Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 25 юли 2013 г.

Говорит Москва: Кремль дает указания дорогих болгарских товаришчей



Говорит Москва! Говорит Москва! Здесь Кремль! Таваришч Серьожка Дмитрич, держись, дорогой! Посылаем наше диверсантское подкрепление. Жди их на демонстрацию перед НДК. В это время возьми европейские деньги! Снова их бери и не жди указаний! Взять деньги с ЕС и заплатить на наши люди! Понял? Выполняй!

Превод за тия, дето не владеят руски:

Говори Москва! Говори Москва! Тук е Кремъл. Другарю Серьожка Дмитрич, дръж се, скъпичък! Изпращаме наше диверсантско подкрепление. Чакай ги при демонстрацията пред НДК! През това време вземи парите от Европа. Отново! Вземай парите и не чакай повече указания! И да платиш на нашите хора. Разбра ли? Изпълнявай!

(По идея на Ani Valova)

ПОЯСНЕНИЕ: "Прекрасната лява идея" - чух една червена другарка на преклонна възраст с прекрасно чене да се изразява така по телевизията! - в резюме се свежда до следното: да крадем колкото се може повече пари от държавата, сиреч, от другите хора, т.е. да крадем пари, на които нямаме никакво право, другояче казано, да паразитираме за сметка на обществото, да правим така, че да бъдем носени на гърба на оставалата, некомунистическата част от нацията. И след това да лъжем, че това, което правим, е израз на "висша социална справедливост". Разбира се, че е "прекрасно" това за тия, които нямат скрупули да си го позволят.

Некомунистът обаче презира подобно паразитиране на гърба на държавата и на обществото - десният човек не желае никой нищо да му дава наготово, той иска да бъде свободен, сиреч, иска да бъде господар на живота си...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Точно така! По мисленето си се отличават десните хора от левите. Предпочитам десните убеждения. Искам да бъда господар на живота си!

Bacho Кольо каза...

" ...дает указания дорогИХ болгарскИХ товарищЕЙ"
Еееей бизграмотно племе и туй то! Едни падежи не можахте да научите.
Марш в шести клас!

Ангел Грънчаров каза...

Руският език не ни е роден - като на теб, таваришч! Пък и обичаме нарочно да грещим падежите - по-оригинален ни става стилът...