Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 23 септември 2014 г.

Комунистите същината си няма как да изменят, правят това, което могат, тоест, убиват и крадат



По повод интервю на Михаил Горбачов, публикувано ето тук ГОРБАЧОВ: „ЦЕЛТА НА ЖИВОТА МИ БЕШЕ УНИЩОЖЕНИЕТО НА КОМУНИЗМА“; след като прочетох това интервю, го ознаменувах всъщия този фейсбук с репликата "Браво, Горби!", та значи по повод на тази моя реплика във фейсбук се проведе кратка дискусия; ето главното от нея:

Пламен Илчев каза: Е, какво стана? Унищожи ли го?

Ангел Грънчаров каза: Направи каквото можа човекът. Ако всеки от нас направи по една хилядна от това, което той направи за унищожението на комунизма, от комунизма няма да остане и следа...

Nikolov Konstantin каза: Ама сега лиже путятя!! Брррррррррррррррррррррррр...

Maria Lerinska каза: Николов Константин Точно това исках и аз да допълня.

Feodor Ilivanov каза: Ох, да те вземат дяволите, Горби! От 110 разработки от времето на Андропов за преобразуване на комунизма избра най-гадната - криминално-мафиотската. А преход от тоталитаризъм към демокрация задължително минава през авторитаризъм. Спомни си Испания на Франко! Виж Китай къде стигна! Колко висши партийни функционери биват изправени пред стената за корупция и др. престъпления! Там преходът към демокрация става естествено, без да се унижават хората - и се съобразяват с тях. Генерален секретар на ЦК на КПСС, "пътеводната звезда на светлото бъдеще на човечеството", чиято цел на живота била унищожението на комунизма... гиди сопа неокастрена!

Ангел Грънчаров каза: Историята за жалост не се прави по рецепта, не върви според разсъдъчни планове, тя, историята, не е под наш контрол, нито под властта на т.н. велики личности, които са просто слуги на историческата необходимост. Не стават според нашите желания нещата в историята. Как преходът от комунизъм към демокрация да не е криминално-мафиотски, след като по същината си комунизмът е криминална доктрина: с кражби и убийства започна историята на комунизма, логично беше с кражби и убийства и да завърши!

Комунистите същината си няма как да изменят, правят това, което могат, тоест, убиват и крадат. Комунистите в Китай също крадат яката, е, за замазване на очите поразстрелват някой, но и там същината на комунизма е тази: кражби и убийства. Честен комунист е противоречие в понятието, пълна невъзможност.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Горбачов като патологичен лъжец, каквото са всички комунисти, най-безсрамно продължава да лъже, лицемерничи и дезинформира и да говори това, което му изнася към момента. Самият той е марксист-ленинец и комунист до мозъка на костите и само инструмент на съветското, респ. руското стратегически ръководство. Неговата цел и задача не беше да разруши комунизма, а точно обратното: да го разпространи върху целия свят чрез перестройка не само на соцстраните, но и на Запада. Не всичко в плановете на Москва се осъществи, но тя не се е отказала от своите цели и с пълна сила продължава да ги преследва.

Събитията на площада на Небесния мир в Пекин, станали впрочем неслучайно по време на посещението на Горбачов там, все още са забулени в мъгла и поставят много въпросителни. Русия и Китай явно са се уговорили да вървят по различен път, преследвайки една и съща цел.

Днес вече става ясно, че „разпадът“ на Съветския съюз е чиста фикция, той съвсем не е изчезнал, а просто носи името „Руска федерация“.

Ангел Грънчаров каза...

Конспиративизмът никому не прощава...

Анонимен каза...

Това, което става в Украйна, също ли е „конспиративизъм“, или там реално се лее кръв? Обяснете на украинците, че в действителност всичко е наред, че конфликтът там е нереален и измислица. А когато руската армия пренесе военните действия на други места извън Украйна, това също ли ще е „конспиративизъм“, вкл. и когато за незнам кой път се изправи на Дунав – май вече за пети път след Светослав, 1878, 1916 и 1944?