Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 23 януари 2013 г.

Все повече хора осъзнават, че само И.Костов отново може да изведе страната от тресавището, в което я натикаха слугите на олигархията - комунистите, Симеон и ГЕРБ

Намерих във Фейсбук един коментар на Dobri Bozhilov, който преценявам, че е твърде разумен и по тази причина решавам да го публикувам в блога си с оглед да стигне и до неговото книжно (хартиено) издание, носещо името в-к ГРАЖДАНИНЪ. Ето какво пише тоя път г-н Божилов; споделям изцяло мисълта му:

Ако съдим по освирепяването на няколко журналисти и общественици в последните дни срещу Костов, би трябвало неокостовизмът да е стигнал доста по-напред от отчетените от "Алфа Рисърч" 4,00%. Неколцина просто не са на себе си, плюят като невидели. С това те всъщност помагат, защото лоша реклама няма. За да ги успокоя, да кажа, че хвърлят напразни усилия.

Неокостовизмът се състои от 2 части - голям брой приспани и смазани избиратели (съчки) и рационална концепция как те да се ремотивират (искра). И двете ги има, т.е. няма какво да се направи. Нещо повече, дори аз, като стартирал неокостовизма, вече не мога да го спра. Развива се като лавина, а моето участие е само от тук, от там да подпомагам. Няма спиране, не се гаси туй що не гасне.

А една от най-големите заблуди на прехода е, че Костов е тотално мразен. Това просто не е така. Костов е тотално оплют и плювалниците си мислят, че така са го ликвидирали. Но не са. Има стотици хиляди хора, които го уважават, защото смятат, че е направил добри неща за тях - и за страната. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Лично стиснах здраво десницата на много уважавания тогава от мен заради проникновеността си г-н Явор Дачков след речта му пред събрание на ДСБ във Варна.Не ще да е било преди 2004-2005-та година.
Как след този скъп ми спомен уважавалият Иван Костов за да държи реч пред
неговите поддържници и защо се извърна на 180 градуса срещу него: опитах да си
обясня и да си отговоря, заедно със случая " д-р Николай Михайлов", подобно обърнал подкрепата си за своя уж непоклатим довчера съидейник, съратник и започнал да го критикува, наистина не така плювално, неуважително и толкова явно неистинно както Явор Дачков в публичните си изявления.
Краткият ми отговор на този въпрос:
Причината и в двата случая, според скромното ми мнение са неизвинимите липси в политическото образование, но и в нравствените основи и на двамата споменати бивши съратници, съидейници и поддържници на Иван Костов.
Нито един от които не успя да ме убеди с доводите си, че Иван Костов е безнравствена личност, т.е., че е управлявал през мандата си безнравствено българите.За икономическите основания на критиките им срещу него какво друго, освен, че са смехотворно неверни и лаически, може да се каже...
Тогава как и защо са си позволили двамата господа и особено първият да стигат
до такова крещящо неоснователно отрицание на Иван Костов и неговата бивша и настояща роля в политическия живот на страната ни.
За мен причината е в недопустимото, а то е и неоснователно огромно самомнение
и егоизъм на двамата, които не са им позволили да издържат на сравнението личността на Костов с тяхната и са ги подтикнали да тръгнат по пагубния, изкривен от завистта път на неистината, на самозаблудата , че и на оклеветяването, за да низвергват неговата, вместо да признаят ограничеността на собствената си
личност и да се кротнат в обективността, която би им донесло въпросното задължително за техния умствен потенциал признание.
Пействам този си по-стар коментар тук, защото считам, че е актуален за темата,
а и за да поправя досадната си грешка на паметта, поправяйки името на психиатъра д-р Николай Михайлов, който стори неизвинима грешка в отношението си
с Иван Костов, според мнението ми.

24.01.2013г. Владимир Трашов