Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 септември 2014 г.

Най-естественото състояние на нормалните хора е да обичат истината и свободата - и да се отвращават от лъжата и от тиранията


По публикацията в моя блог със заглавие Открит урок по история, национална памет и позиция на граждани, живеещи в съвременна европейска НЕКОЛОНИАЛНА държава, която всъщност е препубликация на съобщение от блога на Иво Инджев със заглавие С боя и без боя(зън) пред МОЧА, дежурният коментатор в моя блог по русофилската и пропутинската пропаганда, именно щатният агитатор на Путин, Русия и нашите рубладжии в моя блог, носещ името Bacho Кольо, се почувства да напише един коментар, за който, предполагам, съвсем скоро ще стане пишман, ще съжали, че си го е позволил, особено като прочете моя анализ на казаното от самия него; ето и двете в нужната за разбирането последователност:

Bacho Кольо каза: Ако ви се случи да попаднете на интервю на И. Инджев по телевизията, наблюдавайте внимателно! Инджев има живо, одухотворено и интелигентно лице. И когато е спокоен, и когато е въодушевен неговото лице излъчва доброжелателност, благородство дори.

Ноооо... докато спомене "Русия" или "Путин". Наблюдавайте как на секундата това лице се разкривява, губи чертите си, придобива вид на човек, сякаш болен от дисплазия. Чини ми се, че русофобията му вече е напуснала областта на психологията и психиатрията, вече е проникнала на генетично ниво и е на път да го порази анатомично.


На което моя милост отвърна ето какво:

Прав си, драги Колю, твърдението ти е верно, напълно го споделям; но то заслужава известно тълкуване, та сам да проумееш колко важно нещо си открил; ето моето най-основателно тълкуване:

Това състояние, което се опитваш да опишеш, е съвсем естественото състояние на нормалните хора, които имат едни също така най-естествени реакции спрямо лъжата и лъжците, които в днешния свят се асоциират със страна като Русия и с нейния вожд, именно таваришч-императорът Путин: за твоя изненада, Колю, някои хора се гнусим от лъжата и от лъжците, Колю - и това се проявява дори на генетично ниво. Ние, правдолюбивите хора, сме от някаква особена и различна кръвна група, генът ни е друг, за разлика от вас, разлика от тия, които като чуете някаква руска лъжа или видите лъжливото лице на таваришч-императора Путин, даже се разтапяте от умиление, което пък говори за това, че упоменатата извратеност е успяла да ви порази даже и на генетично ниво.

Общо взето аз като философ ще си позволя да кажа, че човечеството се дели на два основни човешки типа, именно на поклонници на лъжата, и такива хора, предполагам, силно сте привързани към страната, символизираща лъжата и нейния самонадеян лъжлив фюрер, именно Русия, и правдолюбиви хора, които генетически се отвращават от лъжата и от лъжците, такива хора затова толкова силно се възмущаваме когато чуем думи като Русия и Путин, причината защо това е така вече обясних по-горе. Даже, ако изходим от известното фундаментално твърдение на Спасителя Христос - Познайте истината, защото истината ще ви направи свободни! - можем да извадим още изводи в интересуващата ни посока, примерно поне тези два:


1.) Поклонниците на лъжата, именно поклонниците на путинска Русия и на Путин, са поклонници също така и на тиранията и на робството, такива хора затова толкова силно и сърдечно са привързани към имперска Русия и император-таваришчът Путин, щото неговата Русия в днешния свят символизира пълната деспотия и тирания, пълното неприемане на свободата, а също така и на истината, щото свобода и истина, както се знае, са органично и неделимо свързани.

2.) Тия като Иво Инджев, като моя милост и пр., именно хората, дето сме правдолюбиви, на това именно основание сме също така и силно свободолюбиви, а обичайки свободата, обичаме също така страната, която се отъждествява със свободата, страната, която символизира свободата - и това е Америка, това са Съединените щати на Америка. Не може човек да обича свободата и да не обича Америка, както е невъзможно човек да обича Путин и Русия и в същото време да се прекланя пред свободата, тия неща са изключени, това нещо е абсурд, е абсолютна невъзможност. Обичащите Путин и богоговеещите пред имперска путинска Русия в днешно време са върли врагове на свободата и като такива силно мразят Америка, страната на свободата, най-твърдият, най-мощният и затова непоклатиият бастион на свободата в съвременния свят.

Тия неща са очевидни, те са така близки до ума, че просто не могат да се отричат и затова не се нуждаят от никакви особени "доказателства". Те се разбират със сърцето, един вид генетично, или имаш този генетичен код на свободолюбивия и правдолюбив човек, или го нямаш - и тогава си поклонник на лъжата и на тиранията, сиреч, си зъл враг на свободата и на истината, сиреч, си поклонник на Путинска Русия и на самия таваришч-император Путин. Това е, просто е. Това е цялата истина по повдигнатия от теб въпрос, за което ти благодаря, щото ми даде възможността да припомня тия базисни човешки истини, които следва да се знаят от всеки човек.

Радвам се, че си го забелязал, ала не можа да си го обясниш, ето, помогнах ти да го проумееш, за което, надявам се, ще си ми твърде благодарен, щото разкрих какво именно се таи в сърцата както на приятелите на Русия и на Путин, така и на ония от нас, които, в съответствие с истината, наричаме Путин най-зъл свободоненавистник на нашето време, а пък неговата Русия я възприемаме като бастион на тиранията, на агресията, на ненавистта спрямо свободата. Да, Путинска Русия е страната на лъжата, щото ако и за миг масовият руснак прозре истината, той мигновено ще се отврати от диктатора си и от неговата политика.


Ето затова Путин така жестоко наказва сега украинците: щото дадоха пример, че и на Изток е възможно хората да обикнат свободата и да се погнусят от тиранията. Този украински пример е така заразителен, че Путин се разтрепера, откачи и тръгна да воюва с Украйна, а оттук и с целия свободолюбив и правдолюбив западен свят, щото ние, приятелите на истината и на свободата, сме неизбежно и приятели на тъй свободолюбивите и правдолюбиви украинци. И по този начин свободоненавистникът Путин направи всичко нужно та да се сгромоляса в най-скоро време империята на злото - злото именно е лъжата и тиранията, всеки нормален човек знае тия неща, но за поклонниците на Путин те са чужди - която той се опита да възкреси, ала едва ли ще успее, ще си счупи врата като Хитлер и като други такива свободоненавистници, правдонанавестници и човеконенавистници като него от историята; и то съвсем скоро ще го сполети тази неизбежна, неотвратима за тираните участ.

Само работата е страданията на руснаците и на околните страни да са по-малко, щото побъркан диктатор е способен да нанесе страшни поражения - ако не бъде обезвреден по-умно; ще видим как ще се развият събитията в тази посока.

Това си казахме с поклонника на Путин и на путинска Русия, дето е дежурен в моя блог по провеждането на най-новите путински опорни пропагандни точки. Хубав ден на всички! Обичайте с цялото си сърце истината, гнусете се от лъжата и от лъжците - няма да загубите. И свободата обичайте с цялото си сърце. Който обикне истината и свободата, който успее да се освободи от робуването пред лъжата и пред тиранията, такъв човек вече не е същият: пред него са открити невиждани по-преди хоризонти на свободния, на съзидателния, на плодотворния, на автентичния човешки живот. Ето това искам да ви пожелая да ви се случи, този поврат в съзнанието и в живота ви го пожелавам от цялото си сърце! Вярвам, че ако го пожелаете истински, неизбежно ще го постигнете, но трябва да го пожелаете истински, сиреч, с цялото си сърце... иначе не стават работите, изобщо не стават, половинчатостите тук са невъзможни...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

3 коментара:

Анонимен каза...

По принцип съм съгласен, но с някои малки забележки: опасявам се, че сгромолясването на империята на Злото засега се отлага, защото Русия бръкна дълбоко в торбата с триковете и измамите. Операциите на Кремъл в Украйна не са плод на умопомрачение, а следват сложен, многоходов и непонятен за Запада сценарий.

Империята на Злото накрая може и да си отиде, но вероятно ще повлече след себе си целия свят. Тогава ще се види, че истинското рухване на комунизма е нещо много по-различно от бутафорията с „рухването“ на комунизма 1989-91, което беше планирано и контролирано от самите комунисти. Така че Третата световна война е много вероятна, и това вече се признава и от сериозни руски анализатори и „стратези“ като Сергей Караганов. Според американския анализатор Питър Прай пък днес опасността от глобална ядрена война е поне четири пъти (!) по-голяма, отколкото преди 1991. Тя може би няма да е утре или другия месец или тази година, но все пак не е много далеч във времето. Така че светът след мнимото рухване на комунизма съвсем не е станал по-сигурен, а напротив, много по нестабилен и несигурен, особено на фона на отслабването на Америка след 2001, която за последните десетина години успя почти на се срине и да загуби по-голямата част от завоюваните позиции. Това го казвам не като пропагандист, а като сериозен, обективен анализатор, колкото и неприятно да е за мен самия, за да няма после изненадани и учудени. Забравете за стандартните „анализи“, които гледате по телевизията и които четете в печата, те нямат почти нищо общо с действителната картина.

Анонимен каза...

Така че Русия и Китай с лъжи, измами, заблуди и дезинформация, на които са майстори, вероятно накрая ще постигнат целта си да пречупят американската хегемония и да установят световно господство, но от това на човечеството няма да му стане по-добре, а напротив и тогава мнозина, които днес критикуват Америка за щяло и нещяло, ще разберат грешката си, но ще е късно, защото един свят, доминиран от Русия (и Китай), със сигурност ще е по-малко свободен от света днес, доминиран от Америка.

Анонимен каза...

господине, ще полудеете като се опитвате да придадете многопластовост и дългосрочност на мегаломанията, демонстрирана от един социопат, използващ колективния реваншизъм на народа си при изграждането на измамно величие. Боя сте, че сте жертва на психопата, вече убеден, че той е всесилен, че зад него има висш заговор, конспирация... Страшно е това!