в родното ми проклето место Криводол,с най злите същества,който от как съм се риодил,ме преследват да ме затрият,щото съм на Майче ми и на простият ми баща (тоя на Бръцов,на пропадналия ,мани го тоа)що шъ му пълниме гушата на тоя,като им правех бокйлуците (фирма бях регистрирал и данаци плащах,единствен законно с този предмет на дейност в тази община).А от катастрофата имах вътрешни увреждания,а и потрошките по главата (и по чудо,по Божия воля жив бях останал).Та в този ми статус се захванах СДС да правя,тук в най сатънинокомунистическото място на света,АЗЪ "то на оня простио,пропадналио Бръцов,тоа шъ ни управлява".Палатка опънах,сам бях и "маани го то му разлупвана главата и ненормален".И всяка нощ по телефона заплагхи,всяка нощ.И въпбще край нямат,много са "делата срещу мен и родителите ми".виденовото чудо ме довърши с "бизнеса",та от 1997 година съм без "дейност",'98 влязох в болниица по спешност,след седмица излязох (отказах операция,защото нямах 350 000 лв,20 000 имах "ти неможе да нямаш,телевизионните техници сте пълни с пари,лъжете ни и ни зимате е така парите",разучили с каскво съм се занимавам докторете,но не си пояснили,че не точно така да става,а пък тук в Криводол няма телевизионен техник,който да не е умрял преди пенсия в мизерия).Та прибрах се да заработя,че да се оперирам спешно.Пуснаха по кабелната,по най гледаният чалгаджийският естествено канал,че се нуждая спешно от помощ.Никой не разбрал,но почнаха да приказки,как,на тоя ще му фдаваме,тоя откраднал един милион от ТКЗС и ги е скрил при брат си,петима бяха отнесли по 5 лева и дойдоха фда ме известят,да знам ,ако остана жив,че имам да отработвам (аз ги отказах,неможех да поема такъв ангажимент,понеже несъм Бог.Бяха обаче видяли по друг,по малко гледан канал,че съм пуснал обява "работя с 20% по ниска цена".Та работих ,зазейки на колене от болка до 19 януари,вечерта,когато ми изгърмя стомаха и ме откараха за спешна операция (така ме държаха с дупка в стомаха една седмица докато се пазарят за пари,и понеже съм се бил правил,та да мина спешно да не плащам).АЗЪ си знам,само аз и Бог знаем какво съм направил да остана жив повече от

Анонимен каза...

максимум три дена .Та от тогава съм в състояние,в което по техни очаквания е трябвало да не умра в болницата още а три,четири месеца по късно.Умирам всеки ден от тогава,всеки Божи ден ми последен,от ТЕЛК Враца ми писаха нула,понеже не съм предоставил подходящите документи,като всички (банкноти).В НЕЛК 20% ,вместо 30,понеже очакваха да извадя останалите от голямата чанта,както ме бяха инструктирали едни запознати пенсионирали се всички за един месец,а аз две години чаках,аз пък не извадих нищо от чантата а започнах да викам "престъпници,убиици,да бях калашник взел и да ви разтрелвам по на сметка щявх да съм.Та така от 1997 година съм без диоходи,с тежки увреждания,без помощ (нямам право,само това в отговор получавам цял живот),така в това състояние се борих за живота на Майче ми сам без ничия помощ,с невменяемият ми баща и с непреставащ тормоз от всички,всеки ден,и пиратки под прозореца и гърмяха даже.Като я погребаха (аз неможах да я изпратя до гроба,зле бях,тук в дупката и никой от тогава от момента от как издъхна та до сега не седнал с мен да ме попита как си имаш ли нужда от някаква помощт,а тормоза все по голям и по голям,от как започнах да пиша,да моля за помощ виртуално ставаше още и още и още,ден слет ден още по голям тормоз,заплахи,наказания.И баща ми с тумор лани на операция,после цяла зима го лекувам сам,лекувах "кръпежлъка,кърпен недозакърпен",сам пак,в всичкият тормоз,та и до сега,когато пак беше на лъчетерапия и сега е стерахотия и пак съм сам,наказан,неможещт да изляза без право на живот и отритван от всякъде от всички.Но не и от Бог,зьащото Истината казвам,за истината съм назначен от Него.
Истина ви казвам,ама съвсем истинската Истина.АЗЪ Съм,тоз съм Който рекъл съм и знам,защото знам от Бог знам,та и казвам,но пък никой вяра нему се хваща,защото никой неможе си представи,че има такова чудио е те тука в тази дупка Криводол,във вашата България кочинята България,дето жертви големи суъм направил за това което вие всички засирате !
Румен Бърцов "Истината ни прави свободни" и лекува всички болести,защото всички болести от сатъна са и от главата от мислите каквито са идват.Емоциите Грънчаров са болест,който на емоциите път дава,рискува да се плъзне лесно по пързалката дето са му птиготвили.Зарежи тоя фейс поне за извесно време да ти се кротне сърцета от тея бесовски проклетии,На Бог се довери,не на сатънински виртоал риалити,мани тоя компютър,отдих му дай и дишай бавно и дълбоко,така като побеснее баща ми и му се побърка сърцето го вкарвам в ритмичност.Да!
Да беше си направил труда летос да ме намериш,щях много неща да ти спестя и поясня нагледно "ръка да види ,око да пипне".

Анонимен каза...

Тънга и сложна не за всеки е "материята" Божи слова,не на всеки му дадено да борави със "забраненият плод",на мен Бог ми казал само "кво,що" и къде "ключето".
Изпити "кастинга" съм издържал с отличен,иначе в уч'зав тройчица си най уважавах,шестички също има, но тройчицата си най ценна !
А и нали казвах постоянно "пил съм не един път от към край и манкочко по натам,пъ сам съ връщал от там дето вии отивате".Поизучил съм съ на дела,не на по документи,тъ и за туй ми "твърди" познанията.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

А и имам шафьър Це от 1980 година с неупетнен "девствен" талон,но пък от 2010 ми на трупчета книжчицата (с изтекъл срок на годност) и няма паре да я подменя и "медал за храброст" да съ сдобия.То за котката и бълхите няма кво да нахраня, !
това нещо "сатъна" какви гяволии може да твори,лелей да видиш !
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Не помня коя година беше,отдавна беше в склада на Крив библиотека намерих "Въведение в психоанализата " на бай Зигмунд.Четох я ,ма пък с много неща не бях съгласен,понеже вече имах натвупан практически опит и у таа сфера.
Айзък Азимов - инжинер биохимикат по ми хареса за заобиколните съединения на камуро (въглищата дето сме синца)и "Самите богове" психо драма фантастична.Хора ,като хора ...
Теорията за всеобщата относителност знайш ли?!
Румен Бърцов

Анонимен каза...

А за ада който беше с Майче ми ,просто нейскам да ти го описвам,нещо нечувано чудовищно беше и много народ са виновни за принидителната И смърт.Трябваше само съвсен малко да се направи още и да стане да живее,но никой не ме чо,аз през всичкото време не се отказвах и измислих какви ли не лекове и я лекувах и я излекувах,само няколко системи биологичен разтвор та и се дигне тонуса "кръвното" и да стане,не ми повярва никой,защото идиотите и бяха поставили грешна диагноза.Тя разбра по очитеми че това е краят и ми зададе "въпроса",за да и кажа имали някакъв грях преди да се спаси ,защото ми вярваше,само тя ми вярваше ,аз и ангел пазител бях.АЗЪ и казах "не ти нямаш никакъв грях,и аз много те обичам скъпа майче".Тя ми се усмихна и така !Това беше последният Истински Човерк,който разговарял с мен,най скъпият за мен живот !От тогава съм по задължение жив,не по желание !
Румен Бърцов