Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 2 юли 2013 г.

Отново хиляди протестират на 18-тия ден на протеста против политическата мафия, окопала се във властта: браво, софиянци!



Продължавайте все така: до победата! С вас сме - от цяла България!

Източник на изображението

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

За съжаление не мога да се съглася с този наивен ентусиазъм. От протести до протести има голяма разлика. Лешек Балцерович е прав, че „Протестиране по принцип без конкретни и ясни искания не решава проблемите на България».

Още по-конкретен и скептичен е самият Иван Костов в своя доклад пред Националното събрание на ДСБ:
«Нека трезво като политици да оценим случващото се. Какви са политическите възможности на уличните протести? Можаха да свалят Борисов. Могат да свалят днешното правителство, да изгонят парламента. През февруари ГЕРБ, БСП и ДПС категорично изиграха протестиращите, като пратиха обществото на избори и окупираха цялото политическо пространство и това на управляващите и това на опозицията. Утре уличните протести могат да върнат ББ на власт. В другиден могат да го свалят отново заради управленската му безпомощност и вредност. Затворени в тези алтернативи, протестите показват, че сме В ПОЛИТИЧЕСКА БЕЗИЗХОДИЦА.
Какво не могат уличните протести. НЕ МОГАТ ДА ПРОИЗВЕДАТ НИТО ЕДНО КОНКРЕТНО ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ, НА КОЙТО И ДА Е ПРОБЛЕМ НА ГРАЖДАНИТЕ; НЕ МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА В СТРАНАТА; НЕ МОГАТ ДА ИЗВЕДАТ БЪЛГАРИТЕ ОТ ИКОНОМИЧЕСКАТА И СОЦИАЛНАТА КРИЗИ. ВСЕКИ ОЧАКВАНЕ, И НАТОВАРВАНЕ НА УЛИЦАТА ДА РЕШАВА КОНКРЕТНИ ПОЛИТИЧЕСКИ И УПРАВЛЕНСКИ ПРОБЛЕМИ ЩЕ ЗАВЪРШИ С ПРОВАЛ ЗА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ПОБЕДА НА МАФИЯТА. Политическите решения изискват професионализъм, посвещаване на общото благо, способност да се печели доверие и да се носи отговорност. Протестиращите са граждани, а не политици. ОБЩЕСТВОТО Е В ПОЛИТИЧЕСКИ КАПАН, защото всяка негова криза в условия на демокрация се решава с избори. Промяната на Изборния кодекс НЯМА ДА ПОПРЕЧИ ДА БЪДАТ ИЗБРАНИ ДНЕШНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРИСТИ, ЗА ДА УПРАВЛЯВАТ ОТНОВО.»
Край на цитата
Предполагам обаче, че стратезите в крайна сметка ще се възползват от протестите, за да разиграят нов цикъл от играта на заблуда, като създадат нова партия, но този път не около някакъв лидер «отгоре-надолу», защото опитът на ДБГ на Кунева показа, че този модел вече не работи задоволително. Сега на наивните хорица ще се внушава, че новата партия е «родена от протестите», изгражда се «отдолу-нагоре» и както винаги «само тя ще оправи България». Паралелно ще се направи опит за създаване на някакъв «десен алианс», включващ ДСБ, отломки от СДС и т.н. и в комбинация с новата дясна протестна партия това ще е поредната (псевдо)десница на България.