Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 17 март 2013 г.

Хуманитарната гимназия в Пловдив щяла да става със статут на казарма и с пожизнен директор другарката Соня Киркова!


Скандално прочулата се Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий”, записана в аналите на 1868 като първото училище, признато със статут на гимназия в България, преименувана през 1885 на "Княз Александър І", а от 1946 г. на "Димитър Благоев, вероятно ще бъде преструктурирана. За да стане, предполага се, от есента на 2013-та година Елитно килийно-казармено училище „Соня Киркова”. Кръстено на името на почти пожизнената й сегашна директорка. Спасила сриването на вековния й имидж и опозоряването й като първата Харлем шейк гимназия у нас.

Очаква се в гимназията да дойде владиката Николай, след като вече продаде ролекса си и окончателно отърва попадналата в енерго-Ада на ЕВН митрополитска църква. Лично ще прогони злия Харлем шейк дух, вселил се сред учениците. И ще възвърне в лоното на праведния учителски колектив раб божи учител по английски Христо. Чиято душа все още е обсебена от Дантевия Мефистофел. А директорката Соня Киркова, спасила гимназията от Харлем шейк злото ще бъде канонизирана за „просветна светица”. 61-те учители, жертвоготовно застанали зад гърба й, ще бъдат обявени за образователни ангели и херувими. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Абсолютно маниполативно писание,вкарващо "вълка в кошарата" а не обратно.
Bacho Кольо каза...
Долу болшевишката тъпотия на фанатика Грънчаров!!!
16.03.13, 12:31
АЗЪ Румен Бърцов "антисатънинокомунист" - доказан се подписвам с Името си под това което "комуниста" Бачо Кольо казал.

Bacho Кольо каза...

"Чиято душа все още е обсебена от Дантевия Мефистофел..."
Не беше ли Гьотевия?

Ангел Грънчаров каза...

Мефистофел (Дяволът) би следвало да наличествува и в Ада на Данте, не знам, вий, комунистите, бидейки сатанисти, по-добре разбирате тия работи. Че Гьоте е писал Фауст и че там е налице Мефистофел, това не значи, че само той има монопол върху тая дума, но не знам, вий, комунистите, дето сте привърженици на монополизма, би следвало по-добре да ги разбирате тия работи :-)

Анонимен каза...

Отличен отговор г-н Ангел
Грънчаров.
Е, Румене, тук прекаляваш
чоджум, мноооооооооого, яко с
критиката си към Ангел Грънчаров:
"Долу болшевишката тъпотия на фанатика Грънчаров!!!"
Първо, защото Ангел Грънчаров не е
комунист.Гаранция-Франция.
Какъвто, безсъмнен за мен и крайно зловреден за българите се е доказал, че е г-н Николай Белчев.
Именуващ се тук силно умствено разкрачено и философски еклектично с латиница и кирилица, също показващо колко ниско му струват ума и разсъдъка.
Второ, защото присъединявайки се към едно обречено на неистина твърдение на посочения доказан комунист Румене, ти искаш или не искаш се присъединяваш към и подкрепяш неговата безсъмнена за мен зловредност за България, а следователно и зловредяща лично на моята светла, просветена, разумна, честна и обичаща истината личност.
С което личността ми, естествено, има правото да не се съгласява, да се бори и настъпателно да се отбранява и да се защитава.
Трето, защото чисто и просто болшевишка тъпотия и фанатизъм
проявяват в живота и в политиката не, светло-просветителските
учители и философи, журналисти и писатели, към които съм убеден, че принадлежи и Ангел Грънчаров.А ги проявяват, че и престъпно ни заплашват с унищожение, заради възгледите ни, истинските простаци фашизоидите-русофили на Волен Сидеров, към които спада един от коментиралите тук преди няколко дни (Илия Караиванов), но и непроменяемите, твърдо подкрепящите "светлите комунистически идеи" и не по-малко престъпно изповядващите ги господа от БСП, от чиито позиции зловредно срещу Ангел Грънчаров, тук си мисли, че коментира и Bacho ти Колю ли, Кольо ли е... без особено значение...-:).Не, нас с Ангел, нито той, нито и ти Румене, незнайно как и защо, и разочароващо ме, щото е необосновано, щото е неправилно мотивирано и щото си попаднал в плен на някаквите си дяволски видения и подозрения не можете да ни убедите, че сме тъпанари и фанатици.Апсурт чоджум.Голям абсурд момче.

17.03.2013г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Отличен коментар тире Трашов. За пореден път показа че имаш манталитет на партиен секретар и ултрас от Герена:)) Настина с Грънчаров сте от една порода.