Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 19 февруари 2014 г.

Не трябва да се мъчим да правим "своята малка България" навън, в чужбина, а трябва да направим нашата обща България тук, у нас




Кариера може да се гради и у нас, средните ни доходи са вече 46% от средноевропейските

Автор: Светозар ГЛЕДАЧЕВ, финансов анализатор

Трудно е да се обобщава. Няма как да се вземат средните явления в човешкия живот, винаги има изключения. Хващайки се за някое такова изключение, ние го абсолютизираме, то става наша идея фикс. Така правим грешка, защото нещата стават крайни, независимо дали добри или лоши, но неверни, а така губим средата и тенденцията, истината, а с това и бъдещето. Така се правят грешните преценки, които струват разбит, труден, а понякога тотално съсипан живот. Той никога не е в крайностите! Загубили сме инстинкта си за самосъхранение от тези 45 години социализъм, в който държавата се грижеше за почти всичко вместо нас. Като резултат, още много хора се надяват на държавата - защото не успяват да се грижат за себе си. А тя не ти е майка и баща. Тя е била, е, и ще бъде тук и навсякъде, репресивна структура на икономически силната част на обществото над по-слабата. Докато с революция не стане обратното. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Браво, най-после едно балансирано, максимално обективно мнение без излишни емоции и политизация.

Анонимен каза...

Мога да потвърдя, че много българи в Германия умряха без време, което потвърждава тезата на автора, че ако иска да живее по-дълго, човек не бива да се отдалечава много от родното място.

Анонимен каза...

Моите поздравления на автора.
Много добре казано, пък и е самата истина. Такова е и моето мнение. "....... поклон пред оставащите."

Томи Томев