Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 17 юни 2013 г.

Трябва да се протестира, драги протестиращи, и пред Паметника на Съветската армия: символ на господството на ония, на които сегашните ни управляващи слугуват!

Бих си позволил да посъветвам протестиращите в София да посещават и Паметника на Съветската армия-поробителка на България - като един от пунктовете, на които се концентрира протеста им; тъй и тъй минават покрай него, нека да се отбиват.

ИМА ГОЛЯМО СИМВОЛИЧЕСКО ЗНАЧЕНИЕ ПРОТЕСТИРАНЕТО ПРЕД ТОЗИ ПАМЕТНИК, ЩОТО ТИЯ, СРЕЩУ КОИТО ПРОТЕСТИРАТ, СА ВСЕ РУСКИ МЕКЕРЕТА, СЛУГИ НА ПУТИН, СА ВСЕ КРЪВНО СВЪРЗАНИ С РУСКАТА КАГЕБИСТКА ОЛИГАРХИЯ! Това, което става сега у нас в управлението, именно безобразията, на които сме свидетели, са брънки от един сценарий отново да бъде променена гео-стратегическата ориентация на страната - от Европа да се запътим отново към степите на Средна Азия и на Евразийския съюз на Путин.

Ако протестиращите почнат да осъзнават тая генетическа връзка ще преживеят огромен умствен и духовен прогрес, който ще доведе до катализирането на едно толкова съдбовно потребно ни ново съзнание, което пък един ден именно може да ни доведе и до качествено различно, значително по-достойно и наистина човешко наше битие...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Идвай Bacho Кольо!

Ангел Грънчаров каза...

Той се забави нещо тоя път! :-) Да защити Москва, дето им е хвърлена пъпната впръв на комунистите. Ще му резнат от заплатата... :-)