Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 19 януари 2013 г.

Майчице мила, тия ченгета вече превъртяха! Видяхте ли инсценировката за "покушение" над Доган?! Егати театрото?!



В клипчето коментира Костадин Янев. Бивш ученик от ПГЕЕ-Пловдив...

Поне малко по-майсторски да бяха направили сценката, етюдът, постановката. Личи си прекален дилетантизъм в сферата на театралниченето. Явно хем ченгесариатът ни е прост, хем и нас ни мисли за още по-прости, понеже явно си мислят, че им вярваме... а услужливите медии виждате ли как усърдно участват в манипулацията!? Престарават се даже в усърдността си, за да раздухват аслъ кьорфишека в стил Доган!

А ето тук можете да проследите коментарите във Фейсбук по повод на моята реплика.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

От кое диво село е коментатора?
Сериозен диалект.

Ангел Грънчаров каза...

Явно не е от Вашето собствено село, другарко, затова Ви се чини така, че момчето има диалект :-) А пък Вие сте много естетична нещо, та обръщате внимание на такива подробности, все пак важното е какво се казва...

Ангел Грънчаров каза...

Драги г-н Янев, какво стана, защо свалихте клипчето?! Или сме смели само ден до пладне, а привечер пак си ставаме треперковци?!

Анонимен каза...

Беше "сигнализирано" от хора, на които явно им е било неудобно. И YouTube, и Vbox7 ги свалиха без да ме питат.

Костадин Янев

Ангел Грънчаров каза...

Ясно. Разбирам. Извинете за подхвърлянето ми, съдържащо съмнение за някакво недостойнство...

Анонимен каза...

Стига стая "майчица", Грънчарски. Не ставайте отново инфантилен.

Анонимен каза...

rofl :D
Грънчи се издъни отново, ама кофти е да ти е голяма устата и да дрънкаш просто ей така, колкото да си правиш вятър :D
Наведи се да разбереш дали съм другарка или другар ;) Плюс, че не съм от село ;)

Анонимен каза...

"Не може да съдържа живот в себе си оная философия, която си позволява да смята, че стои “над” потребностите и духа на своето време - за да съхрани илюзорния комфорт на своята академичност и на своята изолираност от света, живота и човека. Такава философия скоро се оказва че просто не съществува за човека - за света може и да съществува! - т.е. постига я това, което сама си е направила.",
"В днешното все пак велико време не само човекът се стреми към саморазбиране, това е и актуалната мисия на философа, валидна за всички времена - и особено за време като нашето.
А известно е и това, че философът е човек, който се опитва смислено да изрази разбирането, овладяло или владеещо всички човешки същества - и така да стане техен глас или поне “струна”, излъчваща техните трептения, пориви, и “дълбоки страсти”. Страсти, изразяващи не друго, а пристрастеност към живота, истината и свободата, въвлеченост в тяхното извечно тайнство."

ЛЪЧО, Ангеле, мили ФИЛОСОФЕ,
що ли сме се запънали да хрантутим с чистота, с философска амброзия тези пошли, тъпи, прости, като гъбена чорба, анонимни свинчуги, заспиващи над горните цитати и нищичко не хващащи от смисленото им съдържание, пък с големите претенции да те съдят, обсъждат и низвергват.
Що бе чоджум.
Дали пък не, защото има и читатели от другия вид: неанонимни,
с разбиращ или истинно
стремящ се към разбиране дух.
За тях, не за посочените тъпаци го правим.И ще го правим, докато сме живи и здрави.
А те, ако ще да се спукат от яд,
от безсилна завист, от неоснователна злоба, от ненавист тъпотия и простотия..., нали.

22.01.2013г. Владимир Трашов