Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 септември 2013 г.

Този пак трябва да е някакъв идол на младежта... и покана за разговор: освен мускулите младите ценят ли и нещо друго?



Този пак трябва да е някакъв идол на младежта, не знам кой е, ама нека да се види към какво се стреми и какви идеали има съвременният млад човек...

Явно за тия, на които този е идол, единствено тялото има значение, така ли? Нещо не разбирам: освен мускули не се ли иска и нещо друго? Туй, дето е в кратуната, и туй, дето следва да е в сърцето, нима нямат никакво значение? Ще ми се да предизвикам някакъв разговор по тия проблеми, ама едва ли това ще стане... да опитам де, какво пречи поне да опитам?

Снимка: ТУК

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

За съжаление съвременното консумативно общество освен всичко друго е изпаднало и в „соматомания” – култ към тялото, затова всички млади хора искат да станат модели, актьори и актриси, танцьори и т.н. По принцип няма нищо лошо в култа към красивото тяло, да си спомним старогръцкото „калос кай агатос”, „красив и благороден”, но това не бива да става за сметка на духовността. В днешните общества соматоманията е съществен източник на печалба – козметични операции, фитнес-студия, храни, диети и пр.

Иначе интересен феномен е, че у повечето бозайници и птици обикновено мъжките са по-атрактивни, а женските по-невзрачни, което не е учудващо, защото мъжките се съревновават помежду си за женските, но у човека е обратното – там обикновено жените се гласят и украсяват, а на мъже, прекалено загрижени за външния си вид, се гледа с насмешка или подозрение. Излиза, че у хората жените се състезават помежду си за мъжкото внимание, а не обратното.