Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 27 юли 2014 г.

Интересно е, че у нас най-свестните политици са най-оплювани, а най-хвалените, най-почитаните, най-проспериращите са най-долни



По публикацията в блога ми със заглавие Б.Борисов трябва да спре да изнудва така грозно българският избирател, щото това не му е някаква магистрална курва! във фейсбук се поде интересен разговор, който ми се ще да стигне до повече хора, в това число и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ; ето, правя необходимото да стане това:

Пламен Новаков каза: Г-н Грънчаров, след като разбирате повече от достатъчното защо Вие не станете Министър-председател? Вие откъде ще си съберете Министерски съвет - като честен човек в България няма. И не защото няма качества да е честен, ми защото честните хора отпадат от обществото заради самата система на живот. Честните или трябва да ровят по кофите или да постъпят в психиатрия, защото там с качествени медикаменти им притъпяват чувството за ориентация. Т.е. с най-големи усилия могат да се ориентират да намерят санитарния възел и кухнята, където ги хранят с некачествена храна. Така че ако станете Премиер трябва да си потърсите министри за кабинета в по-известните психиатрии или по-точно казано лудници. А ако сте толкова достоен вместо да плюете по Бойко Борисов, по-добре си изредете собствените недостатъци. Надявам се фейсбук да има място да ги изброите всичките. Човек колко повече интелект притежава, толкова по-голяма отговорност дължи на обществото. Но ако имате макар и малко интелект, кажете недостатъците на Бойко Борисов лично. Той естествено има много. Това е мъжка постъпка. А не да пишете на другите за неговите недостатъци. Вие писахте ли на академик Янко Янков лично за неговите му недостатъци? И той има такива. Но защо ще си правите труда? Защо ще рискувате да си разваляте отношенията. Но все пак имате и положително качество. Вие пишете на кирилица. Това не е никак малко за Вас. Това за вашата личност е достатъчно развитие. Предполагам, че можете и сам да се обслужвате. Това също не е никак малко за човек като Вас.

Ангел Грънчаров каза: Г-н Новаков, дойдохме си на думата: преди два месеца написах (в предизборна обстановка) едно Открито писмо до Б.Борисов (и това не ми е сефте, аз отдавна много съм писал за него и за "политиката" му, включително и лично съм му писал, та значи написах и публикувах това свое писмо до него някъде в средата на май, а седмица по-късно директорката на учреждението, в което работих, ме уволни (!), да, точно така, а пък тя е назначена на този пост от правителството на Боко. Но това както и да е. Аз съм философ, господине, моята работа не е да ставам премиер, то и на Боко не му е това работата, ако бъдем честни, он си беше пожарникар, мутра и бодигард, нали така?! И ето докъде се стига когато у нас никой не си гледа работата, а се вре и се меси в работи, от които изобщо не разбира. Аз просто си гледам работата, а каква е работата на философите, това е отделна тема, можем друг път да поговорим. Между другото ние, философите, сме много придирчиви към мисленето на другите, ето, примерно, тази реч, която ми дръпвате по-горе, е доста противоречива, да го наречем така, просто бие на очи, че сам не знаете що искате да ми кажете... :-) Кажете смело какво толкова Ви мъчи де, с две думи го кажете, не се мъчете да го усуквате толкоз! :-)

Вергиния Радичкова каза: Ботев е казал: "свестните у нас считат за луди". Нещата в живота се повтарят.

Капка Вачева каза: Хи, хи, ще почна да плача, че мутрата се врътнала и чупи стойки. Да ходим да го молим и да му се извиняваме, а? Принципа е - управлява мнозинството съблюдавайки правата на малцинството. Та като му се иска толкова да управлява ще се наложи да се потруди, както и дясната мисъл, която му се натиска! :-)

Elena Dicheva каза: Г-н Новаков, не съм съвсем съгласна с коментара Ви за честните хора и тяхното местопребиваване :-) , но по всички остнали въпроси - да. А по въпроса за тях, философите :-) , в дружеския ми кръжец фигурират мнозина философи от кариерата, тъй да се рече :-) , наши местни и чуждестранни такива, но те са главно придирчиви към собственото си мислене :-) . И от никого от тях не съм чула/чела за последните 30 години "ние, философите..." :-)

Ангел Грънчаров каза: Има различни видове философи, другарко. Обикновено не са истински философи ония, които се държат така стереотипно, примерно, всички реагират все еднакво, а именно, никога не били казвали "Ний, философите". Ако бяха все пак философи някой от тях положително щеше да каже и това, щото философите, запомнете това от мен, са свободни духове. Те не реагират никога еднакво, а са все различни. Панимаете?

Господин Новаков, само да Ви кажа нещичко за честните хора у нас, че одеве пропуснах. Има честни хора у нас, прав сте, мнозина от тях нищо чудно да са натикани в психиатриите, обикновено там стои по-качествената част от човешкия матр`ьял, докато по-некачествената, подобно на мръсната пяна, отива най-отгоре. Но аз смея да мисля, че има и свестни и честни хора и сред нашите политици. Ще ми се да вярвам, че има такива сред тях, за които съзнанието за дълг и за мисия е водещото, а не да е водещото желанието на се прославиш, та да почнат наперените репортерки да ти тикат микрофоните у устата и ти, ухилен и загледан към циците им, да почнеш да ръсиш простотиите, както прави у нас един известен почитател на Тодор Живков. То аслъ репортерките направиха от тоя човек политически фактор, но то е отделна тема. В политиката, както и във всяка друга публична дейност, си проличава кой колко чини като личност.

Рядкост са добрите и честни политици, работещи със съзнанието за дълг, щото политиката, за учудване на мнозина ще кажа и това, е най-тежка и отговорна работа за общото благо, за просперитета на общността. Такива автентични политици са истинска рядкост, в западните страни има такива, щото там така се устроени нещата, че ако някой измени на мисията си на политик, моментално изчезва от хоризонта. Гражданите там са много придирчиви към тия неща.

У нас имахме един политик от европейско ниво, името му е Иван Костов, той направи много, но се видя пишман, щото щатните медийни мерзавци, изпълнявайки щедро платена поръчка на руско-българската ченгесарско-кагибистка мафия, го оплюха така, както никой друг не е бил оплюван. Интересно е, че у нас най-свестните политици са най-оплювани, а най-хвалените, най-почитаните, най-проспериращите са най-долни. То е така, защото историята един ден ще постави всяко нещо на мястото му. Но темата е голяма, да спирам дотук. Че някои ще се ядосат прекалено. И ще ме оплюят отново.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

звучите като типичен избирател на Рон Пол или Ралф Нейдър в САЩ. Те все се оплакват, че техните кандидати са неразбрани и ги бият по избори като тъпан на манифестация.