Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 2 декември 2013 г.

Долу правителството на путиновите слуги: няма да отстъпим България на Евразия!



Ако изобщо сме народ, събитията в Киев следва да катализират нов подем на протестите в София срещу проруското, ченгесарско и мафиотско правителство на Олигарски! Време е всички да излезем на площада - както направиха братята-украинци! Иначе ще се покрием с неизмиваем позор!

Срам, срам, срам: на фона на това, което украинците направиха за няколко дни, ние, излиза, сме народ, съставен предимно само от псуващи мижитурки! Всички на площада да креснем като един: (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Украйна за съжаление е прекалено обвързана с Русия по всички линии и няма шансове да се откъсне от Евразия, освен ако самата Русия не й го позволи. Нейната зависимост от Русия е далеч по-голяма, отколкото дори на Източна Европа.

Не смятам, че Русия има намерение формално да откъсне България от ЕС и да я присъедини към Евразия. Източноевропейските страни, вкл. България, са в ЕС и НАТО не въпреки, а ПО ВОЛЯТА на Москва и в действителност продължават да се намират под руски контрол. Именно това е един от начините на Русия да превземе и получи контрол над ЦЯЛА Европа и НАТО. Ето защо формалното разширение на ЕС и НАТО на Изток в действителност разшири руското влияние на Запад. Само един пример: Сергей Дмитриевич Станишев е председател на ПЕС! Възможно ли беше такова нещо преди 1989? Ето защо няма нужда да пращате Дмитриевич в Сибир, пратете си го в Европа, те там да си го приберат.

Така че Европа вече не е нещо различно от България и България няма нужда да се „откъсва” от ЕС, защото би трябвало да се откъсне от самата себе си. Да не говорим за състава на ЕК, която се състои само от левичари и комунисти.

Забележете, че Молдова, която е под пълния контрол на Москва, и Грузия, която отново е под пълния контрол на Москва, за разлика от Украйна все пак парафираха (не: подписаха, има разлика) споразумението с ЕС. Невъзможно е това да е станало без зелена светлина от Кремъл. Очевидно стратегията предвижда различни роли за Молдова, Грузия и Украйна и за Украйна поне засега не се предвижда сближаване с Европа.

Проблемът е друг: Москва вероятно в момента се опитва да изгради особена зона в Източна Европа, която оставайки формално член на ЕС да е мост между Евразийския съюз и ЕС, като крайната цел си остава пълното подчиняване на Западна Европа.

Анонимен каза...

Ще добавя и това: както казва неконвенционалният руски историк Марк Солонин „Истината се познава в сравнението”, но нещата не бива да се довеждат до крайност и да се сравнява несравнимото. „Ситуационната логика” в България и Украйна въпреки всички сходства в момента е твърде различна и затова е безсмислено да се сравняват бройки, участници и т.н. в Киев и София. Българите няма нужда да бъдат учени на улични протести, защото ако има източноевропейски народ, който да е стоял по улици и площади след 1989, това са именно те. Поне три български правителства си тръгнаха именно под уличен натиск: на Луканов, Виденов и Борисов. (Друг въпрос е, че някой от тях са самосвалиха и протестите бяха само параван.)

Иначе по същата логика можем да се запитаме защо в другите източноевропейски страни, които също не са цъфнали и вързали и се управляват от СЪЩАТА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА ОЛИГАРХИЯ И ИМАТ СЪЩИТЕ ЗАВИСИМОСТИ ОТ МОСКВА КАТО БЪЛГАРИЯ, сега въобще няма протести. Българите поне правят НЕЩО, а те не правят НИЩО. Интересно също защо замряха и „окупаторите на Уолстрийт” в Америка, след като нито един поставен от тях проблем и искане не бяха решени и удовлетворени от американското правителство.

Освен това искам да питам украинците защо избраха Янукович, а не Юшченко, който определено беше по-прозападен. Отговорът е, че се вързаха на пропагандата на Москва, която с всички сили се стремеше да дискредитира Юшченко, който, подобно на Иван Костов в България, прояви известна самостоятелност спрямо Кремъл и с това вбеси стратезите в Москва.