Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 23 март 2013 г.

Една от мъдрите мисли на леди Тачър...



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

не съм съгласен. Хората трябва да разберат, че са първо хора, а после британци, германци, американци и т.н. От много национализъм ставаш като Русия и Сърбия - карикатура.

Ангел Грънчаров каза...

Това, че сме хора, не бива да се изтъква, то е по презумпция. Първо сме хора, после европейци, накрая българи. Или първо сме хора, после сме българи, накрая - европейци. Аз не държа на местата, нека всеки да си ги подрежда както си иска. Е, има и такива българи, дето смятат, че трябва да сме азиатци... въпрос на вкус и на ценности...

Анонимен каза...

В идеален план всички сме космополити, но реална политика се прави само с национализъм или патриотизъм – да не спорим за понятията. Интернационализмът на левите не води до нищо добро, защото нациите и народите – дали ни харесва или не – са най-важната политическа реалност.

Колкото до Европа, тук е възможна и необходима задълбочена дискусия – колко компетенции искаме за националните държави и колко за Брюксел? Искаме ли Съединени европейски щати и няма ли опасност те да се превърнат в ЕСССР?

Във всеки случай ЕС в сегашната си форма е един абсурд, който при това служи повече на руските интереси, но съм сигурен, че това твърдение ще бъде посрещнато с недоумение и ще бъде обявено за параноя и несериозно.

Кои са тези българи, които смятат, че трябва да са азиатци – вероятно комунистите, защото според Вас комунизмът е азиатски феномен? Само че макар и да победи първо в евразийска страна като Русия, няма какво да си кривим душите: комунизмът е продукт на европейското духовно развитие и култура.