Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 22 октомври 2014 г.

Защо мафията и ченгетата продължават да изпитват такъв параноичен страх и ужас от Иван Костов?



От едно интервю на бившия главен прокурор Филчев, прочут с дружбата си с мафиотите и бандитите, който в туй интервю се представя целият облечен в бяло, като борец за правда и за интересите на "социално слабите", на бедните и пр.; даже простодушно признава, че става дума за Става въпрос за "над 1000 обекта и държавни предприятия", които бяха "разграбени и разсипани с хайдушката приватизация", което означава, че Костов, понеже е отнел тия предприятия от мафията, за това още не могат да му простят; но ето какво казва параноикът Филчев, забравяйки, че вече 13 години са минали откак Костов не е на власт:

"По времето на Велчев Костов не желаеше да я реформира, да я закрива и да вика международни контрольори. Всички тези неща се искаха, когато аз бях главен прокурор. Но когато дойде удобният човек, отпаднаха тези щения на Костов. Когато пак дойде човек, който е неудобен, човек с гръбнак като Цацаров, отново се събуди желанието на Костов да променя и ликвидира прокуратурата."

Тия думи на Филчев показват несъмнена параноя; ето какво написах по този повод във фейсбук:

Филчев, а в негово лице и тези, на които той служи, именно мафията, бандитите и пр. продължават да изпитват силна параноя спрямо Костов, личи си от това интервю: тоя Филчев така го е страх от Костов, че Костов му се привижда зад всеки храст; това вече е психиатрична диагноза. Но и господарите на Филчев явно изпитват същия кошмар.

Което и показва, че явно има за какво да я е страх мафията от Костов, доста той я е наплашил, щом още ù държи. Виж, от други не ги е страх, примерно, от Б.Борисов изобщо не ги е страх, и една лоша дума не казват за него. Защо ли? Поне от кумува срама мафиотите трябваше да имитират някакъв страх от Бойко. Не, няма такова нещо, най-открито показват, че от него изобщо не ги е страх. И от съдебна реформа не ги е страх, ако ще да я прави Бойко.

Но само мисълта за Костов ги кара да треперят от страх - и от бяс. Защо ли? Отговорù си на този въпрос, благодушни и наивни ми избирателю!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Костов има известни авторитарни нагласи, но не бих отделял внимание на казаното от Филчев - той е напълно луд

Ангел Грънчаров каза...

Какви "авторитарни нагласи" има Костов? Бихте ли се пояснил(а)?

Анонимен каза...

Така и не могат да му простят че от 25г само по негово време бг вървеше напрет,а сега по добре ли ви е като ви е яхнала мафията

Анонимен каза...

овладяване на цялата държава с клиентелата на СДС, престъпна приватизация, която облагодетелства бивши комунисти, превръщането на Съюза на демократичните сили от коалиция в политическа партия с вожд начело, изграждането на култ към личността на Командира, продължил и в ДСБ - всичко това е свидетелство за авторитарни нагласи. В това отношение Костов не е много по-различен от Волен Сидеров, Бойко Борисов или Ахмед Доган.

Ангел Грънчаров каза...

Това са пълните глупости и лъжи на ченгесарската медийна пропаганда срещу Костов, платена от руската ченгесарска мафия, на която нашите ченгета и медийни мерзавци са просто щедро платени слуги; оплюха Костов защото не можаха да му простят преориентацията на страната към западните демокрации, откъсването й от диктата на Русия.