Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 18 септември 2014 г.

Чакат ни тежки дни, злият враг на българската свобода не спи, а той живее в Москва, в Кремъл



Гледам, че тази сутрин по телевизиите, като по команда от един център, дефилират - вече порядъчно замазнени и охранени от получените тогава рублички! - героите на т.н. "февруарска революция против енергийните монополи"; забележете, те тогава демонстрираха срещу т.н. енергийни дружества, но "случайно забравиха" да демонстрират срещу най-големия, тоталния монопол, обричащ България на варварска енергийна, а на тази база и на всякаква друга зависимост от матушката Русия!

Та значи телевизиите, изглежда, са получили заповед от всеизвестният център да започнат втора серия на същия този кагебистки филм, помнете ми думата: след Украйна редът идва на България, у нас в близките месеци ще се разиграят чутовни сцени, нищо чудно и украинските (и югославските по-рано) събития да избледнеят пред това, което ни чака! Ето, предвидливо е увеличена цената на тока, обещават нови увеличения през зимата! Тапата на бутилката със злия дух на българската историческа трагедия, която ни чака, вече е извадена!

Чакат ни тежки дни, злият враг на българската свобода не спи, а той живее в Москва, Кремъл. Много тепърва ще патим от него, щом не ни е дошъл още акъла по повод на злините, които ни е направил до този момент. То историята затова и се играе: та да им дойде на съответните народи акълът. Нашият акъл определено не е наред щом като наричаме най-големите душмани на българската свобода "освободители", и даже паметниците на нашето освобождение от свободата още им държим, имам предвид Альоша в Пловдив, МОЧА в София, цялата страна е в паметници в знак на окупацията на България от сталиновите комунистически пълчища.

Та докато не ни дойде акълът много ще страдаме. Само това исках да ви кажа... да предупредя.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Анонимен каза...

Пети колони на Москва има във всички страни на света, особено многобройни са те, разбира се, в посткомунистическите страни. Само че да се очаква от българите и България сами да се борят срещу Русия, е наивно и нереалистично. Това може да стане само с активната помощ и премислена стратегия от страна на старите демокрации начело със САЩ, но това не става не на последно място и понеже самите те вече са в немалка степен под влияние на Москва. Така че докато на Америка и ЕС не им дойде акълът, много ще страдат. Само това исках да ви кажа... да предупредя.

Анонимен каза...

като видях един коментар - това ще е на големия конспиратор. Не бях разочарован. :D

Bacho Кольо каза...

"Чакат ни тежки дни, злият враг на българската свобода не спи, а той живее в Москва, Кремъл."

Добре де, да речем, че Злия Враг от Кремъл не спи и ден и нощ крои планове как да те схруска. Ама не мога да разбера : какво общо има кремълският кръволок с тия заблудени несретници на снимката под заглавието?

Ангел Грънчаров каза...

Това са неговите мекерета бе, Колю, що се правиш на умряла лисица, ти не си ли ги срещал тия твои другари когато ходите на демонстрации под паметника на съветската армия-окупаторка?

Bacho Кольо каза...

"Това са неговите мекерета бе, Колю, що се правиш на умряла лисица, ти не си ли ги срещал тия твои другари..."

Аз бих предпочел да съм наистина "умряла лисица", вместо тия "мекерета" да са мои другари...

Анонимен каза...

Ей, всичко което ти пиша, после излиза из BG постните кат духовна пустиня медии...

Наистина блога ти е много четен, и то от журналисти - нека изкарат на наш гръб нeкой лев, нема сега да ги биеме, я... Като им е умрèл мозако и мислът че зяпането из молo праи журналистика, ама така ли е?...

Но изглежда и до Сидеров е стигнало и ме досмеша като Хайдут Сидер откри, че без Русия щяхме с теб сега да сме мноо умни турци, хи-хи, а аз щях да съм абстралиец от турски произход, ха-ха-ха, посмях се днес на маймуняк Сидеров...

Но всичко ще се оправи, нещата не са зле, лошото е че в BG нема раждаемост, май е от многото им злоба... През комунизма мислех, че от комунизма не раждат, a тогава все се оправдаваха, че нeмат пари... И сега не раждат, ама вече не се и оправдават... A има ли друга нация така да се самоубива? BG е решила да се самоубие кат нeква секта, тя си знае ква, аз не знам... Аз ако разбирах BG щeх да съм в нея, нейли тъй?

И защо знам тогава безполезния ви език? Искам да го заменъ с мексикански, бразилски или австрийски език, ОК?...

Баламурковци такива с богомилски привкус...

A.