Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 декември 2013 г.

Спечелих делото за отмяна на несправедлива заповед за наказание и на втора инстанция!



Днес получих чудесна новина около едното мое съдебно дяло, дялото, което аз заведох за отмяна от съда на заповед за дисциплинарно наказание "Предупреждение за уволнение", издадена от директорката на ПГЕЕ-Пловдив на 29 септ. 2012 г.; та аз спечелих туй дяло, Районният съд отмени заповедта на директорката. Това стана на 5 юли 2013 г. После, както е известно (аз съм писал за тази любопитна история в този блог) директорката обжалва това решение на Районния съд, заведе т.н. "въззивно дело" в Окръжния съд, искайки той да отмени решението на Районния съд. Та това второ дяло мина, от разглеждането му изтече срок от повече от 1 месец, и ето, днес разсилният на съда ми донесе решението на Окръжния съд. И това дългочакано от мен решение на Окръжния съд е: Окръжният съд потвърждава изцяло решението на Районния съд, т.е. потвърждава отмяната на заповедта на директорката! (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

12 коментара:

Bacho Кольо каза...

Поздравления! Винаги съм знаел /и не един път съм го казвал/, че справедливостта в този случай е на твоя страна. Слава богу - правораздаването също беше на твоя страна.

Анонимен каза...

На страната на ИСТИНАТА,Вacho Кольо

Bacho Кольо каза...

"На страната на ИСТИНАТА"
Приемам!

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря! :-) И все пак, "за протокола", съм длъжен да отбележа, че думата "Бог" се пише с главна буква...

Анонимен каза...

Браво , съдът е за това , да не се самозабравят дИректорите!

Катя Атанасова

Анонимен каза...

Темида е с вързани очи!!! Поздравление за Българското правосъдие.

СОНЯ ХРИСКОВА

Анонимен каза...

Браво за успеха приятелю!

Spasimir Ignatov

Ангел Грънчаров каза...

Мерси, мерси, да ви се връща! :-)

Анонимен каза...

Поздравления !

Margarita Dimitrova

Анонимен каза...

Pozdravlenia za spravedlivoto reshenie!

Linda Sandaklie-Nikolova

Анонимен каза...

Поздравления и от мен!!! Прекрасна новина! Дано да е така и на другото дело. Зарадвахте ме.
Не смятам, че вашият бог има нещо общо със случая, защото, както знаете, никак не вярвам, че той, богът ви, съществува. Но поздравявам българския съд за справедливото решение!

Тотю

Анонимен каза...

Интересно от къде идват парите за хонорара на адвоката, представляващ директорката на Професионалната гимназия. А те съвсем не са малко! Вече на две инстанции, а може би и трета?! И това ако не е "източване" на бюджета, здраве му кажи!