Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 17 декември 2012 г.

Български евродепутати-комунисти осъществиха, по заповед от Кремъл, брилянтна акция по всяване на раздор сред демократичните сили на Украйна

Под заглавие Болгарський експерт: поправку про «Свободу» у резолюції Європарламенту пролобіювали проросійські сили влиятелният украински сайт Тиждень.ua публикува интервю с моя милост, в което коментирам подлата роля, играна от, с извинение, "българските" евродепутатите-комунисти по отношение на Украйна, които, изпълнявайки внушена им от техните господари от Москва задача, направиха нужното, за да всеят раздор в национално-отговорните политически сили на тази така изстрадала от руския комунизъм бивша съветска република. Дадох интервюто на руски език, който все пак у нас е по-популярен от украинския, тъй че съвсем скоро ще публикувам в главния си и също така в рускоезичния си блог оригинална версия на интервюто. А ето сега малък откъс от него, за да усетите как то звучи на твърде симпатичния и мелодичен език на този братски нам народ:

Філософ і публіцист Анґел Ґринчаров розповів Тиждень.ua про те, як діють у Болгарії та Європарламенті проросійські політсили, удаючи з себе партії соціалістичного спрямування

Тиждень.ua: Пане Ґринчаров, останнім часом в Україні дуже зацікавилися особистістю депутата Європарламенту Крістіана Вігеніна (група Прогресивного альянсу соціалістів та демократів, Болгарія. – Ред.). Цей інтерес обумовлений тим, що Європарламент закликав демократичні сили України не співпрацювати з партією «Свобода». Відповідна поправка Крістіана Вігеніна до проекту резолюції щодо ситуації в Україні дістала підтримку більшості євродепутатів. А сам Вігенін запропонував доповнити текст резолюції щодо України словами: «(Європарламент) стурбований зростанням націоналістичних настроїв в Україні, вираженому в підтримці партії «Свобода». Хто такий Крістіан Вігенін? (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Ursus Major каза...

Педераст

Ангел Грънчаров каза...

Вигенин ли? Или Дмитрич? Или и двамата? :-)

Анонимен каза...

Според великоруснаците малоруският е диалект на руския, според други това са два различни езика, а според трети пък великоруският е диалект на малоруския, защото руската държавност тръгва от Киев.

Всеки, който говори руски, може сравнително бързо да се научи да разбира украински, ако не и да го говори активно. По-добре от украински се разбира белоруски, който е по-близо до руски, но не е особено популярен и в самата Беларус.

А украинците трябва всячески да се подкрепят срещу великоруските домогвания. Украйна е геополитически най-важната страна за Русия, без нея няма как да е пълноценна Путиновата „Евразия”. Тя засега обхваща само Русия, Беларус и Казахстан, но в перспектива трябва да реши какво да прави с Украйна. Антируските настроения в Западна Украйна обаче са много силни. Дори Киев, традиционно проруски, поради миграционни движения вече е по-скоро националистически и това се вижда от изборните резултати. Още по комунистическо време Украйна създаваше на Москва постоянни главоболия. Руският анализатор Виктор Калашников казва за процесите в Украйна по време на перестройката:

„Украйна е голяма и важна част от Съветския съюз и украинците продължаваха съпротивата... Знам от служители на КГБ в Украйна, че те през цялото време се страхуваха, че нещо става и ако загубят контрол, това ще означава сериозни неприятности за Москва. Поради това украинският КГБ беше още по-брутален и по-твърд от руския. На нашите срещи в Лубянка ние... ги критикувахме. Но те отговаряха: „Нямате си представа колко опасна и тежка е ситуацията в Украйна.” И когато съветските войски се изтеглиха от Европа, украинските активисти организираха въстание. Украинците бяха готови за въоръжено въстание. Те имаха и части сред съветските въоръжени сили. Бяхме предупредени за това и то беше сериозно. Ръководството в Киев непрекъснато молеше Москва за помощ, за някаква подкрепа. Но Москва не беше в състояние да помогне, защото беше ангажирана с Германия и НАТО. Така че беше напълно невъзможно да се мобилизират части, за да бъде потисната украинската съпротива. Това беше истинският проблем. Ако Украйна станеше независима, ако националдемократите дойдеха на власт там, със Съветския съюз беше свършено. Това беше ясно на всички. Без Украйна, СССР беше фикция...”

Анонимен каза...

Olexandr Sereda

Господин Грънчаров, напълно подкрепвам изказвания Ви в украинското списание "Болгарський експерт: поправку про «Свободу» у резолюції Європарламенту пролобіювали проросійські сили"
тази тъпост на комуниста Вигенин малко казано че удиви, направо шашнаха всички нас бесарабските българи от Украйна. Той не прави си отчет, не знае историята на украински народ, не разбира че московски шовинизъм породен от комунистически и имперски московски империи можем да сравним с османско отношение към българите. Московски шовинизъм в една крачка стои до фашизъма. Украински национализъм - най-първо защитна мера в историята Ни от московски комунистически шовинизъм. И наистина Ви сте прави, в такива хора като Вигенин нищо няма българско. Той е пораждането на безличностно комуно-социалистическо минало. Както комунистите продавали България на Москва, така и сега за московските пари могат да продадат и бъдещото си.

С уважение Александър Середа.

Ursus Major каза...

Ти бе, лешпер нещастен, ти си педераст - дееба недоклатения боклук дееба.

Анонимен каза...

Грънчаров, няма какво да даваш съвети на украинците. Достатъчно са големи да се оправят сами. Между другото, именно Киевския княз Светослав е нанесъл доста поражения по Българската земя, коствали ни доста в историята. Иначе да се делят украинци и руснаци, е все едно да делиш англичани и шотланци и ирланци. В основата на всичко стои религията, католици и православни, каето по същността си е глупаво. Но такава е Европата, няма религиозна култура, както например е САЩ. Затова и Европа, ако не се промени ще страда, ще страдат гаржданите и. А такива като теб постоянно поклаждат огъня.
Прочети малко повече за Богомилите и Good mans.