Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 24 март 2014 г.

Потресаващо съвпадение между реч на Путин в 2014 г. и реч на Хитлер, произнесена в 1939 г.



Порівняння виступів Володимира Путіна 18 березня 2014 перед Федеральними Зборами та виступу Адольфа Гітлера перед Рейстагом 1 вересня 1939 року

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Украйна и Крим са наистина от ключово геостратегическо значение за Москва и там тя, за разлика от бившите си сателити в Източна Европа, явно не може да допусне никакви компромиси. Но нещата са по-дълбоки. Има много сериозни индикации за това, че действията на СССР-Русия поне от 50 години насам не са импровизирани, ситуативни и спонтанни, а се ръководят от стратегически антизападен план. Поради това анексията на Крим не е някаква приумица, а добре премислен и подготвен ТАКТИЧЕСКИ елемент от този СТРАТЕГИЧЕСКИ план за разгром на Запада.

ДВЕ ФУНДАМЕНТАЛНИ ЗАБЛУДИ ЗА РУСИЯ И НЕЙНАТА ПОЛИТИКА

Първият момент, който не се разбира е, че Путин НЕ Е САМОДЪРЖЕЦ. След Сталин СССР-Русия не се управлява еднолично, а КОЛЕКТИВНО. Важните стратегически решения в никакъв случай не се приемат еднолично от руския президент, а са дело на КОЛЕКТИВНОТО РЪКОВОДСТВО ОТ СТРАТЕЗИ или нещо като секретно Политбюро, на което Путин е само един от членовете и което като цяло СТОИ НАД НЕГО. Путин, както преди него Елцин, Горбачов, Брежнев и т.н., е само инструмент за изпълнение на тази стратегия. Ето защо идентификацията на Путин с Хитлер, Сталин и т.н. е неуместна и подвеждаща.

Вторият важен момент, който не се разбира е, че СССР, респ. РФ, респ. ОНД НЕ Е НАСЛЕДНИК И ПРИЕМНИК НА СТАРАТА РУСКА ИМПЕРИЯ или „Светата Рус”. В действителност Русия не е конвенционална държава, а продължава да бъде само главният плацдарм на МЕЖДУНАРОДНОТО комунистическо движение, чиято цел остава неизменна: световно господство. Съвременна Русия не е просто стандартна империя, която се опитва да експандира и да присъединява земи и територии. ЦЕЛТА НА КОМУНИСТИТЕ Е ДА ДОМИНИРАТ СВЕТА, А РУСИЯ Е САМО НАЙ-ВИДИМИЯТ, НО СЪВСЕМ НЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ИНСТРУМЕНТ ЗА ТАЗИ ЦЕЛ.

Важно: вече е говори за усилено сближаване на Русия с комунистически Китай и евентуално подписване на нов договор вкл. за тясно военно сътрудничество. Русия и Китай открай време работят заедно за разгром на Запада, но с това тяхното сътрудничество би станало съвсем видимо и официално. Подобна стъпка би била наистина драматична, защото би променила тотално баланса на силите в световен мащаб и Русия и Китай, евентуално в съюз с Индия, Пакистан и Бразилия, биха получили съвсем нова тежест на международната арена.

Анонимен каза...

Според мен горният коментар е по-скоро конспиративен. Това е все едно да се каже, че Хитлер се е мъчил да възстанови Свещената Римска Империя.
Путин очевидно работи с хора от КГБ, но също толкова очевидно е наложил и авторитарен режим. Това е човек с тежко детство и породени от него жестоки комплекси, като за него най-страшното е да бъде видян като слаб. За да не показва слабост, той е готов на всичко. За съжаление и Хитлер е бил такъв. Такива хора са изключително опасни.

Анонимен каза...

Комунизмът не е нищо друго, освен една огромна конспирация, така че когато се анализра Русия, не може без конспиративно мислене.

Биографичният и психологически профил на Путин, разбира се, не е без значение, стратезите подбират винаги най-подходящата личност за стратегията към съответния момент. Путин явно се вписва добре в нуждите на стратегията към момента, след като те се решиха да го сложат отново на власт за трети (!) мандат, което е най-малкото съмнително от гледна точка на руската конституция. Но да се смята, че Путин е едноличен диктатор или руски самодържец, е груба грешка и извор на много недоразумения.

Впрочем има не само косвени, но и съвсем преки доказателства за това, че Русия се управлява коллективно. Бившият украински президент Леонид Кравчук, стар номенклатурен съветски кадър, познаващ добре съветската властова система отвътре, каза по телевизията, че Русия е управлява от кръг от хора, стоящи една степен над Путин и Медведев.