Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 24 май 2014 г.

Отворено "празнично" писмо на гражданина Трахов до дълбоко неуважаемата г-жа директор на ПГЕЕ-Пловдив



До: Директора на ПГЕЕ - Пловдив г-жа Стоянка Анастасова

Отворено "празнично" писмо

От: Владимир Петков-Трашов 9005 Варна к-с Чайка, бл. ..., А/.../...

Г-жо Стоянка Анастасова,

В първото си обръщение към Вас предвидих, че губите делото заведено от учителя-философ Ангел Грънчаров срещу Вашата нарочно-неоснователно наказваща го, тормозеща и злонавреждаща му заповед, призната от първите две съдебни инстанции за незаконосъобразна и затова отменена. Без никакви шансове да се реализира е надеждата Ви - третата инстанция да се произнесе в тъй силно желания от Вас обратен на техния смисъл.

Г-жо Анастасова, със сигурност не знаете, а едва ли и искате да знаете, че първата заповед за моето уволняване от ТУ - Варна бе, според чл. 328, ал. 1, т. 5 от Кодекса на труда - т.е. същото основание за уволняване - "некадърност в работата", каквото сте имали безразсъдството, огромната глупост, смехорията и тъгата да лепнете в своята заповед за уволняване на моя скъп приятел, учителя-философ, добрия писател, будителя, истинския и истинен реформатор на образователната ни система, новатора Ангел Иванов Грънчаров. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, за всеки не предубеден човек е ясно, че г-жа Анастасова е едно недоразумение в многолетната история на ПГЕЕ. За първи път начело на гимназията застава човек, който си няма и понятие от професионалното и развитие. Няма да коментирам морала и културата и. На всички пловдивчани ни е болно за разрухата, която сее тази "калинка"! За съжаление Вие и други учители станахте жертва на експеримента с нейното управление. Дано власт имащите по-скоро сложат край на тази трагикомедия, защото похабяваме бъдещето на много кадърни деца.

Анонимен каза...

ami idi v Ministerstvoto i tam dane se praviat na slepi i gluhi iavno tezi jeni-direktorki ne stavat za nishto Hahahah ami taka e