Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 22 декември 2012 г.

"Ние, младите, не знаем нищо за комунизма: само сме чували митове и легенди, които не отговарят на истината..."

Във връзка с вчерашната публикация под заглавие Радващо е, че има млади хора, които са се отдали на порива към истината - и сами са тръгнали по спасителния за човечността ни път! получих твърде интересен отговор от същия млад човек, за който там писах; веднага преценявам, че развитите от него мисли заслужават да стигнат до повече хора, поради което публикувам писмото му в блога, тъй като ми се иска то да стигне също така и до неговото хартиено издание, именно в-к ГРАЖДАНИНЪ. Съвсем скоро, надявам се, ще смогна да отговоря на неговото писмо, а пък не крия, че тая надеждата, че и други хора ще коментират написаното от него, та евентуално да възникне една хубава дискусия; ето какви удивително дълбоки и верни мисли пише този млад човек:

Здравейте, г-н Грънчаров, много се радвам на Вашия отговор. За мен е чест. Не коригирайте публикацията на нашата кореспонденция, нямам нищо против, че сте постнал писмото; инициалите са достатъчни. Надявам се да е от помощ и на други млади хора, които се интересуват от темата. Не съм чел книгите Ви, но смятам да го направя; дори ще ги потърся в интернет и в книжарниците. Благодаря Ви, че сте ми ги изпратил в електронен вариант. Може да съм старомоден, но предпочитам да държа книгата в ръцете си и да я чета - и затова ще се опитам да си ги набавя. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Здравейте, уважаеми г-н Димитров,

Много Ви благодаря за чудесното писмо, искам да Ви кажа, че с всичко, което пишете, съм напълно съгласен, имаме пълна общност във възгледите! Позволявам си пак да публикувам в блога си писмото Ви - с надежда да се появи дискусия по тия толкова важни въпроси, които повдигате. За жалост, ето, излиза, че и в училище никой не Ви е помогнал да осъзнаете истината за съвременния български живот, отровен от толкова много комунизъм; комунизъм, останал си непокътнат в душите на мнозинството от нацията ни - която заради това, а не заради нещо друго продължава да страда. На мен също ще ми е приятно да обсъждаме интересуващи ни въпроси, ще се радвам да мога да съм Ви полезен; за мен винаги е голямо удоволствие да разговарям с мислещи и търсещи истината хора - особено пък сред по-младите, за които е така съдбовно важно да привикнат да живеят с истината, а не в раздор с нея. Ще ми е приятно да се включите и в групата коментиращи в моите блогове, сред които т.н. от мен "комуноиди" - разни мърморковци и лъжльовци, преизпълнени с носталгия към проклетия комунизъм - винаги са били мнозинство, а те заслужават подобаващия отпор; аз всеки ден се боря с тях, тъй че подкрепа от Ваша страна ще е добре дошла. Пишете ми и винаги смело поставяйте проблемите, които смятате, че е добре да бъдат обсъждани; винаги ще откликна и ще Ви отговоря какво аз мисля, как аз виждам нещата. Толкова засега, че е среднощ; ако възникне дискусия по писмото Ви в блога, ще се включа пак.

Всичко добро Ви желая, весело прекарване на празниците!

С поздрав: Ангел Грънчаров

Анонимен каза...

Как във съветския съюз са искали да обърнат реките, които се вливат в Северния ледовит океан, да текат на юг; за същността на социалистическата икономика: http://www.youtube.com/watch?v=lzzNeN_g-jA