Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 12 юни 2014 г.

"Некадърникът" Грънчаров придоби най-висшата (първокласна) учителска квалификация преди много години - когато беше още твърде млад...



"Некадърникът" Грънчаров, уволнен тия дни поради "абсолютна неспособност да бъде учител", поради "пълна непригодност за образователната система" и пр. придоби най-висшата (първокласна) учителска квалификация по философия преди много години, още когато беше още твърде млад...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Браво!
Бил сте твърде благонадежден соц-кадър, явно.

Анонимен каза...

Да, точно така, другарко анастасова вие винаги успявате да доловите самата истина и винаги успявате да я кажете по такъв бляскав начин, че просто нямам думи да опиша възхищението си!

Ваш възторжен фен и почитател на неземния ви ум

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, тази диплома съм я получил в демократичните времена, в 1995 година социализмът у нас вече беше погинал...

Анонимен каза...

Ти си абсолютно ненормален, не знам как семейството ти живее с теб. Предполагам, че синът ти работи някаква долна работа и едва ли е завършил висше образование, а жена ти сигурно работи като чистачка. Цяло чудо е, че този скапан комунизъм те е довел до там, че да преподаваш. Толкова ли доноси си направил, че толкова години си на тази длъжност и си толкова некомпетентен.

Разбери човече, некадърен си да преподаваш, институциите които те проверяват ти го казват, учениците ти го казва, родителите ти го казва, нито един нормален адвокат не иска да се захване с делото ти, защото ще го изгуби. Нито едно НПО не иска да те подкрепи, защото вижда, че си самонадеян глупак.

Отворих и прочетох теми от "спорове", аз по-скоро бих ги нарекъл селски караници с твои "колеги" блогъри, където пишат че си фурнаджийска лопата и си скаран с всички около теб.

Изобщо ти си пълен провал и най-лошото е че хората в семейството са съсипани от това, другото лошо нещо е че и учениците ти страдат от това.

Хората, които наричат себе си "умен човек", "философ", "специалист" във всяко изречение показват, че имат известни съмнения в това - трябва да го знаеш, нали си психолог.

Това че пишеш в блог и той е четен и коментиран, не значи че е добър, означава, че ти се излагаш като кифладжия (въпреки че как се излагат кифладжиите ?) и хората ти гледат сеира е друго нещо.

Жал ме е, но все още ме жегва факта, че ти продължаваш да бълваш сажди.

Директорката не става за тази длъжност, това е ясно, некомпетентна е, до колкото знам и не преподава като най-добрия учител, но направи нещо много добре с теб - изхвърли те на улицата - там, където ти е мястото!

Д. Димитров - единственият ученик, който не те харесва (минах на Ти форма, защото не заслужаваш повече да Ти говоря на Вие).

Смешно е, когато всеки неудобен пост го вкарваш в устата на тази директорка. Знам че така е по-лесно, обаче си изключително жалък.

13.06.14, 10:31

Ангел Грънчаров каза...

Комуноидчо, ти тази пледоария не я ли постна и на друго място?! :-) Внимавай много, щото наглеците ги поставям на мястото им. Или ще спазваш правилата и няма да спамиш или ще се наложи да изчезнеш от този блог.