Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 2 декември 2012 г.

Разумната и демократична алтернатива и опозиция на олигархичния посткомунизъм на ГЕРБ, БСП, ДПС и техните пионки и слуги

Документът, който привлича вниманието ми, е Доклад на Иван Костов пред Десетото Национално събрание на ДСБ. Прочитам го с интерес. Представям документа - аз лично по-силен, точен и обоснован анализ на ситуацията в страната отдавна не съм чел! - пред приятелите си във Фейсбук ето с тия думи (понеже не мога да си кривя душата и винаги казвам и пиша това, което мисля!): "Заслужава да се прочете. Щастие за България е че има сериозен и умен политик и държавник от ранга на Иван Костов..."; с тези думи представям и вам този доклад; безспорна истина е, че България не разполага с по-добър и по-способен политик от Иван Костов; ето няколко най-силни момента от документа, които ми се иска да стигнат и до хартиеното издание на блога, именно до в-к ГРАЖДАНИНЪ:

Нашите решения на най-острите проблеми.

Срастването на властта на последните три правителства с монополите е основната причина страната ни да затъва вече четвърта година икономическа криза и депресия. Злоупотребите с господстващо положение са във всички ключови сектори – енергетиката, земеделието, храните, лекарствата, медиите, застраховките. Монополните цени, често превишаващи международните, намаляват реалното потребление на домакинствата и убиват семейния, малкия и среден бизнес. Тези злоупотреби с цените доведоха до закриването на значителна част от фирмите - 1/3 в строителството, близо половината в търговията, значителна част в индустрията и услугите. Едва половината от фирмите се пререгистрираха, а в половината от регистрираните няма нито един зает работник. Повече от 300 000 души престанаха да се самонаемат и осигуряват. Почти всеки трети млад българин е без работа. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

12 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Нещо, което ми хареса, та затова държа непременно да го споделя; твърдението е на г-н Krasimir Bankov:

Костов е за ценители. Нещо като Ферари в политиката :) Не е нужно да е масов чалга герой...

Моят кратък коментар:

Изцяло споделям! И понеже едва ли има "масов човек", който да не се възхищава на Ферари, то нека, да се надяваме, че скоро ще дойде денят, в който хората масово ще започнат да изразяват възхищението си с подкрепа за Костов и на изборите!

Едва когато Костов вземе властта тогава България най-после отново ще стъпи на краката си и уверено ще тръгне напред - към просперитета, към достойния живот...

Bacho Кольо каза...

"Едва когато Костов вземе властта тогава България най-после отново ще стъпи на краката си и уверено ще тръгне напред - към просперитета, към достойния живот..."

Ако Костов вземе властта, тогава всичко е просто и ясно - България тутакси тргва с гигантски крачки към просперитета и достойнството. Елементарно...
Но все пак няма да е лошо да подготвите и "план Б", а именно: как "България да стъпи на краката си и уверено ще тръгне напред - към просперитета, към достойния живот", при условие, че Иван Костов никога повече не успее да "вземе властта"

П.С. Това "вземе властта" не звучи ли малко по болшевишки?

Анонимен каза...

Благодаря ти ЛЪЧО, за препубликацията и линка към пълния текст на този толкова истинен доклад: честен, ясно очертаващ, проблемите и още по-ясно, типично по “Иван Костов – ски” посочващ пътя пред разумно мислещите българи, за да бъдат решавани те по най-добрия за всинца ни начин.
За да бъде родината ни мястото, където не само ние, но и децата ни ще поискат да реализират живота си.
За да бъдат постигнати на дело и ефективно, а не популистко-олигархично – русофилски истинските ценности на истински изповядващите ги , знаещите как и можещите да ги постигнат дясно мислещи хора на България.
А те категорично, безсъмнено и безспорно са :
ДЕМОКРАТИ за СИЛНА БЪЛГАРИЯ!

02.12.2012г. Владимир Трашов

Анонимен каза...

Грънчаров, напълно споделям мнението ви за Костов. Вие често ме наричате комуноид и сатанист, защото не вярвам в богове и се подигравам с религията, но това не ми пречи да съм на вашето мнение в случая. Костов е най-великият политик, който България е имала в последните 70 години. И не го заслужава.

Ангел Грънчаров каза...

А как, г-н Сатанисте, дето уж уважаваш Костов, ще ми докажеш, че си едно и също лице, след като и в двата случая си анонимник, сиреч, безличник...

Ангел Грънчаров каза...

:-)

Анонимен каза...

костов догодина ще отпадне от парламента и аз лично ще отпразнувам това. Твърде дълго се задържа на политическата сцена.

Анонимен каза...

И намерение нямам даже. Щото няма причина :)

Ангел Грънчаров каза...

Ще отпадне Костов от Парламента на кукуво лято :-) Ех, ченгесарски мечти :-)

Анонимен каза...

Вие, Грънчарски, правите ужасяваща антиреклама на Костов. Очевидно работите за комунистите.

Ангел Грънчаров каза...

За ЦРУ работя... нима още не си го разбрал?! :-) За най-големите врагове работя, сериозно ти думам, вземи по-решителни мерки... :-)

Анонимен каза...

За ЦРУ едва ли, но срещу Костов - със сигурност.