Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 26 август 2013 г.

Отзив на читател от Америка


Ангел, мерси за това видео за Рейгън (The Truth About Communism)... Понеже съм гледал десетки такива, аха да го изтрия, обаче го гледах и ме хвана много странно главоболие, щото се усетих как са ме лъгали комуноидите навремето... Отделно че и 1962 г. знаеш на колко години сме били и наште родители без интернет и свободна преса и в блатото на най-верния съюзник на CCCP - та ти е ясно какво е имало в главите им тогава, нали - боклук главно. Но те не са виновни...

След 1978 до 1986 с Чернобил, когато започна да се пропуква CCCP, беше пълно с такива младежи “бунтари” като във филма, които ми бяха крайно неприятни - а сега си давам сметка че това са били ударнaтa сила на компартията, предимно недоволни (от какво?) студенти на Запад и нашенски студенти (подобни на чекисти, помня един който идваше в СУ с... руски ботуши, приличаше на хапещо червено куче). Та сега от филма видях че това е бил добре подготвения от компартията боен авангард от мързеливи, неграмотни и лакоми младежи, които е трябвало да установят комунизъм в страни като Гърция, Испания, Чили, Виетнам, Индия и т.н. - ВСИЧКИ ТИЯ СТРАНИ СЕ КЛАТЕХА ПРЕЗ 1970-те години и изглеждаше че ще приемат комунизма. Щатите едва успяваха да се противопоставят на тоя масиран натиск... (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

"Тогава именно излезе и филма за ядрена атака от CCCP срещу USA /THE DAY AFTER, 1983/ – помня обидените физиономиии на средните американци които сякаш искаха да кажат: За какво теа уроди искат да ни бомбардират и какво въобще искат от нас??…"

"...боен авангард от мързеливи, неграмотни и лакоми младежи, които е трябвало да установят комунизъм в страни като Гърция, Испания, Чили, Виетнам, Индия "

А бре, Грънчаров, вие краставите кучета се душите от 10 хил. км. Досега си мислех, че ти си най-големия олигофрен на тема американизъм-антикомунизъм, ама то имало и по-самобитни изкопаеми от тебе.

Ангел Грънчаров каза...

Казва се "краставите магарета", не кучета! :-)

Кучета го употребявай за вас, комунистите, дето се надушвате за далаверите си от хиляди километри...