Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 7 декември 2012 г.

Пример за това с каква долна, калпава и вредна администрация разполагаме ний, българите

Ето един красноречив пример за това с каква долна, калпава и некадърна, вредна администрация разполагаме ний, българите, администрация, която нахалост яде парите, които й даваме с данъците си:

Значи предложих преди време с Открито писмо до Президента Плевнелиев ПГЕЕ-Пловдив (елитно държавно училище, намиращо се на директно подчинение на МОМН, сиреч, училището е "обект от национално значение"), именно гимназията, известна в Пловдив все още като "ТЕТ-Ленин", да бъде преименована с указ на Президента в ПГЕЕ "Стив Джобс". Ето какво ми е отговорила некадърната и безхаберна президентска администрация днес:























Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.


10 коментара:

Анонимен каза...

Грънчи, пак си грубиян!!!
"Сиреч", ама не е "сиреч"!!
Грънчи, време е да започнеш да попрепрочиташ малко закончета, щото виждам се "дънеш" като стар краставичар.
Хората отговарят най-почтено на пимото ти, а ти веднага се нахвърляш щото не е станало к'вот ти искаш.
Еееее, ми то така не бива уа!
Грънчи, имам идея.
Що не земеш с твоя съратник Трашов заедно, па не поведете една "революционна" борба по подобие на своите прадеди от преди девети. Като ти чета "позивите", се към това те тегли. Ти шъ си командирЪт, пъ Трашката шъ ти е знаменосецЪт. Ама недейте бърза, че то зима е, студено. Ся съ укривайте в нелегълност и на пролет като кукне кукувицата, фъщайте балкана. Ама тоя път недейте търси "армия освободителка", че пък шъ йъ загъзим.

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, до някъде сте прав. Тези в президентската администрация не са си свършили работата и не са се запознали със случая в детайли, ами направо са предположили, че става дума за общинско училище. Но наистина случая не е от тяхната компетенция, както са ви и написали. И най-доброто желание да има президента нищо не може да направи. Вярно е, че ПГЕЕ Пловдив е  "училище от национално значение" по смисъла на Закона за народната просвета, каквито са и всички държавни училища, което обаче не го прави "обект от нациално значение" по смисъла на цитирания Закон за устройство на територията и Конституцията. Трябвало е да пишете до министъра на образоването, а не до президента.

Ангел Грънчаров каза...

Много добре знам, че трябвало да пиша до министъра на образованието, но щом не съм писал, зцначи съм преценил, че няма смисъл да се пише до него: нашият министър се вълнува от всичко друго, но само не от образование; последната грижа на министъра на образованието у нас е образованието, той се интересува, наподобие на тартора си Боко, от "бойни изкуства", от бокс, от карате, от йога, от зам.-министърки със стегнати дупенца и пр., но не от образование, няма да се излагаме да се интересуваме от образование я, нали сме пичове?! Та понеже добре познавам министъра, затуй се наложи да пиша до президента (до Боко да пиша все тая, и той не се интересува от образование). Президента би могъл да има влияние върху всички държавни институции, оказва се обаче, че и той, горкият, май от нищо не се интересува, щом се оставя администрацията си, с оглед на безподобния й мързел, да "решава" по показания начин всички въпроси...

Bacho Кольо каза...

"Президента би могъл..."
ПрезидентЪТ би могъл...

Анонимен каза...

Браво Bacho Кольо,
дръж го изкъсо!

Ангел Грънчаров каза...

Мерси, Колю :-) благодарен съм ти, че се грижиш и за моето ограмотяване в правописа :-) не само за "правилното" ми възпитание и мислене :-)

Ангел Грънчаров каза...

Абе щастливец съм аз, че имам толкова много и то така силно загрижени за моето "поправяне" и "правилно мислене и поведение" спътници ако не в живота ми, то поне в интернетните ми приключения и афери :-)

Анонимен каза...

Едва ли има някой, който влиза в този блог, да те мрази,има някакви хубави чувства, които ни карат да се търсим един друг, може да сме различни, но това е хубавото на тоя свят.
Има и начин да станем еднакви, ако ми седнете на масата под чардака, ако направя една хубава салатка от доматки , печени чушки и краставици, обилно поръсена с магданоз, от страни в отделна чиния нарязано сиренце, ама от истинското и налея от оная лютата ракийка, жълтата, е няма начин и ако няма начин, ще печем пържоли на скарата, ама свински, и тлъсти, ще точа вино в голямата кана от голямото буре, ще я изнасям леко запотена, ако се почувстваме от рано по-близки, ще точа виното направо в котлето и от там ще пием, вътре ще пусна няколко листенца здравец, ще извадя и от онова изсушеното телешко филе, дето трудно се реже, но се топи в устата, е те това много пие вино, е и след това няма начин да не се гушим и целуваме, без разлика на комунисти и атеисти, стана много дълго, като ангеловите изречения, но ние обичаме да си ги четем, не гои изпускаме.

Ангел Грънчаров каза...

Мерси, тоя нашенски идеал с пържолките, ракийцата, винцето и пр., които ни обединяват, мен лично не ме съблазнява, и то изобщо; и никога не бих целунал комунист само заради това, че като мен обича пържолките; съжалявам много, аз в туй отношение вече съм вегетарианец, предпочитам постен бобец с чубрица и масълце, отколкото пържоли... а ракия и вино вече не пия поради здравословните си проблеми... тъй че мен не ме слагайте в сметката за "общонационално помирение", аз винаги ще бъда различен...

Анонимен каза...

Не виждам нищо лошо в пържолите, особено през Коледните пости! Аз апвам.