Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 25 март 2014 г.

Реплика до неуморния лъжец Чергаря - всеотдаен труженик на фронта на медийната лъжа и на баламосването на малоумната природопопулация



Ето какво написах на пословично-откровения лъжец Чергаря, дето наскоро беше провъзгласен за "медийна звезда" на свидното ни Отечество; написах му тези думи по повод на най-пресния екскремент, който той е пляснал тази нощ в така бясно движещия се медиен вентилатор на родината ни:

Колко е хубаво да се лъже непрекъснато, какво голямо уважение получават анонимните лъжци у нас като Чергаря, как е прекрасно да се гаврим със страданията на бедния народ - с оглед да опропастим единствените му постижения, а именно влизането в Европейския съюз, влизане, дето е като трън в очите на промосковската "пета колона" у нас, дето така упорито и всекидневно работи, пробутвайки ни тонове лъжи, с оглед наивният народец да се откаже от всичко и отново да бъде натикан в кочината на намиращото се под московска опека "добруване" и "благоденствие". Чергарю, колко плащат руските кагебистки таварищи да се работи така усърдно на фронта срещу европейския път на България? Кажи, не се срамувай, предполагам добре заработваш - щом така неуморно лъжеш и разпространяваш тонове лъжи и помия?

Ето, и медийна звезда стана наскоро, така те хвалят за "остроумието" и "духовитостта", сигурно си изяждаш чорапите от яд че не пишеш открито, че не подписваш текстовете си със собственото име - та да можеш да се ползваш от справедливата слава, която те сполетя. Сега как ще докажеш, че ти си писал всички тез великолепни лъжи, с които така силно впечатли целокупната малоумна и наивна преподопопулация на свидното ни Отечество, която така обича да бъде лъгана - и така силно ненавижда истината?!

Бъди здрав, продължавай да лъжеш все така вдъхновено и всеотдайно! Приятно трупане на заслужените денежни ресурси, които признателните ти поръчители, навярно, ти изплащат за добрата служба...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

8 коментара:

Bacho Кольо каза...

Златен шанс имат съвременните историци. Между Украйна и Русия на полуостров Крим се разигра велико историческо събитие. Ако си отворят очите да видят и си отворят ушите да чуят ще разберат, че са живи свидетели на повтрение на събитията в Източна Румелия от 1885-то лето. И подготовката, и безкръвния успех, ентусиазмът, и братската любов, и одобрението на всички непедубедени хора по света, и най-паче НАДЕЖДАТА!
Съдбата рядко дава такъв шанс на историците. Обикновено те учат историята по артефакти, хроники, разкази на лъже-очевидци - все източници с доволно съмнтителна надеждност. Ситуацията сега им дава възможност опишат един класически пример на Съединение на народ, разделен от шегите на Историята.
Жалко, за тези които го пропускат.

Ангел Грънчаров каза...

Какъв исторически фалш струи от думите на поувлеклия се рублофил който дръзва да опошли най-голямото българско дело - Съединението на България! Дело, което същата рублофилска напаст саботира до последно.

Анонимен каза...

„Малоумната природопопулация на България” за отделен сегмент от българското общество ли се отнася, или за целия български народ?

А иначе влизането в ЕС, макар и желано и жадувано от по-голямата част от българския народ, в крайна сметка - за съжаление – не е постижение на българския народ. Източноевропейските страни са в ЕС ПО ВОЛЯТА НА МОСКВА, с което тя се стреми да превземе тази организация отвътре и да я подчини. Това, разбира се, ще предизвика остри възражения от Ангел Грънчаров, който отказва да приеме тази проста истина. Призовавам го обаче да се замисли: каква полза има ЕС от България (и другите страни), след като техните политически елити са съставени ИЗЦЯЛО от петата колона на Москва. Така например председател на ПЕС сега е Сергей Дмитриевич Станишев. Каква е ползата на ЕС от това? Полза няма, има само вреда. Каква е ползата на Ангел Грънчаров, че Станишев е шеф на ПЕС? Полза няма, има само вреда. Каква е ползата на Москва, че Станишев е шеф на ПЕС? ОГРОМНА!

Да, но не влизат ли чрез ЕС най-вече европейските ценности и влияние в Б-я, които постепенно изместват руското влияние? – Напротив, точно обратното, така в ЕС влизат руските „ценности” ако може да се говори за такива – мафия, корупция, енергетика, виж Южен поток и руското влияние. Така че българското членство в ЕС е пагубно за ЕС, но благотворно за Русия и няма нищо радостно във факта, че България е член на ЕС. Алтернативата е, разбира се, съвсем неприемлива, а именно Евразия и поради това България и Източна Европа и ЕС като цяло са в безизходно положение.

Въобще събитията в Украйна и Крим ознаменуват нова фаза в международната политика и в следващите седмици, месеци и години трябва да се готвим за драматични събития, за което аз отдавна предупреждавам.

Наистина има аналогии между българското Съединение 1885 и анексията на Крим сега, както и германското обединение 1990.

Ако трябва да бъдем максимално обективни и безпристрастни, руските действия на Крим поне на пръв поглед даже не са толкова проблематични и осъдителни. Путин в крайна сметка присъединява една открай време руска земя към Русия, очевидно и населението на Крим желае да е част от Русия, т.е. в сила е принципът на самоопределение на народите. Ако Путин като руски патриот иска да обедини всички руски земи и да направи Русия още по-голяма и силна, от гледна точка на националните интереси на Русия това е нещо хубаво и похвално. А което е било позволено на България 1885, трябва да е позволено и на Русия 2014 например. При това никой навремето не си правил труда да провежда референдум в Източна Румелия, тя най-безцеремонно е присъединена към Княжеството и точка. Въпреки това Съединението днес не се счита за позорна, а напротив, за една от най-светлите страници в българската история. А какво друго е българската история в периода 1878-1944, освен едно огромно усилие за национално обединение, завършило за съжаление само с частичен успех?

Аналогични процеси текат и днес в Европа, така например независимостта на Косово, с която Западът създаде прецедент в следвоенна Европа и сега няма какво да се чуди, че Русия повтаря тази операция. Факт е също, че в стара Европа има достатъчно сепаратизъм: Северна Ирландия, Шотландия, Каталония, Баския, Корсика и мн. др., така че Европа би могла да преглътне анексията на Крим.

Само че нещата не са така прости и тук има много проблеми, на които няма да се спирам.

Анонимен каза...

Когато користно лъжеш другите – най-много лъжеш себе си!

Когато користно лъжеш другите – най-много лъжеш себе си!

Толкова „му е хубаво” да лъже непрекъснато на един анонимен лъжец като „aigg said”! Той дори очаква да повиши самоуважението си като се гаври със страданията на бедния народ, като гледа и прави всичко възможно да принизи, оклевети и опропасти големите му постижения, възхвалявайки най-големия му провал: влизането в европейския съюз! Влизане, съпроводено с всекидневно пробутвани тонове лъжи и с постоянно натякване, че е промосковската „пета колона“! Въпреки че българският народ упорито работи за нищожно заплащане, „европейците” неуморно го тикат в ролята на „наивния народец”, който трябва да се откаже от всичко и да бъде натикан в кочината на намиращото се под европейска опека „добруване“ и „благоденствие“.

„aigg said”, колко ти плащат американските и турските „глобалисти” за да работиш така усърдно срещу съвременното развитие на България? Кажи, не се срамувай, добре ли заработваш като неуморно лъжеш и разпространяваш тонове лъжи и помия?
Не се напъваш да ставаш медийна звезда, нито да те хвалят за остроумие и духовитост, защото тези неща са непостижими за теб! Сигурно си изяждаш чорапите от яд, че не си способен да пишеш открито и да подписваш текстове със собственото си име, но все пак съзнаваш, че за да можеш да се ползваш от справедлива слава, е нужен талант, с какъвто не си надарен. Но дори да беше написал великолепни лъжи, пак нямаше да можеш да впечатлиш народа, сред който живееш, защото той е разумен и мъдър и не е подходяща среда за тъпи американски идеологеми, каквито ти е вменено да пропагандираш срещу заплащане!

Кажи на твоите „спонсори”, че тук няма такава малоумна и наивна (преподо…?)популация, която да обича да бъде лъгана и да ненавижда истината, та да можеш да си спечелиш честно мръсните пари от тях?! Колкото и да продължаваш да лъжеш вдъхновено и всеотдайно, желаният от престъпната паплач резултат няма да бъде постигнат! А трупането ти на незаслужени „финансови” ресурси скоро ще ядоса престъпните ти поръчители и, бъди уверен, накрая няма да са ти благодарни за добрата служба! Това ще се отрази много зле на здравето ти, което явно и без друго не е цветущо!

Анонимен каза...

Оценките на т.нар. представител на ЕС щяха да звучат прекрасно, ако бяха истински! За жалост това е самата истина, но едва ли е изказана от посочения европеец! Наистина наглост е да си присвояваш правото на първоаприлски шеги, преди конкретната дата!

Анонимен каза...

Аз му вярвам в това което е написал!

Volodia Temnishki

Анонимен каза...

От БНР дали знаят, че са провеждали такова интервю? :)

nikolay

Анонимен каза...

ЕЙ, Грънч, верно ли е че си бил морски пехотинец в Охотско море и командир на подводница номер 251? Колко време сте били водач на мото клуб "Пиринските вълци" и имате ли нещо общо с КГБ и Делян Пеевски?