Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 18 юни 2013 г.

Протестът от вчера, 17 юни 2013 г., сниман от въздуха



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Хубаво, но трябва да признаем, че КГБ-ДС-стратезите и сценаристите така са се специализирали по манипулиране на протести, че те не представляват никакъв проблем за тях. Те могат по всяко време да организират и канализират «демонстрации», «митинги» и «стачки» в зависимост от изискванията на стратегията. От това не следва, че всички участници в тях са наясно каква игра се играе. В немалко случай те са просто «полезни идиоти». Всъщност ЕДИНСТВЕНАТА (да, ЕДИНСТВЕНАТА, не изключвам тук и 1997-97, тогава когато също имаше елемент на сценарий) спонтанна проява след 10 ноевмри 1989 беше прословутият митинг на 14 декември 1989 пред НС и веднага се вижда огромната разлика между автентичния протест, нежелан от стратезите, и контролираните прояви. Младенов тогава веднага призова танковете. Това показва каква би била реакцията на комунистите, ако наистина има опасност РЕАЛНО да загубят властта – ще прибягнат до груба сила и военна репрессия. В момента не се вижда някой от политическия елит да е истински разтревожен от «протестите». Напротив, те умело се подклаждат и използват от мафията.

Между другото интересно защо по време на най-скандалното правителство в българската, а може би и в световната история – това на Симеон Сакскобургмафиотски, когато нямаше ден без грандиозен скандал, нямаше протести. Всъщност ясно е – стратегията не ги предвиждаше. Едно такова назначение като сегашния шеф на ДАНС при Симеон даже нямаше да е сензация или скандал, а Симеон въобще нямаше да намери за необходимо да го коментира или максимум щеше да изрече няколко несвързани фрази и никой журналист или гражданин нямаше да се възмущава.