Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 септември 2014 г.

Въпрос с молба за помощ

Искам да попитам нещо, което ме впечатлява напоследък, пък съм обезпокоен, понеже съвсем не разбирам от тия неща: става дума за това, че като сложа показалеца на мишката (курсора) върху някаква снимка или дори линк моментално се показва отгоре някакво друго изображение, било някаква странна реклама, било нещо друго, което, съгласете се, е доста дразнещо. Понеже нищичко не разбирам, заради това странно, необичайно държание или поведение започнах да се страхувам да не би компютърът ми да се е заразил с някакъв вирус - вие как мислите, има ли почва едно такова допускане?

Някои хора ми казаха, че и те били забелязали нещо подобно в блога ми, дали пък блогът ми не е заразен с вирус? Да, но такива странни непоискани изображения върху разните изображения се появяват и върху други сайтове, какво означава това, опасно нещо ли е или е някаква новост, която за мен лично, признавам си, е много дразнеща?! Да, защото ми нарушава свободата и някакви реклами ми се тикат в носа без да съм поискал да ги видя. А ако е вирус, какво да правя, как да се избавя от него? - ето тия неща ме безпокоят, ако някой ми помогне с коментар или съвет, ще съм му много благодарен!

Предварително моля за извинение по причина на невежеството ми, което вероятно се съдържа във въпроса ми, но аз съвсем нямам претенция, че разбирам от тези неща, тъй че няма нищо странно, че задавам такива вероятно глупави въпроси...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Започни да пишеш на хартия и проблемът ще изчезне.