Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 8 септември 2014 г.

Комунистически бандитизъм в действие


Комунизъм в действие. 1944 година и след това. Признание на един от преките извършители

На снимката: Лев Николов Главинчев. Като комендант на Народната милиция след 9 септември 1944 г. лично, самоволно и методично ликвидира офицери, интелектуалци и общественици. Сочен е за масов убиец.

"Още на втория ден се отвратих от себе си. Като се върнех­ме в „Славянска беседа“, където спяхме, пиехме ракия, вино, коняк и се напивахме; но страшните картини от убийствата, извър­шени от нас, не изчезваха. Не зная до тогава колко души съм убил – аз или общо нашата „ударна група“, ръководена от Лев Главинчев. Освен нашата имаше още десетина „ударни групи“.

Когато отивахме да арестуваме, правехме обиск и намерехме ли ценни неща – злато, диаманти, украшения, пари, пълнехме първо джобовете си; след това се правеше протокол за останалото, което не беше в нашите джобове. Арестуваният обикновено не протестираше. Но ако протестира, го убивахме.

Имаше такъв случай – човекът беше много богат, живееше на площад „Сла­вейков“ и улица „Солунска“. От касата извадихме над 20 килог­рама злато, диаманти, златни часовници, пръстени, пари. Жена му започна да вика: „Грабители, разбойници!“. Главинчев я зас­треля, а след като видя, че човекът мълчи, свалил глава на гър­дите, написа протокол, в който отбеляза, че е намерил 10 мили­она лева, а те бяха повече; и не вписа нищо друго, накара човека да го подпише и го застреля.

После си напълнихме джобовете - кой колкото може да вземе. Главинчев сложи останалото в ед­но куфарче, а пък 10-те милиона отброи и постави в пакет, който даде на Коце Испанеца да ги предаде в Дирекцията на милици­ята. След това заключихме апартамента и си излязохме. Едва късно вечерта са изнесли труповете."

Припомни: Томи Томев

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Това е добре да бъде припомняно. Между другото доколкото знам, за „ударните групи“ са били привличани най-вече пуснати след 9.9.1944 от затвора закоравели криминални престъпници. МВР начело с Антон Танев Югов безпроблемно е можело да спре тези беззакония, но то в първите месеци след 9 септември не си мръдва пръста, разбира се, нарочно.

Между другото сталинските палачи в СССР не са анонимни, мнозина са добре известни. Статия за „рекордьорите“ сред тях:
http://ttolk.ru/?p=15741