Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 7 декември 2012 г.

"Когато преди години ми преподавахте всички ви мразеха..."

Решавам да продължа публикацията на т.н. "дискусия" между мен и "изключително много възмутени граждани", представящи се за бивши мои ученици, които недоволстват комай от всичко; възнамерявам тия дискусии да ги събера на едно място и да ги издам като приложение на в-к ГРАЖДАНИНЪ, та да се ползват за целите на нравственото и гражданското образование на мледите; ето сега коментарите около публикацията Почина още един български учител - преди да достигне до пенсия!, публикувам ги отделно, извинявайки се предварително за мародерското впечатление, което на моменти твърде осезаемо се създава, щото дадени хора, без да се смущават от темата, посветена на смъртта на един български учител, най-нагло се нахвърлят върху друг един такъв:

Анонимен каза: Какво да търпим... та никой не може да се бърка в Божиите работи... да не би да зависи от човек кога да се роди или да умре... не пиши глупави разсъждения... никой не избира нито кога да се роди, нито кога да умре, нито трябва да вини някой за това...

Ангел Грънчаров каза: Не е зле, таваришч, да мислиш малко преди да кажеш нещо - за да не излезе, както е излязло в случая, че си казал... нищо :-) Значително по-добре е да не кажеш нищо отколкото да кажеш нищо :-) (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: