Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 3 април 2013 г.

Две крилати мисли на "Желязната леди" - баронеса Маргарет Тачър...



Още няколко други мисли на г-жа Тачър

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

7 коментара:

Анонимен каза...

Вярно е и обратното – Америка никога няма да бъде Европа. И въобще желателно ли е Европа да става като Америка или пък Америка като Европа? Какво трябва да бъде ЕС – нещо като СЕЩ или нещо друго? В каква степен може и трябва да се интегрира – и централизира - Европа?

Друг интересен въпрос е защо днес Северна и Южна Америка се различават толкова, след като има много исторически паралели: и двата континента са били завладени и управлявани от европейци, били са колонии, но са се отделили от държавите-майки чрез война и т.н.

Анонимен каза...

Emiliya Scott Тази дама достя хора я мразят във Великобритания - та именно тя е причината за изчеаването на нормалното човешко обшество и нормалните общовешки ценности и възвеличаване на егоизма и алчността. Е, помежду другото доста съдейства и за разрушаване на икономиката им...
преди 18 минути · Харесвам · 1

Ivan Lazarov Интересно, като я мразят толкова, защо три пъти беше избирана за министър-председател?!
преди 16 минути · Харесвам · 3

Георги Георгиев Велика жена!Възроди Англия!Направи на пух и прах комунизма
преди 12 минути · Харесвам · 3

Emiliya Scott Съжаляват....
преди 12 минути · Харесвам

Emiliya Scott Тя е унищожила обществото им....Вече почти никой не я споменава с добро.....
преди 12 минути · Харесвам

Ангел Грънчаров Нещо сте се объркала твърде много, г-жо Scott. Заслугите на г-жа Тачър са признати вече от историята, а Вие си позволявате да твърдите неща, които са в пълно противоречие с историческата истина. Което означава, че сте под властта на левите лъжи - за стореното от г-жа Тачър...
преди 11 минути · Харесвам · 1

Ivan Lazarov ...за нея!
преди 11 минути · Харесвам

Venera Petrova ненадмината!!
преди 11 минути · Харесвам · 1

Сава Кукалов Тая мумия е, като драгалевската, лика-прилика. Явно за това толкова много е харесват костовичарчетата.
преди 9 минути · Харесвам · 1

Георги Георгиев Типично за комунягите-да подменят фактите
преди 8 минути · Харесвам

Emiliya Scott А вие -под властта на десните лъжи . Всеки с вкусовете си....Но пори и торитата вече много не я споменават, с времето нещата стават все по-ясни и минусите се умножават
преди 7 минути · Харесвам · 1

Emiliya Scott Типично е за фашагите!
преди 7 минути · Харесвам · 1

Ivan Lazarov Маргарет Тачър, Роналд Рейгън, Хелмут Кол - Светата Троица на консерватизма! Защо нямаме такива политици ?!
преди 6 минути · Харесвам

Ангел Грънчаров Левите, в това число и гербовашко-милицонерската напаст, не могат да понасят великите исторически дейци на съвременната дясна и консервативна политика най-вече по една-единствена причина: понеже за тях е непоносимо ЛИЧНОСТНОТО ПРЕВЪЗХОДСТВО, които тия дейци излъчват така ярко. Лявото в корена си се свежда до БЕЗЛИЧНОСТНОСТ, до боготворене на БЕЗЛИЧНОСТТА!

Анонимен каза...

Ivan Lazarov Абсолютно съгласен!
преди няколко секунди · Харесвам

Сава Кукалов Георгиев, промитите мозъци си ти и останалите костовичарчета, дето се кланяте на мумии и искате да ги извадите от гардероба и изтупате, за да заприличат на нещо. Тая вехта, английска пача сте намерили да превъзнасяте и да цитирате при условие, че англичаните и особено тя са най-големите българомразци. Така, както сте я почнали няма да се учудя да почнете да цитирате Осман паша, Баязид, Осман, Сюлейман или някой друг турчин.
преди няколко секунди · Харесвам · 1

Emiliya Scott Е, сега вече ме разсмя........Благодаря ти, беше ми станало тъжно за българия, имах нужда от разведряване.........остани със здраве, може би и с пари вповече донесени от демокрацията...
преди няколко секунди · Харесвам

Ангел Грънчаров Комуноидът Кука-лов демонстрира по бляскав начин верността на тезата, която току-що изложих по-горе! Браво, Кука-лов!

Анонимен каза...

Emiliya Scott каза фашизоидът ....
преди около минута · Харесвам

Ангел Грънчаров Как хубаво обаче се сдушват гербоваци и левичари, което именно и показва, че са произлезли от един и същ корен: комунистическата гнус!

Анонимен каза...

Татчър има, разбира се, големи заслуги, защото Англия, която тя наследи от лейбъристите, не се различаваше много от Луканова или Виденова България – фалирала държава с режим на тока, рухнало здравеопазване и т.н. Същевременно именно при нея и Рейгън беше осъществена либерализацията на финансовите пазари, която вероятно ще доведе световната икономика до колапс в недалечно бъдеще. Основния източник на печалба за съвременния капитализъм в резултат на тези „реформи” станаха спекулациите на финансовите пазари, а не продуктивната дейност. Банките и финансите са се откъснали от реалната сфера, която би трябвало да обслужват, и водят собствено самодостатъчно съществуване.

Друг грях на Татчър беше, че се довери на Миша Горбачов и неговата гласност и перестройка, без да разбира тяхната антизападна насоченост.

А че англичаните като цяло са водели антибългарска политика, е несъмнен факт и това не могат да променят отделни английски приятели на България като Гладстон, Баучър, Оскар Уайлд и т.н.

Ангел Грънчаров каза...

Не е вярно, че англичаните били водели антибългарска политика. Но ако оня, които смята, че руснаците са водили "пробългарска политика", то в такъв случай нека англичаните да са водили "антибългарска политика". Прочее, за да я има изобщо България на днешната карта причина за това е "антибългарската политика" на западните сили, включително най-вече на Германия и Англия. Англия беше единствена, която застана твърдо зад "антибългарския акт", съединението на България, докато Русия, знайно е, беше против него и дори подскокороса Сърбия да ни нападне в гръб. Такива работи. За жалост, в разбирането на българската история все още господстват какви ли не русофилски митове и лъжи, на които, както виждаме, почти поголовно са жертва всички, даже и тия, дето се мислят дори за "антикомунисти"...

Анонимен каза...

Не виждам защо тук трябва да намесвате Русия. Знайно е, че Русия традиционно води антибългарска политика, но от това не следва нищо за Англия. Впрочем Русия разглежда англосаксонците като традиционен враг.


Иначе Англия несъмнено има велики културни постижения. Така например аз съм фен на английската философия, която мнозина смятат за „повърхностна” в сравнение с континенталната философия, но аз не мисля така.