Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 3 юни 2014 г.

Непокорството спрямо Бога е не по-малко зловредно от бездушното покорство пред човешките властници



„... А Петър и апостолите в отговор рекоха: подобава да се покоряваме на Бога, а не на човеците.“

(Деяния на апостолите 5:29)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Защо не коментирате бе, шушумиги комунистически?... Чухте Бог и избегàхте кат мухи от мухоморка... Дееба и гадното племе дееба, дано BG изчезне скоро... Поздрави от Австралия, шматки умрели...

Анонимен каза...

Не сме „избегале”, примитивний глупако, мери си думите, спазвай благоприличие и избягвай нецензурни изрази.

Аз питам: защо трябва да се покоряваме на Бог? Витгенщайн казва, че ако Бог съществува, той ЩЕ СЕ ЧУВСТВА ДЛЪЖЕН ДА МУ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ!

Който се покорява на Бога, няма как да не се покорява на човеците, защото редът в света е зададен от Бога и покорството пред властниците е закон, иначе настава анархия и светът няма как да функционира. А ако покорството пред властниците не е задължително, защо пред Бог да е задължително? Няма сила над свободния човешки дух: АЗ трябва да меря света с моята мярка и АЗ имам право на мнение, без да се съобразявам с никакви авторитети, дори с един хипотетичен Бог. А аз не приемам много неща в света, най-вече прекомерното количество страдание, за което трябва да е отговорен Бог, ако съществува и е създал света.

Анонимен каза...

това не харесвам в християнството и исляма - това овче покорство пред висшата сила. Древните гърци са почитали много богове, но пред всички са се молели прави. Затова са измислили философията и демокрацията и първи са спрели азиатската диващита в Гръко-персийските войни. Монотеизмът е донесъл само робията и страданията на средните векове.