Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 26 юли 2014 г.

Кратко обсъждане на въпроса какво изобщо обича сегашният руски император таваришч Путин



Позволих си под една снимка, на която е изобразен Путин как прегръща едно куче, да кажа, че тия, които прекалено много обичат кучетата вероятно го правят за да компенсират някак ненавистта, омразата си към людете, към хората. В тази връзка някой изрази мнение, че и кучетата не обичал, санким, е неспособен на никаква обич. Ето в тази връзка как се породи кратко обсъждане на въпроса какво всъщност обича сегашният руски император:

Ангел Грънчаров каза: Простете, а какво обича Путин? Войните ли?

Alexandar Iotzov каза: Той Путин обича парите (притежава над $60 US милиарда), а войните му носят печалба, както на всеки политик в бившите социалистически държави. Другото е вятър и мъгла, само приказки.

Ангел Грънчаров питаш: а какво обича Путин? Преди няколко минути бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили даде отговор на твоя въпрос. Той каза за Путин: "Путин иска да управлява като Сталин и да живее като петролен шейх или американски мултимилиардер". Мисля, че той отговори на твоя въпрос.



Пламен Новаков каза: Путин е милиардер. Той е изгубил представа за всичко. Той не обича нито хора, нито кучета, нито пари, защото и те са му приседнали. Путин за мен е жив труп. Жал ми е за него защото със сигурност притежава някакви качества. Най-полезен ще бъде ако стане овчар, дай Боже на полето да му се върне акъла.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: