Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 15 ноември 2014 г.

Затвърждава се чудесното ми впечатление от министъра на образованието и науката проф. Танев



Гледах и аз тазсутрешното интервю на министъра на образованието и науката проф. Танев по Нова тв. Хората, които ме познават, добре знаят, че органически ми е невъзможно някому да се подмазвам, но в случая ще кажа съвсем честно: имам чудесно впечатление от тоя човек, което се затвърди и от това негово интервю!

От няколко възлови момента в думите му долових съвсем определено, че е най-напред мислещ човек (същинска рядкост за повечето нашенски министри, в това число и на образованието), на второ място, убедих се, че не само е напълно наясно със ситуацията в образователната система, но и че споделя ония авангардни идеи, които и по моя преценка са единствено спасителни за тази сфера, разбира се, ако се приложат твърдо и последователно, независимо от воя, който ще се нададе отвсякъде.

В заключение ще кажа, че този министър заслужава подкрепа, защото без подкрепа от страна на общността, на гражданите, наистина нищо няма да се промени, няма как да се промени. Министърът пак заяви, че искал спешно да се срещне с хората по места, за да види как се приемат неговите идеи, е, ние пък, групата, която се мъча да сформирам, имаме насрещно движение, сами искаме среща с него, понеже желаем да му изложим своите разбирания и оценки, т.е. желаем да му покажем, че новаторските идеи за промяна в образованието не се приемат навсякъде с "резерви", напротив, нека този министър да види, че има хора, които мислят като него, готови са да го подкрепят, да го насърчат, да му помагат.

Това ще кажа засега. Дано само образователната бюрокрация не направи нужното да осуети срещата ни с министъра, щото моето желание да бъда известен кога той ще дойде в Пловдив, потъна, както очаквах, във вакуума, в черната дупка на РИО-Пловдив; замълчаха така, както е обичайно да мълчи... е, няма конкретно да ви казвам кой така мълчи, вие ами си се досещайте, според въображението си...

Хубав ден ви желая и приятен уикенд в добавка! Чао засега...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

И нашите първи впечатления са такива! Дано не останат само първи!!!! Да не забравяме народната поговорка "Една лястовица пролет не прави!" . Дано има мъжеството да отстоява това, което показа, че мисли и да съумее, въпреки обкръжението, да отмести "каруцата от калните коловози", в които е затънало от години насам образованието ни!

Иванка Топалова-Асса

Анонимен каза...

Беше ми преподавател някога. Много добър, умен, диалогичен и принципен човек - така съм го запомнил. Може би малко мекушавичък и с лек ляв уклон обаче (ако тогава не съм сбъркал в преценката си). Но е имал достатъчно време да узрее и да се промени. Можем да му пожелаем успех само и воля да подхване лопатата за разчистване на "Авгиевите обори".

Ангел Ангелов

Ангел Грънчаров каза...

Това е важно, което казвате. Благодаря Ви за коментара! :-)