Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 19 март 2013 г.

Да не допуснем да пламне пожара на етническата война между българи и цигани!

КРАЙНО ВАЖНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!!! МОЛЯ, ПРОЧЕТИ НЕПРЕМЕННО, СЪДБОВНО ВАЖНО Е!!!

Страхувам се, че кукловодите, след като ни спретнаха "февруарска революция на онеправданите народни низини", сега ни готвят междуетнически сблъсъци между цигани и българи, т.е. пристъпват към разиграването на картата, свързана с раздухването на етническа война от югославски тип. Този коз още не са си го изиграли, е, май дойде момента и за него. Петата колона на имперска Русия докато не ни откъсне от Европа и не ни запрати в дивите степи на Средна Азия няма да миряса изобщо. Хора, бдете! Не се поддавайте на провокациите на подпалвачите на етническа война между българи и цигани!!!

Искрата, на която е отредено да подпали етническия пожар, е тази: абсолютно безпричинното четворно убийство на цигани в София от превъртял военен пенсионер (на който, явно, са платили да се жертва за "каузата", бетонни комунистически глави в това съсловие колкото щеш!). Медиите най-активно участват в насъскването на двата етноса, тази сутрин в телевизионните предавания на основните телевизии тази тема беше сериозно застъпена. Не вярвам, че не си дават сметка колко опасно е да се играе с тази карта, ала ето, медиите участват в раздухването на тлеещия конфликт, което означава, че са им платили, за да изпълнят подстрекателската роля. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

Ама моля Ви, какви етнически конфликти, каква „пета колона на Русия от кукловоди”? Както учи г-н Томев „Комунизмът тотално се срина като обществено политическа система за управление на обществото, защото още в основата си влиза в дълбоки противоречия с основните икономически закони и с законите които властват в този свят…а тези (руските) амбиции никога няма да се осъществят по простата причина, че светът е създаден да се развива и усъвършенства.»

България е свободна, независима и демократична страна, член на НАТО и ЕС и с нас е великата, могъща и непобедима Америка, така че няма никакви причини за безпокойство. Какво може да значат тук някакви си хипотетични жалки напъни на повалената Русия, за които даже няма доказателства, че наистина ги има. Ами че и в Москва управляват нашите приятели демократите, а КПСС дори е забранена!

Bacho Кольо каза...

Написано от параноик.
Предназначено за олигофрени.

Ангел Грънчаров каза...

По отношение на горния коментар:

Написано от комунист-рубладжия. Предназначено за говеда и за тикви...

Анонимен каза...

Какви чудесии чоджум, какви
бъркотии, какъв странен свят...-:)
Хлопащата дъска да цитира българския мъдрец Пулев и да се
съгласява, тънко осмиващо я по този начин, с тезата, че от руските кгб-исти нищичко лошо, подло и зловредящо на нормалния свят не се готвело и не се готви в момента...
Пък самият АЗЪ РУМЕН БЪРЦОВ да се подвизава АНОНИМНО тук...за да оборва правилно тъкмо тази явно несъстоятелна теза.
Майчице мила, пресвета САНДА, как е възможно това -:).
Бе, ти бе Ангеле пресветли, как ги постигна тези информационни чудища на чудесата, бе -:)...
Закачки джанъм, изкуфявам ли, въздигам ли се към слънчевата
могъща, разумна светлина...кой ли знае...
Да ви е честита Първата пролет на всички (и на г-на Белчева,
щото не е от най-лошите комуноиди де, ми се чини...-:)
приятели виртуални и... мили.

20.03.2013г. Владимир Петков-Трашов