Представена публикация

Човеци ли сме?

  Да помогнем на Любо ОЩЕ:   Ще помогнем ли за лечението на г-н Любен Воденичаров? Освен това смятам, че нашият "Картаген" - мас...

неделя, 19 януари 2014 г.

Кратък спор с един адвокат на "кристално чистия и непорочен" социалистически лъжльо Гоце ПървановБългаро-съветският комуноид е доста интересно за изследване същество, от всякаква гледна точка, психологическа най-вече, ето, аз, забелязвам, че почти само това правя напоследък. Във Фейсбук забелязах статия с интригуващо заглавие Тайните имоти на Георги Първанов и рекох да я препоръчам на приятелите си, щото отдавна по тая тема нито една медия не смее да каже и напише нещо - откакто първият, който дръзна да каже нещичко по нея, именно журналистът Иво Инджев, не само мълниеносно беше уволнен от телевизия БТВ, ами и оттогава досега, вече толкова години, е изцяло неприет и в нито една друга медия, т.е. сякаш е осъден на пълен остракизъм - заради нарушеното свещено медийно табу. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: