Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 18 март 2014 г.

Любимото занимание на руския идиот е да се сравнява с Америка

Направих си труда да преведа на български език един текст, написан от руснак за руснаците, който ме впечатли. На руски го публикувах ето тук - виж Наистина, а къде процентно са повече идиотите: в Русия или в България? - но понеже има усещането, че много хора няма да разберат руския текст, а ми се ще особено младите непременно да го разберат, то седнах и преведох въпросния абзац на български - щото ми се струва, че има голяма истина в него; ето този текст:

Навярно поради много важни работи, които аз не разбирам, на Бог са нужни не само умни хора, но и глупаци. Затова за умните хора Бог е създал Америка, Израел и Украйна, а за идиотите Той е създал Русия. Тя е голям резерват за размножаване на идиотите. От идиотизъм, като медицинска диагноза, в Русия са болни някъде към 85% от възрастното население. Именно такъв е общият рейтинг на Путин, Зюганов (водача на комунистическата партия на Русия, бел моя, А.Г.) и на Жириновски (руският Сидеров, по-скоро нашият идиот Сидеров е българската имитация на въпросния руски идиот Жириновски). В Украйна действаща власт никога не е имала повече от 25% рейтинг и за мен това се явява неоспоримо доказателство, че украинците са три пъти по-умни от руснаците. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Анонимен каза...

не са малко идиотите и в Щатите, хеле пък в южните щати, но в Русия наистина са шампиони по идиотизъм и комплексарщина.

Bacho Кольо каза...


"Нито в една страна на света няма такава гнус в коментарите към интернет-публикациите както в Русия, така и при хората, които са ориентирани положително към Русия. Техният език е тъпа и воняща гнус. Ни една умна мисъл тяхната глава не може да роди. Единствено само проклятия и тонове злобна жлъч навсякъде наоколо. След четене на руските коментари остава усещане, че в Русия тече шампионат по идиотизъм и че всички жители на тази страна упорито се борят да го спечелят!"


Поздравления! Вашият коментар е образец за демократичност и толерантност! Да се вслушаме само :"Техният език е тъпа и воняща гнус" Как звъни само "воняяяяща гнуууус" Като приспивна песен над кошчето на младенец! А "ни една умна мисъл тяхната глава..." Един истински пример за това какво трябва да бъде отношението ни към другите.
Грънчаров, браво! Публикувай още подобни коментари! Такива публикации извисяват блога ди до най-добрите световни образци. Нека те четат хиляди, милиони! Нека да се знае кой е най-големият демократ в Европа.

Анонимен каза...

Странен е извода, че умните са създали Америка. Трябва да се порови човек в кратката история на тази държава и какви са били първите завоеватели. Да погледне "най-голямата демокрация" и да провери за геноцида, който е извършила и продължава да извършва над местното индианско население. Да се сети за най-голямата измама (ненаказана) с фалшифициране на десетки хиляди тона със злато (волфрам) и не на последно място незаконното подслушване в международен мащаб. Та това като само начало за Америка. Израел - как е създадена тази държава пак е интересно.

Peter Grancharov

Ангел Грънчаров каза...

Колю, ами да, демократ съм, публикувам всякакви мнения, а това, че когато публикувам нещо, което не ти харесва, ме ругаеш, показва, че ти явно не си демократ :-)

Анонимен каза...

Създали са я, защото каквото и да е било голямото мнозинство все пак е проявило способност да слуша умните си мъже.

Капка Вачева