Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 15 септември 2013 г.

Кратка полемика с яростен поклонник на Путин, имащ шизофренично разстроено съзнание

Venci Micoff: "Гледам снимка от протеста. На снимката виждам младеж с плакат в ръка и надпис - "Русия е зло"! Дотук - нищо лошо! Това е модата в момента! А сега питане - Русия ли е зло, или комунизма в Русия? И дали според същия младеж Достоевски, Тарковски, Чехов, Гогол, Шостакович, Хармс, Прокофиев, Татлин, Кандински или пък Шнитке, Денисов и София Губайдулина са зло?

И дали същия този момък е готов да сблъска срещу всички тези имена "Батман", "Спайдърмен" и "Хари Потър", като символ на свободата, интелекта и десните ценности! Извод - добре е да носиш плакати, лошо е да си идиот!!! Втори извод - аз не бих застанал в редицата на протестиращите ако ме водят израснали сред полуфабрикати хора!"


1-во - Доста е спорно кой е идиотът!!!!

2-ро - Какво общо има днешна Русия с големите си имена преди 17-та година???

Днес Русия се свързва с убийства на непокорни и инакомислещи журналисти, със смазване на противниците на режима на кагебиста-самодържец Путин, с убийства зад граница с радиоактивни чайове (Литвиненко), с агресия и с анексиране на територии от съседни държави (Грузия), с всякаква подкрепа (включително доставка на химически оръжия) на най-човеконенавистнически режими (Сирия), с икономическо заробване на България чрез петата си колона и т.н.

П.С. "... за България е символ на Свободата..." - тук със сигурност има някаква шизофрения, всеки психиатър ще Ви каже!!!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Bacho Кольо каза...

Venci Micoff Вижте сега г-н Венци Миков , има някаква вероятност "същия младеж" да е чувал имената на Достоевски, Чехов, Гогол, може би на Шостакович, Тарковски и Прокофиев ама, да ме прощаваш да искаш от тази невинна душица, разнасяща плакати по жълтите павета да има мнение за Татлин, Кандински, Шнитке, Денисов , София Губайдулина и Хармс - това е прекалено от твоя страна. Честно казано, дори за мен, човек русофил с претенции за добро познаване на руската история и великата руска култура някои от тях са ми познати съвсем бегло. /както виждаш някой си Nikolov Konstantin е побързал да демонстрира невежеството си, написвайки че това са имена отпреди 1917 г./
Можеше в твоята редица да поставиш и далеч по-съвременни имена - имената на С. Корольов, На Л. Ландау, на П. Капица, на Исинбаева, на Гагарин, на Чаломей, на Каспаров,Л. Яшин, на А. Карпов, на Новосьолов,на Н. Растаргуев на С. Минаев,на Н. Михалков, на А. Маринина , на ... спирам дотук...
Можеше, Венци, ама няма смисъл.
Защото винаги ще се появи един заклет манипулатор от вида на горепосочения Николов Константин, който ще се прави на неразбрал, че лондонската полиция силно се съмнява в разпространената версия за участие на руските служби в убийството Литвиненко, че преди две години ЕС официално обвини Грузия за агресията и срешу Ю. Осетия, че има данни за това, че БОВ на Сирия са произведени с помощта на Германи и Франция, и най-накрая ще твърдят, че виновни за икономическото им неблагополучие са накакви митични пет колони, сякаш забити от Путин в дебелите им задни части.

Ангел Грънчаров каза...

Също така и името на Муслим Магомаев можеше да се сложи, на таваришч Йосиф Кобзон, как може да пропуснете имената на най-великите съветски творци?! :-)

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, написах този коментар, защото исках той да стигне до двамата спорещи - Венци Мицов и Константин Николов.
Ти няма какво да го коментираш - ясен си ми като четена и трижди препрочетена скучна книга.