Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 23 февруари 2014 г.

И ние като украинците сме длъжни да отстраним уродливата пост-комунистическа олигархия от контрола върху властта в България


Автор: Огнян Минчев

Малцина българи си дават ясна сметка колко много дължим на героите от Киевския Евромайдан. Победата на украинските граждани над феодално-олигархичната диктатура утвърждава независимостта на украинската нация и спира попълзновенията на нео-имперския режим на Путин да възстанови контрола на Москва над пост-съветското пространство и над „слабите звена“ на бивша Източна Европа.

Със свещ да търсите – по-слабо място от България няма да намерите. Няма страна с толкова силна и арогантна кремълска пета колона на власт като България. Поражението на независима Украйна би довело до бързи и необратими стъпки към окончателна дестабилизация на България и на други страни в Източна Европа, до реинтеграцията им в евразийската империя. При подобни обстоятелства дори и формално запазеното членство на страната ни в ЕС би било смокинов лист на фактическия контрол на Кремълската олигархия над България.

Героизмът на украинския Евромайдан осуети този сценарий – поне засега. Ние трябва да отдадем почит на жертвите на гражданския бунт в Украйна и да осъзнаем своя граждански дълг – да отстраним уродливата пост-комунистическа олигархия от контрола върху властта в България.

Все още можем да направим това с мирни средства и пред избирателните урни. Утре ще бъде късно – няма кой вечно да се грижи отвън за нашата собствена свобода…

*Текстът е публикуван първо във Facebook

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Bacho Кольо каза...

Само след 2-3 месеца вильный Киiв ще бъде изправен пред труден избор: Донецьк или Івано-Франківськ. След още 3-4 месеца Киiв ще разбере, че Івано-Франківськ му тежи като воденичен камък и Донецк решително ще наклони везните към себе си. След още две-три год. ще се разбере, че всъщност не Киiв, а Донецк избира, но вече между Киiв и Москва. Споко, няма да избере нито Москва, нито Киiв. Ще избере Киев. Ще питате : а какво ще стане с Івано-Франківськ? Той няма шанс да се присаедини към тандема Донецк- Киев. Такъв шанс, макар и малък, макар и теоретичен, би имал Ивано-Франковск.