Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 23 май 2014 г.

С пожелание за хубав ден, европейски българи!



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Българите, разбира се, са европейци и мястото им е в ЕС, но не и в този ЕС, който е само инструмент за съветските и руските планове, защото не бива да забравяме обстоятелството, че източноевропейските страни са в НАТО и ЕС ако не по волята на Русия, то най-малкото с мълчаливото й съгласие, респ. без тя да възразява, което дава повод на някои наблюдатели дори да твърдят, че предвид силните руски позиции в тези нейни бивши сателити по този начин малко парадоксално не Западът е разширил своето влияние на Изток, а РУСИЯ НА ЗАПАД! Русия неслучайно говори за свои «троянски» шахматни фигури в Европа, напр. за своя «троянски кон» България, но тук Соломон Паси май не греши с оценката си, че България в най-добрия случай е «троянска пешка», понеже в Европа Русия има много по-влиятелни страни-лобисти под формата на «троянски царе, царици, топове» и т.н.

Тук Грънчаров пак ще подскочи до тавана и ще обяви това за пропаганда на КГБ, макар че нищо не може да бъде по-далеч от истината. Фактът, че нещо в света не ни харесва, не означава, че нещата не могат да са точно такива. Ако има възражения, моля конкретно. Иначе аз питам: управлява ли се България в 2014 от комунистите? Управлява се? Ще прати ли България на 25-ти в Европейския парламент комунисти и олигарси като Пеевски (ако приеме мандата да е депутат)? Ще ги прати. Чии интереси ще защитават там комунистите, Пеевски, Бареков и Кунева? Може би тези на България и на ЕС? Възможно е, но когато си видите гърба. Разбира се, че интересите на Русия и ако трябва да бъдем точни даже не на Русия, а на международното комунистическо движение, защото руското правителство също не защитава интереса на руския народ, то плюе на руския народ, който за него също само средство за целта.

Ама как така да няма алтернатива не тези мръсни комунисти, не може да бъде, поне РБ е донякъде приемлив? – ще каже Грънчаров. Да, ама засега няма алтернатива. Само че за успокоение на Грънчаров ще кажа, че финалният сблъсък между комунизма и свободния свят предстои, и той няма да е с бюлетини, а вероятно ще носи въоръжен характер и той не е много отдалечен във времето, така че Ангел Грънчаров като антикомунист ще има възможността да изяви докрай своята антикомунистическа същност в предстоящата истинска борба. Украйна е само малък предвкус на това, което има да става. Впрочем ако Грънчаров е толкова голям антикомунист, сега е моментът да се намеси лично в украинския конфликт, като замине за фронта, а не да чака да пусне бюлетина в Пловдив за този или онзи комунист под различен етикет, защото Украйна е ключова страна и там се решава съдбата на света.

Ангел Грънчаров каза...

Конспиративизмът не прощава никому :-) то е нещо като параноя; таваришч, а ти защо не отидеш да воюваш срещу комунизма като си толкова борбен?! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Щот в Русия ти е началството, нали так? :-) Доста си плосък, издаваш се прекалено баламски: мен пращаш да ида да се бия срещу комунизма, а за себе си не допускаш такава възможност, его, си слуга на комунистите :-) Трябва да ти отрежат от заплатата, вкарваш си постоянно най-тъпи автоголове...