Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 2 декември 2012 г.

Йерарсите на БПЦ, уви, не търсят светостта на храма, а златото му!

Търгашите от Българската православна църква

Горко на вас, слепи водачи, които казват: "Ако някой се закълне в храма, не е нищо, но ако някой се закълне в златото на храма, задължава се". Безумни и слепи! Че кое е по-голямо: златото ли или храмът, който е осветил златото? (Евангелие на Матей, Глава 23, 16 и 17.)

В безумното наше време, когато един обезумял тиран е разпасал пояса си и, стоейки начело на своята групировка, алчно заграбва последните трошици от хамбара народен,

- когато асфалтът се цени по-високо от кръвта, а, подобно на великата китайска стена, пътищата се градят под некропол от кости,
- когато глупостта и скудоумието властват на трона и злорадо кривят глупавото си клоунско лице,
- когато младите ни синове и щерки хващат пътищата с еднопосочен билет и бягат от теглото, за да не се завърнат никога,
- когато лечителите се обърнаха на гробни лешояди, учителите на разтреперани мижитурки, а звездите излъчват пошла чалгаджийска простащина,
- когато старците мрат от глад, Темида е не сляпа, а кривогледа, магистратите са жонгльори на лъжи, а престъпниците колят и бесят…

В такива времена хората жадуват за вяра, за духовна истина и подкрепа, за светлина, както умиращ в пустинята за глътка живителна течност. Те търсят оазис на правдата и истината, където да излекуват разбитите си сърца и да утешат отчаяните си души. Народът търси пътища към храма. И когато водачите му са безумци, той поема по грешни пътеки. Хората се втурват при сектанти, ясновидци-шарлатани, ходжи-магьосници, измислени идоли и затъват все по-дълбоко и по-дълбоко в бездната на мрака. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

26 коментара:

Анонимен каза...

Хаха, голям кеф, когато религиозните почнат да се дърлят. Като дечица, които се карат кой да оглави клуба на Спайдърмен :))

GRANID каза...

Поучителна история нали, но тези към който е отправена няма да се поучат по този начин. Тези който я осъзнават и разбират, те са от другите. За тези герой трябва по-страшно нещо дори от геноцид, та да се вразумят!

Ангел Грънчаров каза...

Към първият нанонимен коментиращ: таваришч, колко пъти да ти повтарям, че мутрополитите нямат никакво отношение към религията, те са ярки представители на материализмо-комунизма-атеизма, т.е. са от твоята партия! :-) Имай добрината да не ги отнасяш към общността на религиозните или на вярващите, щото те нямат никакво отношение към нея: те са сатанисти-атеисти като теб самия...

Анонимен каза...

Добре, хайде, ще ви ограмотя, макар че не съм длъжен:
За да си сатанист, трябва да вярваш, че съществува Сатана. Атеистът е човек, който не вярва в богове. Само това. Ето аз например - не вярвам, че има богове и не вярвам, че има Сатана. Как мога да съм сатанист тогава? :)
Искам конкретен отговор, моля! Мълчанието ще се счита за бяло знаме.

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, като чета репликите  Ви към тези чието мнение се различава дори и малко от вашите "абсолютна истина" и "божествено откровение", изразявани чрез типична соц риторика, се чудя на какво се дължи тази злоба. А и тук таме  се долавят и нотки на параноя. Да не би да са странични ефекти от употребата на някаква синтетична субстанция?

Междо другото, съзерцавайки корицата на Вашата книга за образованието, която за съжаление, все още не съм закупил и прочел, си задавам деликатния въпрос - "абе този г-н Грънчаров, SAAW, платил ли е на Gerald Scafe за хубавата картинка?" Или може би Mr. Scafe я е предоставил безплатно за целите на борбата...

С. Генов

ps: Ако ще ме наричате "комуноид", "фашист", "реакционер" или каквото там решите, а вие ще го направите, да знаете че не ме засяга особенно. Ама ако питате мен, аз бих си избрал "сатанист-атеист" щото страшно ми хареса, а и е доста актуално в някои "интелектуални" среди, които, до вчера разобличаващи религията като "опиум за народите", изведнъж, като някакво чудо бяха осенени от вярата в Бог.

Анонимен каза...

Хаха, г-н Генов, тоя няма да вдене, не се надявайте :)

Ангел Грънчаров каза...

Сатанистът никога няма да признае, че вярва в Сатана; то не е интересно да си сатанист и да признаваш, че вярваш в Сатана. Че не вярваш в Бог означава, че вярваш в Сатана. Просто е. Требе да се мисли обаче...

Ангел Грънчаров каза...

На комуноида, загрижил се за картинката, ще кажа за успокоение на душата: ний двамата с г-н Gerald Scafe сме от една и съща шпионска централа тъй че може да спи съвсем спокойно :-) разбрали сме се за авторските права върху картинката, пък и тя не е за търговски цели, а само за реклама на една и съща, обща за двама ни идея...

Понял меня, таваришч? Будеш спать спокойно?! :-)

Анонимен каза...

О,Благословенни, SAAW, благодаря за внимането към моята грешна сатаниско-атеистична-комуноидна особа.
Сега не само ще спя спокойно ами и ще сънувам светлото бъдеще предначертано от вашите откровения. Поклон...

С. Генов

ps: Шпионски централи, конспирации, комуноиди-товаришчи, сатанисти... минете на биопродукти, че синтетиката е лошо нещо.

Анонимен каза...

Що се отнася до отговора ви на другият сатанист - много ви е елементарно мисленето, г-н Грънчаров. Do you understand? :)

S. Genov

Ангел Грънчаров каза...

"Генов", я си дайте Фейсбук-страницата за да видим кой сте :-)

Анонимен каза...

Facebook не ползвам. Какво по-точно ви интересува?

На 37 години съм, от София. Работя в IT фирма.
Още нещо да ви трябва. Малкото ми име е Стефан.
Абе то стана малко като сайт за запознанства ще вземе някой да го разтълкува погрешно. Както виждате не се крия. То как да се крия от човек като Вас:)

Bacho Кольо каза...

Коментари на примитивни сеирджии, за които сложните процеси, протичащи в БЦП са повод за злорадство и подигравки. И понеже толкова сте се вторачили в собствените си комплекси не видяхте колко бързо след смърта на Негово Светейшество, Българския Патриарх Максим, митрополитите, без скандали и показност успяха да подтиснат егоизма си. Не видяхте как разколника Инокентии поиска прошка от митрополит Кирил и заяви, че има желание да се върне в лоното на Църквата. Не видяхте, че на заседание на Св. Синод се бяха събрали почти всички митрополити. /Това прави впечатление на човек като мен, защото преди около 2 год., по една случайност, заедно с други хора, присъствах на част от заседание на Синода. От 20 митрополита, присъстваха 2, повтарям- двама. Другите бяха представени от епископи , архиереи, та даже и от светски лица, например счетоводителите на митрополията. Повечето то тях покзваха досада и незаинтересованост. Ловчански митрополит Гаврил, който водеше заседанието през цялото време се стараеше да му придаде официалност и тежест, защото изпитваше явно неудобство , особено пред нас, светските лица/
Сега, чини ми се ситуацията е променена. Искам и вярвам, че Синода и миряните ще изберат достоен Патриарх. Защото хилядите, по-точно, милионите български християни го заслужават.

Анонимен каза...

""Генов", я си дайте Фейсбук-страницата за да видим кой сте"
"Генов", скиба ли, става страшно, поручик Грънчаров ти поиска документите!

Анонимен каза...

това е лицето на религията у нас, но и по света религиозните водачи са като цяло нетолерантни. Вярата е хубаво нещо, религията обаче не.

Bacho Кольо каза...

Позицията на атеиста е далеч по-достойна от тази на вярващия лицемер, които сутрин слави бога,пълни блога си кичозни религиозни картинки, а през деня хули, манипулира, обижда хората само за това , че не споделят архаичните му възгледи за добро и лоши, ляво и дясно, социализъм и капитализъм...

Анонимен каза...

Не, Грънчаров. Възможно е човек да не вярва в НИЩО СВРЪХЕСТЕСТВЕНО. Ето аз например не вярвам в нищо свръхестествено - нито Исуси, нито Алласи, нито Зевсове, нито Дяволи.
Тия не съществуват :}

Ангел Грънчаров каза...

Не вярващият в нищо, или вярващият в Нищото, всъщност вярва във всичко, т.е. е суеверен, вярва в празни абстракции, вярва в неща, в които няма смисъл да се вярва или това просто не е вяра, а нещо съвършено различно. "Сатана" е нещо като "персонифициран образ" на онова, в което вярва материалисто-атеисто-нихилистът; а в какво вярва това човешко недоразумение? Вярва, казах, в Нищото, сиреч, в Материята, а оттук нататък във всичко онова, което Сатана олицетворява: парите, славата, силата, властта, всички ония мними "ценности", които са същност на нихилистичния светоглед. Ония, чиито мозъци са объркани от натрапената им материалистическа философия (а рядкост е у нас някъде, било в университет, било в гимназия, да не се преподава материализмо-сатанизмо-атеисто-нихилизъм!) имат мирогледна система, в която всичко е тъкмо наопаки на истинското... и ето, бесовщината на същите тия в моя блог е прекрасна демонстрация на тази констатация... я, аз започнах вече да се изразявам в рими :-)

Ангел Грънчаров каза...

Бачу Колю, гледам, ти сякаш съвсем превъртя. Да не си си се клонирал сам в тия нови комуноидчета, които се представят уж за различни, ала имат все твоя почерк и все твоята идиотична милиционеро-русофило-ченгесаро-атеистична "мисловна" стилистика :-)

Анонимен каза...

Хора!...
Има ли някой?...
На моменти изказванията на Грънчаров, звучат като някакав кошмарен патологичен монолог. Монолог който е в състояние да накара човек да се чувства, като на шокова терапия, докато някой му рецитира Cannibal Corpse
и да достигне до състояние в което да иска със собствени ръце да извади мозъкът си...
Не знам какво е съдържанието на книгите рекламирани в блога, признавам не съм ги чел, но ако е като това тук, в сравнение с тях "Голият обяд" на Бъроуз е като приказка за лека нощ...

Вече не ми е весело... Студено е... Отивам си...

С. Генов

"Generations
Denying penance
Eternal life reborn
Time and time again
Deny
Salvation
I refuse it
I will not be saved
Return to human form
Murder..."
Centuries Of Torment by Cannibal Corpse

Ангел Грънчаров каза...

А така :-) Иди си! Подмаза се на когото трябваше, дарагой клонинг "С. Генов", изпълни си, дето се казва, "дълга", сега се оттегли в небитието...

Приятно небитийстване там, драга патологична низост!

Анонимен каза...

Грънчаров, прочетете някоя книга по логика, моля ви! Недейте се излага така пред всички тук!
Имате там някакво комунистическо образование, получено от комунистите, към които принадлежите, но прочетете и нещо истинско, западно.

Анонимен каза...

Върнах се...
Абе, господа , тука са се оказва, че някаква работа съм бил свършил. Ще имали някакви пари или съм бачкал за тоя що духа? Че празници идват...
И дайте да направим някаква форумна сбирка, да се видим на живо...

С Генов

Анонимен каза...

А и забравих да попитам. Кой е писал бот-а "Ангел Грънчаров", AI-то е доста добро. Да не е модификация на някой Irc bot?

хайде със здраве и лека нощ г-н Грънчаров:)

Ангел Грънчаров каза...

Пийна ли си малко валерианец? Още ли не те пуска бесът? Опитай друго, пийни си малко оцетец... ще те отпусне, ще ти олекне... народна медицина е това, помага, щот народът никога не греши, нали знаеш това... :-)

Анонимен каза...

Свършиха медикаментите,бе г-н Грънчаров. А оцета, само на салата. Ще услижите ли с малко от вашата поста? ама от тая по-леката и без химия ако може:)

С Генов