Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 31 август 2013 г.

Едва ли човекът някога ще проумее женската душа...



Един човек си карал Харлито по калифорнийския плаж, когато изведнъж небесата се разтворили над него и с гърмящ глас Господ му проговорил:

- Защото цял живот си се стремял да си ми верен, ще ти изпълня едно твое желание.

Човекът спрял мотора си, замислил се и казал:

- Издигни мост до Хавай - та да мога да карам дотам всеки път когато поискам.

Господ му отговорил:

- Желанието ти е материално, помисли за огромното предизвикателство на такъв тип начинание, за подпорите, които трябва да се се издигнат чак от дъното на Тихия океан и тоновете бетон и стомана, които ще са необходими! Това ще изчерпи много природни ресурси! Мога да го направя, но ми е трудно да приема стремежа ти за материални блага. Не бързай, помисли си и си пожелай нещо, което да е в полза на цялото човечество.

Човекът с Харлито помислил помислил повечко и накрая казал:

- Господи, бих искал аз, а и всички други мъже да можем да разбираме жените; искам да знам какво чувства жената, какво си мисли, когато ме наказва с мълчание, когато плаче, какво всъщност има предвид, когато казва, че всичко е наред, и най-вече искам да знам как мога да направя една жена истински щастлива?

И Господ му отвърнал: Две или четири платна искаш на тоя мост?

Напомни ни този чудесен анекдот: Борян Петров

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Това е поуката от "историята" на Анг. Грънчаров с неговата директорка. :-)

Venelin Iliev

Анонимен каза...

Душа, както знаете, не съществува.

Тотю.

Ангел Грънчаров каза...

Наша милост пък това не го знаеше - и не може да си го представи? Как така да няма душа, чувате ли се какво приказвате?! :-) Ваша милост явно изобщо не мисли какво приказва - и пише...

Анонимен каза...

Е, добре, може да е просто въпрос на терминологично недоразумение. Ако наричаме мозъчната химио-електрическа дейност душа, добре. Имаме душа.

Тотю

Анонимен каза...

Ха-ха, много смешно. Ако по този начин се опитваш да се пъчиш със сексизма си, не си забавен.

Ангел Грънчаров каза...

Това е шега, бе, таваришч, никой с нищо не се пъчи, тъпоумнико...