Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 23 август 2014 г.

Второ разгромно писмо на възмутения колектив в защита на тъй обичната си директорка

(ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

11 коментара:

Анонимен каза...

Да, така е - всичко в стил "развит социализъм" - "Рапорт даден! Рапорт приет!" Не коментирам случая "Грънчаров", защото това, доколкото знам, е работа на Съда. Едва ли един учител по непрофесионална дисциплина, може да създава мнение за една професионална гимназия. Май всичко намирисва на "буря в чаша вода". Естествено е в половинвековната й история да е имало различни по възможности и директори и учители. Не това е определящо. Но, правено ли е проучване за мнението на фирми, в които дипломиралите се Ваши ученици, кандидатстват за работа? Каква е тяхната професионална подготовка? На какво ниво са техните професионални знания и технически умения? Може би ще бъдете горди или ще се разочаровате? Лесно се пишат отчети, лесно се губи авторитет, трудно се възстановява загубен престиж.

Анонимен каза...

Обучението на учениците тъкмо по професионалните (специалните) предмети е ужасно ниско. Ужасно ниско е нивото и на голямата част от преподавателите по тия предмети. Това го зная от випускници на училището, с които общувам. Почти нищо не научават по професиите си, само им губят времето. Това го твърдят самите бивши ученици на тета. на никой от ръководството обаче не му пука за това. Тяхна основна грижа беше да затворят устата на Грънчаров. Май не го постигнаха :)))

Анонимен каза...

99% от учителския състав е назначен на работа при други директори, а не при настоящия така че щом преди е просперирало училището при тези преподаватели,сега отново са същите. А дали научават по проф. подготовка е избор на всеки ученик, имат условия за да го постигнат.И нека да не се правят грозни коментари за училището.То е добро.

Анонимен каза...

Уволнението на инж. Калин Христов - един доказан професионалист и добър учител, бе проява на управленски качества, нали?

Анонимен каза...

Писмото звучи съвсем резонно.

Анонимен каза...

Писмото звучи съвсем подлизурски :-) И тия хора имат претенцията, че са учители и възпитатели на младите?! Срам и позор е хора без морал да претендират че са възпитатели на младите - и на какво моля ви се ще ги научат в такъв случай?

Анонимен каза...

Писмото е под нивото на един средно интелигентен човек. Такива неща ми се четяха на профсъюзни отчетно-изборни събрания през 70-те години на миналия век! Такива неща не се четяха по времето на инж. Ичевски,инж. Кирова,инж. Рашков. "Сложили сапуни в тоалетните"! Ами защо не сте сложили тоалетна хартия? Или, може би сте сложили, но сте забравили да пишете? Един от елитните учители инж. Крачанов, вечна му памет, каза на един съвет "Личност - възпитава личност". Някой от вас смее ли да каже нещо такова на съвет?!

Анонимен каза...

А има ли някой против или въздържал се (освен Грънчаров), когато решава директорката? Има ли някой, който да не се страхува от нея и който да е защитил колегата Грънчаров? Има ли някой, който да признае че тя бърка и се самозабравя? Май трябва да получите награда за най- послушен и единодушен колектив, защото такъв, за резил на цялото съсловие български учители, във вашия колектив НЯМА!

Maria Vassileva

Анонимен каза...

Правилно решение на Анастасова да ви бие шута като на на дрисливо псе. Радвам се за учениците.

Послепис:
Няма как да отговаряте на коментари, които цензурирате, нали така, Грънчаров? Кофти за вас, мерзавецо :)

Анонимен каза...

Това по-горе явно е написано от самата Анастасова. Тя отдавна е показала че не знае какво е това морал.

Анонимен каза...

И все пак, нека оставим Съдът да се произнесе дали е правилно или не. Съдът вече отмени две заповеди на г-жа Директорката (една за Грънчаров и една за Калин Христов). Ако отмени и третата, значи Директорката може и да иска, но не е законно!