Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 24 юли 2013 г.

Полицията би демонстранти за да изведе депутати и министри, на които им се спи след морния трудов ден


Управляващи, които бият избирателите с палки, само и само да останат при благинките на властта, нямат моралното право да управляват - и трябва да се махат незабавно!




Жандармерията извади палки и започна да бие хората, забележете, за да превози хрантутниците на народа – българските депутати да се приберат в депутатските си апартаменти. В специално приготвен автобус бяха качени народни представители. Автобусът подпали, кола на жандармерията го предвождаше. Започнаха да бият хората, които замерят автобуса с яйца, камъни и шишета.

Стъклото на шофьора на автобуса бе счупено с камък, хвърлен от демонстрант. Строшен е и прозорец от другата страна рейса. И на двете места е сложен полицейски щит, за да пази седящите депутати. Завесите на автобуса са плътно дръпнати. Момче, което предаваше на живо кадри в интернет написа последно: Пребиха ме! И угаси картината.

... Обсадените министри и депутати, които се опитаха да излязат от сградата на парламента с автобус, се върнаха отново в сградата на Народното събрание. Повечето от депутатите, които са били в потеглилия автобус, са от БСП, съобщава БНТ. В превозното средство не е имало народни представители от ГЕРБ, тъй като не били повикани, твърдят някои от тях.

... Международните информационни агенции отразяват протеста в София. Агенция Франс прес пише:

Български протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията в 40-я ден на масовите антиправителствени протести в най-бедната държава в ЕС, след като попречиха на министри, депутати и журналисти вътре в парламента да напуснат сградата в продължение на над пет часа. Протестиращите блокираха пътя на общо 109 души, сред които трима министри, около 30 депутати, журналисти и служители на парламента, след като по-рано във вторник проведените дебати по ревизирането на бюджета.


Младеж с разпокъсани дрехи се появи пред „Пирогов“, където бе прегледан и освободен. С него беше и приятелката му.„Бях пред полицията, те ме блъскаха. Бях притиснат във всички посоки, оказах се първи срещу самите полицаи. Бях един от хората, които съвсем пацифистично се опитвах да барикадират пътя пред автобуса“, коментира младежът пред bTV.

Според него тази вечер полицаите пред Народното събрание са имали агресивен подход към протестиращите. „Удрят, бият, това е некоректно към народа, защото ние не сме ги ударили нито веднъж. Забелязах сред полицаите петима души, които са с маски под каските и те бяха най-агресивните. Удряха директно по лицето, мен ме удариха също няколко пъти“, спомня си младежът, пострадал при сблъсъците между протестиращи и жандармерия тази вечер.


Актьорът Ивайло Захариев спасил нападнат от протестиращите човек. “Хванах го за крака и го издърпах. Опитаха се отново да го нападнат, не знам защо.“, коментира пред БНТ артистът.


През нощта протестиращите почнаха да строят барикади. Събитията продължават...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: