Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 5 ноември 2013 г.

Дъртата комунистическа подлога Огнян Сапарев щяла да праща яки момчета да "разчистят" окупираната 5 аудитория на Пловдивския университет!

Току-що на едно място си позволих да отправя кратичко възвание за подкрепа на тазвечерния студентски протест в Пловдив, и след това видях, че проф. Огнян Сапарев, мой отдавнашен познайник, вместо да застане със студентите си, бил заплашвал, че щял да прати шпиц-команди да разчистят окупираната 5-та аудитория на Университета?! Не вярвате ли? Ето, прочетете информацията за изцепката на агента на ДС Сапарев, която помествам в послеписа; а ето сега най-напред моите думи към пловдивчани, които в този контекст придобиват още по-голям, дори злокобен смисъл; та написах там следното:

И още нещо ми се ще да ви кажа тази ранна сутрин: ако сте пловдивчани, не забравяйте тази вечер да дойдете в 17.00 часа пред Ректората на ПУ - за да подкрепим нашите протестиращи студенти! Моля ви, елате, ако ме уважавате поне малко! Важно е! Битката за нормализация на България започва с нашата готовност да се борим срещу ония, които са превърнали нашата България в нещо като кочина! (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

9 коментара:

Анонимен каза...

Защо мнозинството от българските медии, за които знаем, че са под олигархичен контрол, токова самоотвержено и охотно отразяват тези протести, които всъщност са доста мижави и неубедителни?

Ангел Грънчаров каза...

Не са "мижави", таваришч, протестите; за първи път от 1990 г. на няколко пъти през тази година беше изпълвано Цариградско шосе, това нима говори за "мижавост"?! Отразяват протестите от кумува срама, щото иначе ще станат за резил, че не ги отразяват, затова ги отразяват, таваришч, близко до ума е...

Анонимен каза...

Привет от"Съюз на писателите в България";www.worlduni.narod.ru

Анонимен каза...

Това е стандартно и близко до ума обяснение и очаквах да бъде приведено, но мен то не ме удовлетворява, защото медиите не са обективни, неутрални наблюдатели, а определено преекспонират протестите и дори се опитват да ги стимулират и подклаждат. Малко са медиите като TV 7 или Алфа на Волен Сидеров, които са дефинитивно против демонстрациите. Ако това правителство се радваше на безрезервната подкрепа на мафията и олигархията, би трябвало да очакваме съвсем друго отношение – повечето медии трябваше да се държат като TV 7 и Бареков. В действителност Станишев и Станишевци контролират само някои медии, повечето са под контрола на Първанов, ДС и КГБ, а те в момента са против Станишев.

Ситуацията е абсолютно аналогична на 1995-97, когато българските медии в своето мнозинство по команда от Москва изведнъж бяха единни ПРОТИВ Виденов и ЗА Костов и ОДС. Те не правеха това просто „от кумова срама”, такива категории са чужди на мафиотските медии. Те правят това, което е в интерес на техните господари, а те пък следват командите на Москва.

Трябва да осмислите цялата логика на българския и посткомунистическия преход. Само ако имате правилни възгледи за света, комунизма и прехода, нещата след 1989 ще се подредят в стройна и логична схема, иначе винаги ще се чудите защо става едно или друго.

Ангел Грънчаров каза...

Отдавна съм осмислил прехода, и своето тълкуване съм го представил в книгите си. Ваша милост трябва да се опита да си подреди въгледите, щото постоянно си позволявате да изказвате взаимно изключващи се твърдения. Непрекъснато сам на себе си противоречите. Още много има да търсите, щото за момента Ви задоволяват най-лесните обяснения...

Bacho Кольо каза...

"Ето, прочетете информацията за изцепката на агента на ДС Сапарев,..."

Грънчаров, крайно време е да публикуваш два списъка на агенти на ДС - правилни и неправилни. Щото така пресните посетители на блога ти много се объркват.

Да го вземем Сапарев - хем депутат от СДС,хем "комунистическа подлога"

Или пък Инджев. Отваряме Гугъла и четем: "Агентурният псевдоним на Инджев е Ивайло, а за дейността си той е получавал възнаграждения..." Как така? Хем гнусен доносник на ДС, хем възнаграждаван с презряни комунистически пари, хем доказан борец за демокрация, стократно цитиран в този блог?

Не така, Грънчаром, бъркат се хората и туй то...

Ангел Грънчаров каза...

Колю, проблемът ти, душо невинна, е твоето болно комунистическо съзнание, разбираш ли, душо подла?

Хората биват два типа: мерзавци и свестни. Ето, това е фундамента. И.Инджев, дето толкова ви тормози, щото пише истината, не е бил никога мерзавец, панимаеш? Сапарев вече си е съвсем ваш, той просто си изигра мръсната роля в някогашната опозиция. Вий, комунистите, го пратихте да вреди в СДС, сфащаш ле, мерзавска душо? Разликата е огромна.

Та критерият е нравствен, ала няма как да ме разбереш, душо комунодна, щото за вас, комунистите, такова нещо като морал ви е съвсем непознато...

Bacho Кольо каза...

"...разбираш ли, душо подла?"

Защо "подла", бе човек? Само питах?
Ето на, когато такъв уравновесен, обективен и кристално чист човек като теб ми обясни , че "критерият е нравствен" веднага ми става ясно.

Bacho Кольо каза...

А пък върха на щастието е, че ти винаги знаеш кое и кой е нревствен и кое и кой - безнравстван