Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 14 май 2013 г.

Думи на един достоен човек, лидер, политик и държавник...



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...


Не се съмнявам,
че ще се защитите достойно пред съда
уважаеми г-н Грънчаров,
въпреки сериозните си възстановителни здравни проблемми.
Основният Ви аргумент е, че в книгата си "Ние не сме тухли в стената! Есета за освобождаващото образование." покрай многото истини за нашето образование сте отразил и истината за лицето Камелия Стоянова: помощник директор на ПГЕЕ-Пловдив, но същевременно и председател на профсъюз Подкрепа в същото училище. А именно, че на ума, на тази госпожа му липсва елементарната разсъдъчна способност, щом тя в пълно съгласие с него, а не с ума на колегите си, се е съгласила да заеме втория си високо отговорен пост в ПГЕЕ.Който, обаче и уви не е следвало в никакъв случай да заема, ако е имала здрав и нормален разсъдък.
Защото вторият й пост - и не очевидно, а очевадно ! -предпоставя, обуславя и неминуемо влиза в недопустимия конфликт на интереси, когато следва да го изпълнява честно и почтено, с нейния първи пост в ПГЕЕ.
Според очевидната длъжностна характеристика на който втори пост, тя е била длъжна да защитава трудовите Ви права пред директорката на същата гимназия.
Само, че не само не ги е защитавала, ами ги е и предавала, и ги е недопустимо потъпквала.Т.е. в трудово-правния спор, в който тя е била задължена от първия си пост да защити директорските интереси, а с втория си пост да защитава Вашите интереси тя е защитила интереса диктуван й от нейния първи пост и от нейната административна ръководителка - директорката на ПГЕЕ, а не Вашия.
Без никакво значение за този обвинителен наказателен казус къде е истината по казуса за трудовите права.
Т.е. - кой е кривия и кой е правия по него.
Която липса на въпросното значение се потвърждава и от съда с това, че е насрочил двете дела в един и същи ден - 22-ри май 2013г., с половин часова разлика.
Точно толкова, колкото приблизително, че даже и често много по-кратко - трае едно съдебно заседание.
Ето защо г-жа Камелия Стоянова не е имала и няма правото да се обижда на истината, че не й е стигнала разсъдъчната способност, когато недопустимо се е съгласила да заеме поста председател на профсъюз Подкрепа в ПГЕЕ-Пловдив, след като е знаела, или е била длъжна да знае, че с неговото истинно, честно и почтено изпълняване неминуемо ще попадне в конфликт на интереси при изпълнението на задълженията си по своя първи пост в ПГЕЕ.
По тази същностно важна причина тя и губи делото си за обида.
Но ! Щото сме в България, нали.
Ако половин часовата разлика, г-н Грънчаров, означава не това, което споменах по-горе, а съвсем другото нещо:
А именно, че г-н адвоката на двете противни страни, имащ солидните връзки в съда, "го" е помолил и "съдът" послушно му е изпълнил молбата двете дела "случайно" да са - не, само в един ден, но и с въпросната силно, ама много силно подозрителна и даже издайническа половин часова разлика между тях (която би облагодетелствала и Вашия адвокат, но не и Вас самия).
То ще е и съвсем ясно тогава кой ще обжалва решението, не само по едното, ами и по двете Ви дела.
Но тогава неминуемо би се показал безсрамно и ще лъсне недопустимо, и нечий маймунски задник...
Сещаме ли се, ние българите - КОЙ!
А защо ще го търпим!?!
Успех и горе главата дълбоко уважаеми г-н Грънчаров.


16.05.2013г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Още една моя "фройдистка" грешка...май.
Нея ще отдам на висшите сили.
Дали са божествените,
или са сатънските - бъдещето ще покаже.
Дано сме живи и здрави да го доживеем и да си го... спомняме...-:)

17.05.2013г. ВЛадимир Петков-Трашов