Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ провеждаме следните курсове: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо учим? (Заключителна част) ФИЛОСОФИЯ: М...

неделя, 29 декември 2013 г.

Мое интервю излезе на сайта на евромайдановците в Украйна, на сайта «Третя Українська Республіка»

Току-що откривам, че имам писмо от журналиста от Украйна Виктор Каспрук, на когото преди няколко дни дадох интервю около ситуацията в Украйна и в България - в светлината на украинската революция, а също така и в светлината на българските събития от последните месеци на непрекъснати протести срещу комуно-мафиото-ченгесаро-олигархичното правителство на Орешарски. Той ме уведомява, че въпросното интервю вече е излязло на сайта на евромайдановците, на сайта «Третя Українська Республіка». Ето какво ми пише г-н Каспрук и ето също какво аз в тази връзка му отговорих:

Добрый день, уважаемый господин Грънчаров!


Большое спасибо Вам за Вашу дружественную помощь нам. Благодаря Вам мы лучше стали понимать ситуацию не только в Болгарии, но и в Украине. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: