Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 25 август 2014 г.

Трето писмо на възмутения колектив в защита на любимата директорка - и срещу "злия народен враг" Грънчаров

(ОЩЕ >>>)

ЗАБЕЛЕЖКА: Писмото е подписано от 69 човека, включително и служители, също бивши преподаватели, дори пенсиониран директор от ерата на "славните времена" - и други силно възмутени човеколюбиви, ала изпълнени с нескривана неприязън към въпросната дразнеща личност люде. Интересно е също да се отбележи, че това писмо никъде не съдържа дата, на която е написано и подписвано, явно е писано за да се синхронизира с вечността на самата непреходна история на съвъкупното человечество!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

31 коментара:

Анонимен каза...

Ах този лебец - всичко е заради него ..............

Nikolov Konstantin

Анонимен каза...

Звучи разумно.

Анонимен каза...

Нещо повече, бих добавила аз: свръхразумно звучи в цялата си неподражаема абсурдност и ирационалност! Все едно го писала самата страдаща, силно опечалена всенародна душа! :))) Институцията "Народен съд" действа безотказно: ако годината беше не 2013-та, а 1953-та, на въпросната личност не й мърдаше най-малко концлагер за социалистическо превъзпитание, а нищо чудно и разстрел - "... а след разстрела - червеи" :)))

Архиварка на историята

Анонимен каза...

Няма нищо неразбираемо в това, че един колектив иска да се защити от дебилски обвинения. Както има свобода на словото за Грънчаров, така има и за колегите му, колкото и да не му се иска. Сори.

Анонимен каза...

Я дайте ако обичате пример за т.н. "дебилски" обвинения. Бихте ли илюстрирали "дебилността" на някое конкретно обвинение с пример?

Анонимен каза...

Нищо по-лесно от това. Прелистете блога на Грънчаров и ще видите всичките му писма до институциите - там всичко е записано.
Няма нужда да ми благодарите.

Анонимен каза...

За свободата на словото всичко е ОК. Подписалите писмото се възмущават от изявите на неговата свобода, а пък той самият сега им дава трибуна в блога си. Кой в такъв случай е против свободата на словото?

Анонимен каза...

Дайте пример за въпросната "дебилност" на твърденията му, щото така звучите прекалено неубедително и предвзето.

Анонимен каза...

Засега поне никой. Грънчаров би желал противниците му да нямат свобода на словото, но няма лостове да ги спре :)

Анонимен каза...

Отклонявате се от започнатата тема. Бягате от отговор. Оказва се, че твърдението Ви за някаква хипотетична "дебилност" е изцяло голословно....

Анонимен каза...

Впрочем, как така да ги спира в свободата на словото им, като им дава трибуна в блога си??? Май не схващате какво изобщо казвате....

Bacho Кольо каза...

Писмо от възмутения трудов колектив... класика в жанра.
Грънчаров, подпукали са те по всички правила на тоталитарното мачкане. Дано да ти е здрава гърбината и да издържиш тия дебели пръти.
Истината и справедливостта са на твоя страна. Пожелавам ти да възтържествуват!

Анонимен каза...

И аз се надявам да възтържествуват. За да не им се налага на учениците да имат повече такъв "учител".

Анонимен каза...

Не се ориентирам какво става... Коя година сме? Помогнете ми! Термини от преди 1990 година - "колектив" и т.н. Тези хора нямат ли си работа, та се занимават с един учител - какво мислил, какво написал, какво казал. То си е смешно, ако не беше толкова жалко.
Г-жо Директор, поставете разумни задачи на Вашите учители и ги контролирайте как ги вършат. Не е важно г-н Грънчаров какво мисли, важно е как си вършите работата. Направете ежегодни АНОНИМНИ анкете, каквито се правят в авторитетните учебни заведения и ги публикувайте - как се оценява учебното заведение като цяло, какви преценки правят Вашите ученици за работата на отделните учители и за Вашата работа, за актуалността на учебното съдържание. Идете в "Либхер", във "Виваком", при кабелните оператори, в КЦМ и другите големи предприятия и чуйте тяхното мнение - какво да ПРОМЕНИТЕ в училището, като място за подготовка на специалисти. С тези Ваши писма нищо не постигате. Хвалби и анатемосване на "врага". Винаги ще има хора, които да бъдат критични и какво от това? Не сте ли го разбрали?

Анонимен каза...

Тези три подмолни удара зад гърба на Г-н Ангел Грънчаров обясняват донякъде защо инстанциите, до които пише той, не вземат отношение. Явно висшестоящите инстанции не са в състояние да се противопоставят на цял колектив, колкото й да е прав той, по-важно за тях е да не настройват колектива на електротехникума против себе си, за да не си изгубят работата.
Директорите на училището, колективът, инспекторат и министерство - всички се грижат за мястото си. А за качеството на образованието се грижи един учител, така излиза.

Иначе писмата на колектива са "дрън-дрън", с какво се хвалят? - всичко това са длъжни да го правят. Отново се замазва истинското положение и се "покрива" директор... déja vu, non?

Мария Василева

Анонимен каза...

Имаме стажанти във всяка една от тези фирми, които изброихте, скъпа госпожо. Вземете се поинтересувайте какво прави ПГЕЕ и спрете да четете глупостите на Грънча.

Анонимен каза...

Имате дръжки. Имате само големи лъжи...

Анонимен каза...

Доводите, които излагате са забележителни, нищо чудно, че четете този блог.

Ще поспоря със стената вкъщи, тя има по-голяма вероятност да ме разбере.

Райчо Радев каза...

Обща фразеология. Нищо конкретно. Младите не знаят и не биха могли да знаят, ако някой близък не им е разказвал, но по-възрастните знаят, че с подобни общи формулировки, внушаващи вина на нарочени от партията /БКП/ хора са пращани по лагерите и затворите, а в определени случаи са качвани на бесилото или отвеждани в тунелите за разстрел. Младите българи едва ли могат да допуснат жестокостта от близкото минало и затова стават съучастници в преследването на Грънчаров.

Анонимен каза...

Поговорете с бивши възпитаници на ТЕТ "Ленин", чиито деца сега учат в ПГЕЕ. Те да ви кажат какво мислят за тази професионална гимназия. Идете в Техническия университет и поговорете с някой от "старите" преподаватели, който е имал навремето студенти от ТЕТ-а, а сега от ПГЕЕ. Грънчаров може всичко да приказва, но е един. Той не може нито да поправи, нито да влоши. Вие сте тези, от които зависи! Подписвате някакви "писма-памфлети". Добре - съдът ще реши дали да остане уволнен или да се върне на работа. Ами ако се върне? Как ще го гледате в очите, след като подписвате такива неща против него? Зная, че има хора, които го правят за хляба си. Но, нали можеш и да не подпишеш и без да си му привърженик или противник на Директорката! Тя се чуди как ще се оправи пред Съда. Ще каже "Колективът иска", ама няма да мине. Тя си носи цялата отговоност, с изключение на парите. Тези пари ще ги платите Вие, защото просто ще ви ги отреже от допълнителното заплащане. Но, не и от своето! Кой мислите, че ще ги плати?

Анонимен каза...

Нямате ни най-малка представа как скъпият ви блогър се държи с учениците. Тази битка не е само на директора на училището, а на огромната част от колектива, който търпи негативите от Ангел години наред.

Изключително жалко е, когато хората формират мнение на основа на междуличностни взаимоотношения, а не на реална представа за нещата.

моля ви подгответе се и тогава пишете, защото е направо смешно. Това ми беше последният коментар тук. Не мисля че трябва да убеждавам когото и да е в когото и да е, особено когато изказват мнение без никаква база. Както самият Грънчаров прави в повечето си "доклади" и писаници.

Анонимен каза...

И как именно скъпият ни блогър се държи с учениците? Бихте ли описала, госпожо Анастасова? Защо не излезете от свое име, глупаво е да пишете анонимно, знаем, че този стил Ви се удава, но все пак е непочтено.

Та кажете как скъпият ни блогър се отнася с учениците си? А с колегите си как се отнася? какви негативи сте търпели "години наред"? :-) Много интересна тема подхванахте, с интерес ще изчетем вашите сърдечни излияния по тия въпроси...

Анонимен каза...

Ако под "негативи", драга госпожо Анастасова, разбирате неудобствата, които колективът е търпял заради проверките във връзка с жалби и сигнали на Грънчаров за Вашите своеволия, то сте длъжна да признаете, че първопричината за тези неудобства на колектива... сте Вие самата, щото е близко до ума, че ако Вие не бяхте си позволявали тези своеволия, Грънчаров нямаше да пише своите жалби, тоест тогава и проверки нямаше да има. Длъжна сте да признаете тази причинна зависимост.

И има още нещо, не по-малко важно, но също така близко до ума: защо Вие като директор и колективът се боите толкова от проверките на висшестоящите институции? Ами че порядъчните хора с чиста съвест от проверки не се плашат? Означава ли това, че Вие сама, без да си давате сметка, с изказването си за въпросните "негативи" де факто признавате, че работите в това училище съвсем не са наред, сиреч, че има много неща в него, които не са порядъчни, не са наред? Давате ли си сметка, че Вашият страх от проверките, които така чистосърдечно наричате "негативи", говори за нечиста съвест?

Анонимен каза...

Доколкото съм чел от Грънчаров, самата Анастасова е поръчвала проверки от висшестоящи органи, така че обвинението, че я е страх от такива проверки, е доста тъповато.

Анонимен каза...

Анастасова е поръчвала проверки, които да проверяват само Грънчаров. Същата тази Анастасова обаче сама твърди, че колективът бил понесъл "доста негативи" заради проверките, които е трябвало да претърпи заради жалбите и сигналите на Грънчаров. От казаното следва, че твърдението Ви

"... обвинението, че я е страх от такива проверки, е доста тъповато..."

само по себе си е изключително тъповато.

Анонимен каза...

Излиза, че проверките на колектива заради сигнали на Грънчаров са "негативи", а явно само проверките на самия Грънчаров, който Анастасова е поръчвала, са нещо положително и желано от нея. Което именно и потвърждава твърденията на Грънчаров, че тази Анастасова през цялото време е водила ожесточена компроматна война срещу Грънчаров - и в същото време по един популистичен маниер е правила нужното, за да настройва колектива срещу него. Тия неща би следвало да са интересни за твоите адвокати и за съда, г-н Грънчаров. Комисията за защита от дискриминация също би следвало да се заинтересува от тях, доколкото знам, Вие и нея бяхте сезирал за подвизите Анастасови....

Анонимен каза...

Чета много внимателно тази дискусия и ми прави впечатление, че НИКЪДЕ в нея никой не посочва лоши междуличностни отношения между г-н Грънчаров и себе си, като негов колега! Има конфликт между ръководството на ПГЕЕ и един учител, но не и между учител и някой или някои негови колеги. Имам само три въпроса и моля някой да ги коментира. Как така едно административно ръководство използва персонала на учебното заведение, който естествено е материално зависим от него, за свои цели и го кара да излиза с обвинения за "уронване престижа на училището"? С какво го уронва - нисък морал, алкохолна зависимост, криминални деяния или нещо друго? Как се проявява колегиалност, към един човек, който не ти е направил НИЩО лошо съзнателно - не те е клеветил, не интриганства срещу теб, не ти е обсебил часове от норматива, не те е обиждал публично? Как ще го гледаш в очите утре, ако той се върне по решение на Съда отново на работа, след като се подписваш под такива "колективни" писма? Какъв колега си? Не разбираш ли, че утре на тебе самия, ако не дай Боже директорката те намрази, може да ти "спретнат" такова писмо? А това много лесно може да стане, защото в такава атмосфера на "подмазнене", "на лобита", "на мои и чужди", която явно е създала г-жа Анастасова, клеветата, интригата и злословието разцъфтяват безпрепятствено!

Анонимен каза...

"Как се проявява колегиалност, към един човек, който не ти е направил НИЩО лошо съзнателно - не те е клеветил, не интриганства срещу теб, не ти е обсебил часове от норматива, не те е обиждал публично?"

ЗАРАДИ ТОВА КОЛЕКТИВА ГО НЕНАВИЖДА, ТОЙ ПРЕДИЗВИКА ПОВЕЧЕ ОТ 20 ПРОВЕРКИ ЗА ЕДНА ГОДИНА САМО С ДОНОСИТЕ СИ. АБЕ ХОРА, ВИЕ МАЛОУМНИ ЛИ СТЕ? ЧЕЛИ ЛИ СТЕ НЯКОГА НЕГОВИ "ДОКЛАДИ", АЗ ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ РАЗГОВАРЯЛ С БАВНО РАЗВИВАЩИ ?!?!?!?

Анонимен каза...

Употребявайте по-коректно понятията, да напишеш жалба за нередностите в учреждението, под която се подписваш, не е никакъв "донос", съвсем друго се нарича донос.

Простете, а вас, от "целия колектив", защо ви е толкова страх от тия проверки на висшестоящите органи? Нима искате да кажете, че правите нередни неща и ви е страх да не ви хванат в нарушения? Вие да не сте някаква мафия, та ви е така страх от проверките на органите на властта?

Ами че с предизвикването на тия проверки Грънчаров е допринесъл за поправяне на нередностите и за по-стриктно изпълнение на задълженията от страна на "колектива". И вие ако съвестно си гледахте работата, би следвало да сте му благодарни за това, което е направил. :-))

Анонимен каза...

Явно в това училище нещата съвсем са опорочени, явно са отишли съвсем на поразия - щом така подозрително (и самоизобличаващо) се държат някои "колеги" от така обичащия директорката си "колектив" :)))

Анонимен каза...

Да може и да сме бавноразвиващи, но ще стигнем далече! И сме чели всичко, защото то се публикува тук. Нещата са започнали със заповедта за наказание на г-н Грънчаров, която той оспорва по надлежния ред. И това предизвиква проверки. Тази заповед се отменя с решение на Съда на ТРИ инстанции. За тези процедури се харчат пари за хонорари на адвокати, но не от джоба на издалата я, а от бюджета на училището! Загубилата г-жа Анастасова не се отчайва, а продължава битката - оспорва болнични листове, бави процедурата на ТЕЛК, обявява Грънчаров за психично болен, издава заповед за уволнението му. Но Грънчаров, все пак, не овца, която като я колят, да гледа жално. Всеки човек, на негово място, ще си защитава правата. Следва обща мобилизация на "колектива", който пише открити писма с призиви "разпни го" и "изгорете го на кладата". Та, така ....
"Който бавно мели, мели ситно" - мелничарско правило и девиз на "бавноразвиващите се" !!!